Äärettömyyden äärellä Kusaman näyttelyssä

Pikkuseikkoja

Pilkkujen papitar. Feministi. Pop- ja performanssitaiteilija. Muotisuunnittelija. Psykiatrisessa sairaalassa asuva punaperuukkinen nainen, joka jumaloi kurpitsoita.

Pohjoismaita kiertänyt Yayoi Kusaman retrospektiivinen In Infinity -näyttely siirtyi Tukholman Moderna Museetista Helsingin HAMiin. Kaupunginjohtajan avaamassa näyttelyssä kuhisi torstaina väkeä. Parhaimmillaan näyttely on kuitenkin niinä tavallisten arkipäivien rauhallisina tunteina, kun teosten sisään saa astua hiljaisuudessa aivan yksin.

Pilkkuja, värejä, kurpitsoita ja peilejä laajoina pintoina ja kokonaisina huoneina tarjoava näyttely on täydellinen sometus- ja selfie-kohde, mutta kannattaa myös tutustua mielenkiintoiseen naiseen teosten takana. Uran alkuvaiheen työt, valokuvat taiteilijasta, lehtileikkeet ja näyttelytekstit luovat kuvan luontoa rakastavasta, anarkistisesta naisesta, joka tavoittelee ikuisuutta äärettömiin ulottuvilla teoksillaan.

Vinkki: näyttelyssä voi nauttia myös Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen opiskelijoiden pienoisesityksistä to 13.10. klo 17–19, pe 14.10. klo 17–19 ja la 15.10. klo 12–14.

Yayoi Kusaman In Infinity Helsingin Taidemuseo HAMissa 7.10.2016–22.1.2017

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.