Vihdoinkin oikea kauppatieteilijä

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Aloitin yliopistossa vuonna 2008, ja tuolloin minut valittiin opiskelemaan kansantaloustiedettä. Heti alusta asti rupesin kuitenkin lukemaan liiketaloustieteitä sivuaineena, ja aika nopeasti ensimmäisen vuoden aikana huomasin, ettei kansis ollut se minun juttuni.

Lisäsin pikkuhiljaa kursseja kauppatieteiden puolelta ja lopulta päätin vaihtaa pääainetta ja luopua kansiksesta kokonaan. Olen siitä onnekas, että Itä-Suomen yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus, ja pystyin jatkamaan opintojani ilman pääsykokeita. Tämä kuitenkin tarkoitti sitä, että jossain vaiheessa olisi haettava erillisvalinnan kautta pääaineen vaihtoa.

Nyt, lähes neljä vuotta myöhemmin, täytin erillisvalinnan paperit. Sain aikaisemmin viikolla puhelun äidiltäni, kirje oli tullut postissa. Minut on valittu suorittamaan Itä-Suomen yliopistoon kauppatieteiden kandin- sekä maisterin opintoja, en ole enää melkein kauppislainen, vaan ihan oikesti ekonomiksi valmistuva!

Tiedän monia, jotka yliopistossa aloitettuaan huomaavat, ettei valittu opintolinja ollutkaan se kaikken parhain itselle. Kannattaa rohkeasti selvittää erillisvalinnan vaihtoehtoja, sillä sitä kautta pääsee suoraan jatkamaan opintojaan, eikä tarvitse "tuhlata" aikaa pääsykokeisiin päntäten. Jos olet valinnut väärin, valitse uudestaan..ei se ole paha juttu!

Share
Ladataan...

Kommentit

mies (Ei varmistettu)

Kauppatieteellinen on kyllä sopiva paikka naisille, se on ihan totta. Siellä yhdistyy naisille tyypillinen epäinnovatiivisuus ja auktoriteettiusko toiseen naisille tyypilliseen ominaisuuteen, nimittäin häikäilemättömän narsistiseen omaneduntavoitteluun.

mies (Ei varmistettu)

Kauppatieteellinen on kyllä sopiva paikka naisille, se on ihan totta. Siellä yhdistyy naisille tyypillinen epäinnovatiivisuus ja auktoriteettiusko toiseen naisille tyypilliseen ominaisuuteen, nimittäin häikäilemättömän narsistiseen omaneduntavoitteluun.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onkohan tää Mies sama kun tuolla Sosiaalipornoa -palstan keskustelussa närää herättänyt tyyppi...

amoretto
Pieni Seikkailu

Niin, mielipiteensä kullakin. Ja tähän on varmaan parempi jättää vastaamatta sen pidemmin..:D Ihanan huvittavaa, kiitos tästä! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

heips, saanko kysyä, että jos yliopistosta valmistuu esim. kansantaloustieteesta, niin ovat kai nekin ekonomeja? ainakin olen kuullut ja lukenut yliopiston sivuilta että saa käyttää ekonomin arvonimeä vaikkka lukisi yliopistolla kansantaloustiede pääaineena

mitä eroa muuten on siinä opiskeleeko kauppakorkeassa vai yliopistossa? KIITOS! huom. kysymykset omaa tietämättömyyttäni ja halusin vain kysyä joltain joka tietää!

amoretto
Pieni Seikkailu

Aina saa kysyä, niin on ainakin minulle opetettu! Se, osaanko vastata on toinen juttu :)

Sanoisin, että kyllä kauppatieteilijätkin ovat ekonomeja? Vai mitä sitten olisi? Omalla kohdallani kyse on siitä, että meidän yliopistomme tarjosi yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa kansantalosutieteen opintoja, joista olisi valmistunut yhteiskuntatieteiden kandiksi/maisteriksi. Samaa kansantaloustieteen pääainett tarjottiin myös kauppatieteiden tiedekunnassa, ja Itä-Suomen yliopiston tulon myötä poistui kansis molemmista tiedekunnista. Eli tässä tapauksessa jos olisin jatkanut kansiksessa, en valmistuisi kauppatieteiden maisteriksi niinkuin nyt. Eli kyllä siis kansiksen puolelta voi valmistua myös ekonomiksi. Olipas pitkä selitys, mutta varmaan selkeytti asiaa.

 

Mielestäni kauppakorkeakoulu ja yliopisto ovat periaatteessa sama asia. Sillä valmistut kuitenkin kandiksi/maisteriksi molemmista ja onhan esimerkiksi myös teknillinen korkeakoulu joka eikös sekin ole yliopisto? Nimike on vain eri siksi, että esimerkiksi Helsingin kauppakorkeakoulu on nimenomaan keskittynyt kaupallisiin opintoihin, kun taas esimerkiksi Itä-Suomen yliopisto kattaa mona erilaista tiedekuntaa. Tämä on vain se, mitä minä oletan, korjatkoon toki joku jos meni ihan väärin.

 

Toivottavasti näistä jotain iloa sinulle, anteeksi omakin tietämättömyyteni jos olen ihan väärässä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

kiitoksia valtavasti vastauksesta!! auttoi tosissaan!!

Kommentoi

Ladataan...