Galleriakierros: peppuja, nukkeja, designia, rokkia

Pikkuseikkoja

Kaverini kutsui galleriakierrokselle kanssaan viime sunnuntaina. Tällaiselle lähitulevaisuuttaan suunnittelevalle listafriikille oli virkistävää kerrankin vain seurata toisen valmiiksi laatimaa reittiä. 

Tässä neljä näyttelyä kierrokselta, kaikki erilaisia ja inspiroivia.

Ensi sunnuntaina, kokeile sinäkin.

1. RIIKKA HYVÖNEN: ROLLER DERBY KISSES

Kun roller derbyssä pelin tuoksinassa syntyy mustelmia, ei niitä hävetä tai peitellä: violetit pakarat esitellään ylpeinä toisille harrastajille ja valokuvataan. Tällaisten valokuvien pohjalta Hyvönen on rakentanut värikkäitä taideteoksia, joiden muodot pomppaavat iloisesti silmille – ovathan peput kolmiulotteisia niin kuin aidotkin.

21.2.2016 saakka Saariaho Järvenpää -galleriassa, Merimiehenkatu 31

2. TIINA HEISKA: DOLLHOUSE

Heiskan lumoava näyttely viittaa suoraan Henrik Ibsenin Nukkekoti-näytelmään. Utuisissa maalauksissa hahmojen rajat katoavat osaksi ympäristöään. Taiteilijan mukaan näyttelyyn tehdyn ensimmäisen maalauksen nainen muuttui ensin tyttölapseksi, sitten nukeksi, ja lopulta nukkeja vain sikisi lisää. 

31.1.2016 saakka Galleria Amassa, Rikhardinkatu 1

3. ELINA BROTHERUS: LES FEMMES DE LA MAISON CARRÉ

Brotherus esiintyy usein omissa valokuvissaan. Nainen kuvissa on kuitenkin nimetön, pysähtynyt hahmo, joka kiinnittää ympäristön mahdolliseen tarinaan. Tämän näyttelyn teokset on kuvattu Ranskassa, Alvar Aallon suunnittelemassa yksityistalossa Maison Louis Carréssa. Sen huoneet ovat Aalto-designia kalusteita ja sisustustavaroita myöten. 

31.1.2016 saakka Galleria Heinossa, Uudenmaankatu 16-20

4. Emma Suominen, Anna Jensen, Aiju Salminen ja Elina Hakkarainen: All Yesterday's Parties

Neljän naisen näyttelyn nimi kumartaa Velvet Undergroundille sekä taaksejääneelle nuoruudelle. Rokkia rakastavien naisten elämä on ehkä enemmän arkirealismia kuin bileitä, mutta tärkeiden bändien fanitus ei lopu vanhempanakaan.

31.1.2016 saakka Myymälä 2:ssa, Uudenmaankatu 23

Kommentit

Isa / Pilkkuun asti (Ei varmistettu) http://www.pilkkuunasti.com

Tosi kiva postaus! Liian harvoin tulee käytyä gallerioissa, kun tulee vaan mentyä museoihin. Täytyykin tästä reipastua ja suunnitella myös oma galleriakierros! Varsinkin Derby-peput ja nuket kiinnostavat! Kiitti inspiroivasta postauksesta!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Ole hyvä ja kiitos! :)

Ja sama homma: galleriat jotenkin aina unohtuu vaikka taidemuseoissa tulee käytyä aika useinkin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.