Junalla Japanissa: Tokio

Pikkuseikkoja

Näkymä Mori Art Museumista

Meiji Dorin lifestyle-liikkeitä

Shiseido Gallery

Advertising Museum Tokyo

Shibuya

Invader Naka-Megurossa

Beatlesin sanoja Naka-Megurossa

Jedi Shinjukussa

New York Bar, Park Hyatt Tokyo

Japani-sarjani etenee mitä ilmeisimmin hyvin, hyvin hitaasti. Hakonen ja Fujin jälkeen vuorossa oli Tokio. Vierailin kaupungissa toista kertaa ja saatoin vain uudelleen todeta, etten saa siitä lainkaan kiinni, se vain leviää joka suuntaan.

Ohessa silti muutama vinkki:

1. taidepäivä Roppongissa

Mori Art Museum Roppongi Hillsin Mori Towerin 52. ja 53. kerroksessa tarjoaa mielenkiintoisia kansainvälisiä nykytaidenäyttelyitä ja vaikuttavan näköalan yli kaupungin (lisäksi museolla on katolla sään mukaan auki oleva näköalatasanne). Muotoilun eri genrejä ja ilmentymiä esittelevä  21_21 Design Sight on perustettu puiston keskelle Andō Tadaon suunnittelemaan kauniiseen, maan alle laskeutuvaan betonirakennukseen. Valtavan kokoisen National Art Center Tokyon sisätilojen aula puolestaan on arkkitehtuurisesti vaikuttava. Taidekierroksen yhteydessä voi pistäytyä syömässä Kill Bill -elokuvan taistelukohtauksen miljöötä inspiroineessa ravintola Gonpachissa.

2. Naka-Meguron korttelit

Naka-Meguron alueelta löytyy viihtyisiä ravintoloita (esim. moderni ranskalaishenkinen Taste & Sense), tyylikkäitä parturi-kampaamoita, pieniä putiikkeja, katutaidetta ja kirsikkapuiden reunustama kanava.

3. Meiji Dorin lifestyle-kaupat

Shibuyan ja Harajukun välillä kulkee kauppakatu Meiji Dori, jonka varrelta löytyy viihtyisiä, laatukahvia tarjoilevia konseptiliikkeitä, esim. Niko and... sekä kapea kolmikerroksinen The Townhouse.

4. Lounas tai dinneri MEREN LAHDELLA

Kun ottaa monorailin Tennozu-saarelle, pääsee Tokion lahden satamamaisemiin. T.Y. Harbor Brewery -ravintola tarjoaa ruoan kanssa oman panimon olutta sekä olutcocktaileja. Päiväsaikaan voi ostaa leivoksia viereisestä Breadworks -leipomokahvilasta.

5. oma Lost In Translation -hetki

Olkoon turistijuttu, mutta silti. Drinkit Park Hyatt Tokyon New York Barissa, jazz-bändi ja taustalla öinen Tokio. 

6. Karaoke

Paras iltaohjelma Tokiossa: vuokraa huone karaokehotellista, mielellään free-drinks-diilillä, ja laula. Varaudu, että saatat joutua pidentämään useamman kerran huoneen vuokra-aikaa, kun ilta vierähtää odottamattoman nopeasti.

7. Sattumalta löydetyt parhaat baarit

Edellisellä Tokio-reissulla päädyin kaverini kanssa kellarikerroksessa sijaitsevaan tummaan, puupaneloituun baariin, jossa ei ollut lisäksemme muita asiakkaita kuin kaunis iäkäs pariskunta. Kysyttyään meiltä luvan, vanha mies alkoi soittaa pianolla klassisen musiikin kappaleita ja nainen seisoi vieressä ja lauloi. Esityksen päätteeksi pariskunta lahjoitti meille pussin vihreällä teellä maustettuja pikkuleipiä. Tällä kertaa paras baari löytyi Shibuyasta, junaraiteiden betonijalasta. Kadulle aukeavan pikkuisen paikan nimi oli 4, ja nimensä mukaisesti siellä oli neljä pientä pöytää sekä baaritiski. Tunnelmaa toivat baarimikon vinyylit ja yläpuolella jyrisevät junat.

Kommentit

Taina – Maaginen realismi

Näyttääpä mielettömältä. Varsinkin tuo jedimies on liikkis! :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, jedimies oli tosi symppis :)

Jaana K

Suurkaupunkien ihanuus ja hankaluus: kaikkea kivaa on niin paljon, ettei millään voi ehtiä kaikkeen!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Sanopa muuta, ei voi kuin aina palata :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.