Jazzia kynttilänvalossa – Koko Jazz Clubin sunnuntaibrunssi

Pikkuseikkoja

Hakaniemessä kolme ja puoli vuotta toiminut Koko Jazz Club järjestää noin kerran kuussa sunnuntaibrunsseja, joiden hintaan kuuluu live-keikka. Konsepti eroaa täysin Turun Aula Cafén suositusta jazzbrunssissa, sillä Aulassa brunssiin kuuluu DJ-musaa, valoa ja raikasta kahvila-aamiaista. Koko-klubilla sen sijaan pääroolissa on jazzkeikka, jota kuuntelimme kynttilänvalossa, rehtiä etelävaltiohenkistä safkaa mättäen.

Koko Jazz Club sijaitsee yhden korttelin päässä Hakaniemen hallista samalla puolella Hämeentietä. Paikka on koulumaisen karu, mutta konserttitila on peitetty mustin kankain hämyisäksi. Salin pienet pyöreät pöydät on asustettu kulunein sifonkiliinoin ja koristeellisin kynttilänjaloin. Koulutetut jazzmuusikot vetivät brunssin aikana useita, noin viiden kappaleen mittaisia settejä.

Brunssipöytä oli runsas ja monipuolinen ja sisälsi useita kasvisseoksia, tofu-bataattiseosta ja katkarapuja erilaisissa marinadeissa. Lämpimänä ruokana oli paistia ja pinaatinlehdillä höystettyä kanapataa. Buffaan kuului myös juustoja, hedelmiä ja (sahramilla maustettua?) keltaista leipää. Leppoisa keittiömestari oli itse paikalla auttamassa ja osoitti hetkessä ne muutamat kohdat, joissa oli maitotuotteita. Jälkiruokaan oli ruokarajoitteisenkin silti tartuttava: tarjolla oli tuhteihin paloihin leikattua täydellistä chilisuklaakakkua, jossa chiliä oli juuri sellainen sopiva häivähdys, että sen juuri ja juuri erotti.

Ainoa selvä miinus tuli juomapuolesta: kun ruoka oli tehty kunnolla, olisi kannattanut viedä juttu kunnialla loppuun eikä tarjota mehua Eldorado-paketeista, pussiteetä ja täysin tavallisen makuista kahvia. Kokonaisuudessaan pidin silti Kokon jazzbrunssin rempseästä otteesta, jossa ei ollut turhaa hienostelua. Ja koko brunssihan on suosittelemisen arvoinen jo siksi, ettei Helsingissä ole toista vastaavanlaista konseptia!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.