Kevyttä mielihyvää Q-teatterissa

Pikkuseikkoja

Saako olla creme brulee – kevyttä mielihyvää?

Kun hyvän elämän ainesosat ovat suunnilleen kasassa, on aivan luonnollista kyseenalaistaa kaikki. Antti Hietalan käsikirjoituksessa ja ohjauksessa Tommi Korpelan esittämä Alpo epäilee todellisuuden olevan vain ovelaa manipulaatiota. Ja ehkä se onkin? Päätettäväksi siis jää, missä maailmassa tahtoo elää.

Q-teatterin Kevyttä mielihyvää on virkistävä kokemus katsojalle. Näytelmän ensimmäinen puolisko herättää kysymyksiä: roolit vaihtuvat, samat tilanteet toistuvat uusilla tavoilla. Toinen puolisko vetää lankoja yhteen sekä avaa lisää päähenkilön mielensisäistä kaaosta. Filosofinen pohdinta olemassaolosta nostaa ajatukset tavallisen työpäivän päätteeksi ylemmälle tasolle.

Näytelmän kaikki elementit pelaavat kauniisti yhdessä: skandinaavisen minimalistinen lavastus, huolellisen keskiluokkainen puvustus, vaikuttava valo- ja äänisuunnittelu, teemakappaleeksi muodostuva Massive Attackin Paradise Circus. Korpelan ohella koko muukin näyttelijäkaarti eli Minna Haapkylä, Jussi Nikkilä, Jani Volanen, Pia Andersson tekevät loistavat suoritukset.

Kevyttä mielihyvää Q-teatterissa 

Kommentit

Kuvaputkessa

Tämä ei ainakaan mulle ollut samanlainen täysosuma kuin Q-teatterin muutama edellinen pläjäys, mutta tarjosi sitten ehkä juurikin sitä kevyttä mielihyvää.. Näyttelijät olivat loistavia, kuten aina. Oudoin ilmestys oli Jani Volasen m.a.nummismaisen ärsyttävästi artikuloiva illusionisti.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Nimi siis varsin osuva :D

Mä kyllä pidin, mutta enpä ollut ollut Q-teatterissa vähään aikaan. Olen samaa mieltä, se hahmo oli kyllä erikoinen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.