Non parlo Italiano

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Kaverit, perhe ja kaikki muutkin tuntuvat koko ajan kyselevän, että mites se Italian puhuminen sujuu. Niin, olenhan asunut 8 kuukautta Italiassa, joten tietenkin sitä pitää osata ja hyvin. En ottanut lähtiessäni asian kanssa mitään stressiä, mutta enemmän olisi voinut oppia, sen myönnän.

 

Kävin kesällä Italian alkeiskurssilla, mutta muuten aikaa oppimiselle vapaa-ajalla ei ollut. Näinpä reissuni alussa ollut kielikurssi, oli kiva aloitus kielen opiskelulle. Kurssi oli tahdiltaan erittäin kova, joka päivä 9-17.00 oltiin kuuntelemassa uutta, eikä juurikaan ollut aikaa kerrata mitään päivän aikana oppimaansa. Vielä kun mukaan lisää lievän lukihäiriöni, ei lopputulos todellakaan ollut parhain. Vaikka se loppukoe kuulemma hyvin menikin, totesin tarvitsevani paljon paljon enemmän aikaa uuden oppimiselle ja hitaamman tahdin.

polyvore

Ennen Padovassa järjestettyä kielikurssia, tuli jokaisen tehdä lähtötasotesti. Testi oli vaikea, enkä edellisten viikkojen oppimisesta huolimatta saanut lupaa jatkaa seuraavalle tasolle. Kun muut kurssit rupesivat menemään kielituntien kanssa päällekkäin, jäi lopulta kurssi puolivälissä kesken. Olen surullinen, sillä olisin todella niillä tunneilla halunnut käydä.

 

Moni ajattelee tietenkin, että olisi pitänyt itse enemmän opiskella, asunhan Italialaisten kanssa ja poikaystävänikin on Italialainen. Mutta ei se ihan niin helppoa se itseopiskelu mielestäni ole, ja kun aina muut puhuu sinulle englanniksi, on vaikea ruveta yrittämään oman kielitaidon parantamista. Olen viime aikoina vastannut, varsinkin kun vierailimme Sisiliassa, että koska minä en puhu juurikaan Italiaan, puhuu esimerkiksi poikaystäväni nyt todella hyvää englantia. Koenkin, että on suurempi ilo, että hän on saanut oppia englannin viimeisen puolen vuoden aikana sujuvaksi, kun että minä olisin kehittänyt alkeitani paremmaksi.

 

Ehdin kyllä vielä oppia,sillä nyt on pohjaa olemassa ja koko ajan kehityn. Hiljaa hyvä tulee, ja on ihanaa että englantini on kehittynyt niin, että baarissa kysyttin olenko Amerikasta vai Englannista kotoisin. Hih!

Share
Ladataan...

Kommentit

TiinaL (Ei varmistettu)

On monta kertaa mieli tehnyt kauhistella sun tekstien pieniä ja isoja kirjaimia: ne on ihan miten sattuu..!! Sitten ajattelin, jäitä hattuun. Ei pidä aina nipottaa niin paljon. (Ja tuo lukihäiriökin varmaan selittää hieman asiaa.) No joka tapauksessa, on ollu kiva seurata sun elämää Italiassa. Itsekin olin siellä vaihdossa ja kokenut parisuhteen italialaisen (kahdenkin,mutta ei yhtä aikaa!) kanssa.
Kaikkea hyvää sulle, ja kyllä se etäsuhdekin varmasti hyvin lähtee käyntiin. Kalenterit vaan käteen ja seurava yhteinen loma buukkaukseen.

Kommentoi

Ladataan...