Pako saapasmaahan a:sta ö:n

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Aurinko todellakin paistaa jossain päin maailmaa, vaikka Suomessa sitä aina uskoisikaan. Ensin oli pitkiä kuumia päiviä, lämpimiä öitä ja rantareissuja. Nyt se pilkahtelee pitkin päivää ja lämmittää selkää kivasti.

Bileet, aina on bileet. Kun kaupungissa asuu 10 000 vaihto-opiskelijaa, on bileiden määrä ja taso aivan omaa luokkaansa. Mutta missä on kaikki haalarit?!

Ciao, pusi pusi ja halit päälle. Aina tavatessa pusitaan ja samalla vähän halitaan. Kivaa vaihtelua suomen jäykille moikkauksille, voisi piristää siellä pakkasenkin keskellä.

Dolce far niente- the sweetnes of doing nothing. Mikä sen parempi paikka kun Italia oppia elämään vähän rennommin ja stressaamatta.

Erasmus, elämän parhaita hetkiä. Paras tapa kokea uutta, solmia suhteita maailmalle ja tavata mitä mahtavimpia ihmisiä. Hyviä kohteita, hauskoja reissuja ja ihania muistoja.

Fillarit, täällä ei jopoilla keulita. Varastettujen pyörien markkinat toimivat aina aamuisin lähipuistossa. Muuta vakuutusta ei ole, kuin että oman pyöränsä tulee ostaneeksi muutaman kerran vuodessa uuden värisenä.

Galileo Galiei, yksi tämänhetkisen yliopistoni vanhoista professoreista. Voiko sitä siis edes epäillä, että opetuksen taso ei ole hyvä ja yliopisto tasokas?

Hyvä ruoka, parempi mieli. Lähes poikkeuksetta kaikki mitä täällä suuhunsa laittaa, maistuu taivaallisen hyvältä. Ja se poikkeus syntyy vain, kun koulussa tarjotaan pizzaa, jonka täytteenä on ranskalaisia.

Ikävä yllättää, ikea lohduttaa.. Ei ole ruisleipää, siideriä, pakkoruotsia eikä jouluherkkuja. Onneksi on Ikea, sieltä saa lihapullia ja muusia, jonka jälkeen voi mukaansa napata glögiä ja pipareita.

Jalkapalloa henkeen ja vereen. Niin se vaan on että pahinkin jalkapallon vihaaja innostuu, kun kaikki vauvasta vaariin kannustaa paikallista joukkuetta voittoon. Niin ja jos luulit tietäväsi mikä on sikakatsomo, niin mietis vielä, sillä siihen kuuluu savupommit kesken matsin.   

Kielikurssia kielikurssin perään. On se vaan niin, ettei täällä suomella pärjää kun englantikin on useimmille ongelma. EILC- kielikurssi ennen vaihdon alkamista oli loistava kokemus, ja nyt jatketaan joka viikko koulun omalla kurssilla.

Luennot, pitääkö sielläkin käydä? Luennot kestää kerrallaan kaksi tuntia, ja kaikkea on kolmesti viikossa. Opetuksen taso on kuitenkin hyvä, jos ei ota huomioon professorein englanninkielen tasoa.

Menoja on muttei tuloja. Onneksi kela avustaa suomi opiskelijaa vaihdossa kivoilla summilla, että  pääsee sitten joskus lentämään takaisin kotiinkin.

Napa ja sen ympäristö ei ole kasvanut kaikista peloista huolimatta. Pastaa, pizzaa, viiniä ja viihdettä niin paljon kun napa vetää, eikä olo voisi olla parempi. Ehkä suomen kraanavesi lihottaa?

Ostokset. Vaatteita saa halvalla ja nahkakengät maksaa just sopivasti, mutta maito maksaa kolme kertaa niin paljon kun suomessa. Ehkä tämä on merkki siitä, mihin ne kelan avut pitää käyttää.

Padova, tämän hetkine olinpaikkani 60 000 muun opiskelijan kanssa. Täällä ei saa ajaa pyörällä keskustassa, ihmisillä on isot sateenvarjot ja ratikka kulkee yhdellä raiteella. Ja ilman Louis Vuittonin laukkua olet aika out.

Question, montako tällä kirjaimella alkavaa sanaa todella on olemassa?

Reissua reissun perään. Viikolla ollaan koulussa ja viikonloppuisin matkustetaan junalla pitkin saapasmaata. On nähty rannikkoa, Venetsiaa, Juulian parveketta Veronassa, pieniä kyliä ja matkat jatkuu vaan.

Siesta, vaikka ei espanjassa ollakaan. Joka päivä 12.30 alkaen on joko otettava nokoset kotona tai mentävä kouluun, sillä muualle muutamaan tuntiin ei pääse. Tätä voisi Suomessakin kokeilla, ei sitten väsytä illasta.

Talvi on täällä kostean kylmä. Kun lämpötila on laskenut alle +20 asteen, on aika kaivaa toppatakki kaapista ja laittaa karvasaappaat jalkaan. Niin se vaan suomityttökin on sopeutunut Italian ilmastoon ja palelee muiden mukana.

Uskallat jos minäkin uskalsin. Vaihtoon lähtö repii irti kaikesta tutustua ja turvallisesta, mutta se kannattaa. Näyttää hyvältä papereissa ja kasvattaa aika huimasti. Suosittelen!

Viini. Se maistuu täällä hyvälle, maksaa halvimmillaan alle 1€/ litra eikä tuota krapulaa seuraavana aamuna. Miksi me edes juodaan kotona jotain muuta?

Ystävät rakkaat siellä ja täällä. Vaihto opettaa ketkä kotona on oikeasti tärkeitä, ja tuo ympärille uusia ystäviä. Ihana tietää että voi matkustaa lähes minne vain ja aina on joku vastassa.

Zero, uno, due, tre, quatro, cinque..5 italialaista kämppistä on aika hassu juttu. Ruoka on hyvää, vieraita on paljon eikä koskaan ole tylsää.

Å niin kuin.. ainiin, eihän täällä tarvitakaan Ruotsia!

Äiti, se ainoa jolle on raportoitava pakomatkan kulusta useammin kuin kerran viikossa. Pistähän kinkku uunin, kohta ollaan kotona!

Ötökät, tarkemmin sanottuna hyttyset. Talvesta huolimatta hyttyset elää edelleen, eikä pistoja ole tässä tytössä ollut ikinä niin paljon, kun viimeisten kuukausien aikana, kiva kiitti!

Share

Kommentoi

Ladataan...