Risotto

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Viime vikolla oli vihdoinkin aika koittaa tehdä ihan itse Italialaista risottoa. Suomessa en ole koskaan ollut risoton suuri ystävä, mutta täällä ollessa on ruoka noussut suosikkieni joukkoon. Kuvia piti olla koko operaation varrelta, mutta lopussa sitten mieli ja kädet oli niin kiinni kauhassa että loppukuva jäi ottamatta :(

 

Makkara-sieni risotto

 

500g riisiä

4-5 lihatiski makkaraa

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

öljyä

1 dl valkoviiniä

2 litraa kasvislientä

sieniä maun mukaan

suola, pippuri

nokare voita

50-100g juustoraastetta

 

  1. Kuullota hyvin hienoksi pilkottu sipuli ja valkosipulin kynnet
  2. lisää sekaan pieneksi paloitellut makkarat ja paista hyvin
  3. keitä samalla 2 litraa kasvislientä, muista pitää kattila tulella koko ajan
  4. lisää sienet pannulle makkaroiden sekaan paistumaan
  5. lisää riisi ja sekoita koko ajan, kunnes riisi tuoksuu hieman paahdetulle
  6. lisää valkoviini koko ajan sekoittaen
  7. lisää sekan kasvislientä soppakauhallinen kerrallaan ja muista sekoittaa koko ajan hyvin, sillä riisi palaa pohjaan todella helposti. Lisää uusi kauhallinen kasvislientä aina kun edellinen on "haihtunut".
  8. jatka liemen lisäämistä ja sekoittamista kunnes kaikki liemi on käytetty
  9. riisin lisäämisestä valmistusaika on n. 15-20 minuuttia ja lopputulos ei saa olla kuiva
  10. lopuksi sekaan nokare voita ja juustoa maun mukaan
  11. sekoita ja tarjoile!

 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Kommentoi

Ladataan...