Kirja vai elokuva?

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Moni kirja muuttuu elokuvaksi. Joskus tämä on kovinkin kiva juttu, toisinaan taas hämmentävän hirvittävää. Luin viime kesänä kirjan Water for the elephants. Kirja ei ollut mielestäni mitenkään mestarillinen, mutta tarina oli mieleeni ja kirja kivaa kesälukemista. Nyt, lähes vuosi myöhemmin, katsoin saman tarinan elokuvana.

 

 

Elokuva oli mielestäni hyvin samaa tasoa kuin kirjakin, viihdyttävä mutta ei mitenkään erikoisen ihmeellinen. Elokuva oli hyvin toteutettu sekä miljöön että näyttelijöiden osalta, ja oli ihanaa, ettei oltu yritetty liikaa.

 

 

Mutta kumpi, kirja vai elokuva? Kirja on aina mielestäni ihanampi kuin elokuvat, sillä siinä voi luoda omat mielikuvansa hahmoista ja tapahtumista. Elokuva on kuitenkin nopea pako arjesta, ja synnyttää suuren himon päästä katsomaan sirkusta! Ei huonoja vaihtoehtoja siis kumpikaan! Vai kuinka?

 

 

 

Share
Ladataan...

Kommentit

annemi

Teen itse usein sen virheen että luen ensin kirjan ja sen jälkeen elokuva harvoin yltää samalle tasolle :) yksi poikkeuksista on Bridges of Madison County (Hiljaiset sillat), joka on yksi parhaimmista kirjoista maailmassa  ja elokuvanakin sykähdyttävä.

eveliina
Kult!

Nimenomaan, molempi parempi: sekä romaaneilla että niiden valkokangas-adaptaatioilla on molemmilla omat mahdollisuutensa tarinan kerrontaan, joita oppii pienellä tarkkaavaisuudella arvostamaan.

Romaanien tarjoama "jännitys" hahmojen tarkasta ulkonäöstä jne. on toki mahdotonta saavuttaa elokuvaversiossa, mutta onneksi elokuva pystyy tarjoamaan lisäsävyjä, kuten eleitä, puvustusta, leikkauksia jne.

annemin kommenttiin sen verran, että jos olen nähnyt elokuvan, se vie lukuhalut jostain syystä. ainakin siis niissä tapauksissa, joissa elokuva pohjautuu romaaniin. no, tekstit toki teksteinä, olivat ne sitten kaunokirjallisia tai elokuvakäsikirjoituksia tai itse elokuvia.. :)

Kommentoi

Ladataan...