Harmaan kesäpäivän räiskäleet

(pikkuseikkoja)

Jos kuumana kesäpäivänä kaipaa raikkaita salaatteja ja viileitä juomia, niin mikä taas sopisi kylmään ja sateiseen kesäpäivään paremmin kuin lämpimät räiskäleet?

Lohdutukseksi kesän harmaantumisesta tein siis lettuja, sekä aamu- että iltapalaksi. 

Käytin pohjana normaalia lettutaikinan ohjetta, mutta vaihdoin maidon maidottomaan ja vehnäjauhot gluteenittomaan vaihtoehtoon.

Räiskäleet (M, G)

Kahdelle:

1 kananmuna
2,5 dl soija- tai mantelimaitoa
1,25 dl gluteenittomia jauhoja (laitoin puolet gluteenitonta jauhoseosta ja puolet mantelijauhoja)
0,25 tl suolaa
0,25 rkl sokeria
(Pikkuisen vaniljasokeria)
(Pikkuisen kardemummaa)
1 rkl öljyä (käytin oliiviöljyä)
Öljyä paistamiseen
Mansikkahilloa
(Kaura- tai soijajäätelöä)

Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää maito, kuivat aineet ja öljy vatkaten. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Paista räiskäleet pannulla ja tarjoa mansikkahillon (ja ehkä jätskinkin) kanssa.

Share

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Kiitos inspiraatiosta, linkkasimme!

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

Kiva! =)

Kommentoi