Pasta con vongole

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Italialaiset kämppikseni ovat yhtä lukuunottamatta kaikki opiskelijoita. Tästä faktasta huolimatta, meillä syödään tuoretta kotiruokaa joka päivä. Arvostan tätä kovasti, sillä on ihana tietää, että kaikki mitä suuhunsa laittaa, on valmistettu hyvistä raaka-aineista ja rakkaudella. Tässä eilis illan resepti, nam!!

 

Pasta con vongole (4 hengelle)

1kg simpukoita kuorineen

400g spagettia

tuoretta persiljaa

2 valkosipulin kynttä

öljyä

desi valkoviiniä

kirsikkatomaatteja

 

 

Liota simpukoita 30-60 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele hyvin ja poimi rikkinäiset simpukat pois.

 

 

Keitä pasta ohjeen mukaan, samalla kun kypsennät simpukat. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna persilja.

 

 

Kypsennä simpukoita pannulla öljyssä. Lisää sekaan muutama valkosipulin kynsi ja valkoviini. Lisää valkoviini vasta, kun simpukat ovat jo hetken olleet pannulla ja vähän auki. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit maustaa halutessasi enemmän, kun lisäät pastan.

 

 

Kuoria on paljon, joten kannattaa nyppiä ainakin tyhjät kuoret pois. Mitä vähemmän kuoria jätät, sitä vähemmän syömärit joutuvat tekemään puhdistuta syödessä.

 

 

Lisää valmis pasta, persilja ja tomaatit simpukoiden sekaan. Lisää myös hieman oliiviöljyä ja sekoita.

 

 

Tarjoile ja nauti!!

 

Share
Ladataan...

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oi voi, näyttää todella herkulliselta!
Kiitoksia kovasti tästä havainnollistavasta reseptistä :)
Itsekin olen joskus halunnut kokeilla juuri samaisen ruuan tekoa, mutta en luota tarpeeksi kokintaitoihini, jotta olisin voinut lähteä väsäämään ko ateriaa keittokirjan erittäin minimaalisesti kirjoitetulla ohjeella. Ja pystyn visuaalisoimaan prosessin paremmin kuvien avulla.
Kysymys valkosipulinkynsistä. Laitetaanko ne pannulle kokonaisina vai hienonnettuna?

Pieni Seikkailu

Kiva jos reseptistä on hyötyä..moni ruoka on yllättävän helppo valmistaa ja kannattaa rohkeasti kokeilla. Me laitoimme valkosipulinkynnet kokonaisina sekaan. Jos teet näin, kannattaa ne poimia ennen pastan lisäämistä pois tai kuten meille kävi, kertoa syöjille että seassa on pari kynttä joita emme löytäneet enää siinä vaiheessa kun ne piti poistaa. Voit siis laittaa myös hienonnettuna, mutta laita ne silloin heti kun laitat öljyn pannulle! Toivottavasti onnistut tekemään hyvää pastaa :)

Kommentoi

Ladataan...