Italialaiset vs. Suomalaiset - karkki

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Suomaisten kauppojen karkkihyllyt, tarvitseeko niistä edes sanoa enempää! On suklaata, lakuja, sekoituksia, minipusseja, megapusseja, levyjä, patukoita, laatikoita, salmiakkia, vaahtokarkkeja, toffeeta ja ja ja. Niin, ja ei todellakaan pidä unohtaa irtokarkkivalikoimia, ai että! Karkkeja on joka makuun, sen me tiedämme, ja niitä myös syödään. Lauantai on aina ollut se "karkkipäivä" monessa perheessä, ja varsinkin juhlapyhiin liittyy paljon karkkiherkkuja.

Italia on kovin paljon surullisempi tarina meille karkin ystäville. Karkkihyllyt ovat minimalistisen kokoisia, ja tästä voi helposti päätellä minkälainen on tarjonta. Karkkitarjonta on surkuhupaisa, paitsi jos puhutaan Kinderistä. Karkkihyllystä löytyy muutama Haribon pussi, suklaalevyjä ja sitte jotain ihan ihmeellisiä, karkiksi kutsuttavia, yksittäispakattuja juttuja. Irtokarkkeja saa hakemalla hakea, eikä lakuista, salmiakeista ja erikoisemmista jutuista ole tietoakaan.

Kinder, se on se juttu täällä. Kinderi, ei täällä todellakaan ole, pelkästään ne meillä myytävät sikahintaiset yllätysmunat, vaan kaikki mahdollinen tikkareista välipalakeksiin. Television mainoksista tuntuu joka kolmas olevan kinderiin liittyvä, ja näitä tuotteita mainostetaan varsinkin lapsille terveelliseksi aamu-, väli- ja iltapalaksi. Tämä ajatusmaailma kinderistä lasten terveysruokana ei uppoa omaan ajatusmaailmaani mitenkään, eikä monet lukemani pakkaus-selosteet todellakaan tue tätä terveys puolta.

Niin tai näin, Italiaan matkaavien kannattaa ottaa omat karamellit mukaan, jos niillä haluaa herkutella. Kinderin ystäville suosittelen varsinkin valkosuklaisia herkkuversioita ja minipatukoita! Karkkikulttuuria ei siis juurikaan ole, mutta ei ole menoa haitannut, kun tarjolla on paljon kaikkea muuta ihanaa!

 

 

Share

Kommentit

nansk

Mikä siellä on sipsien tilanne? Jos se on yhtä surkea, sitten mulle tulee ongelmia :D Karkeilla ei juuri niin väliä ole, mutta sipseistä en koskaan voisi luopua.

Kommentoi

Ladataan...