Maailman paras suklaajäätelö on löytynyt - kiitos Jädelino!

Pikkuseikkoja

Jädelino oli loogisin paikka juhlistaa aurinkoisena päivänä alkanutta kesälomaa. Teurastamon pieni gelato-paikka tarjoaa paikan päällä itse tehtyä italialaista artesaanijäätelöä. Ovi löytyy Kellohallin oikealta puolelta, ja sen edessä on värikkäistä ulkokalusteista koottu pikkuinen terassi.

Ryntäsin paikalle tyypilliseen tapaani juuri ennen sulkemista. Marjaisat sorbetit olivat ehtineet loppua, joten otin annokseeni ainoastaan suklaajäätelöä, joka sillä hetkellä oli ainoa maidoton tuote. Vaan en mitä tahansa suklaajäätelöä, vaan käsittämättömän herkullista, täyteläistä tummasuklaajäätelöä, jonka voin suoraan julistaa vaatimattomasti maailman parhaaksi suklaajäätelöksi. Se on yhtä aikaa tuhtia ja raikasta ja peittoaa siltä seisomalta kaikki normaalit (maito/kerma)jäätelöt.

Olin niin lumoissani, että ehdotin poikaystävälle ihan tosissani uusintakäyntiä jo seuraavalle aamupäivälle matkalaukkujen kanssa ennen lentokentälle suuntaamista. No, lähtö Pohjois-Amerikkaan osoittautui luonnollisesti niin vauhdikkaaksi, ettemme ehtineet harkita aamujäätelöitä, mutta lupaan palata tuonne takaisin heti ensimmäisenä päivänä, kun olen taas Suomessa.

Silmään iski hiukan paikan visuaalinen ilme, joka kaipaisi akuuttia korjausta: leikkivät piirroseläimet ja Comic Sans -fontti (älkää pyörtykö, graafikot) tuovat enemmän mieleen lastenvaate- ja leluliikkeen kuin laadukkaan jäätelöbaarin Kalasataman urbaanissa ympäristössä. Mutta mikäs minä olen kritisoimaan maailman parasta suklaajäätelöä tekevää yritystä. Ehdotan vain, että joku jäätelöä hulluna rakastava graafinen suunnittelija loisi pro bonona näille uuden ilmeen, joka vastaisi paikan arvoa.

Jädelino on auki ti-la 11-18 ja su 12-16.

Kommentit

Kanta-asiakas (Ei varmistettu)

Kaikki maalaukset ja muun graafisen ilmeen on suunnitellut ja toteuttanut yksi paikan omistajista, hän on myös sarjakuvataiteilija. Mielestäni lisäarvoa tuo juuri se, että kaikki on itsetehtyä ja suunniteltua ja paikka on omistajiensa näköinen, eikä sitä ole suunnitellut kukaan ulkopuolinen.
Comic sans ikuinen mielipidekysymys, monet sitä inhoavat, mutta en ole vielä kuullut perusteluita, että miksi? Ja toisessa blogipostauksessa sitä pidettiin Jädelinolle juuri hyvänä asiana, siitäkin huolimatta, että blogin kirjoittaja ei itsekään muistaakseni lukeutunut comic sansin ystäväksi.
Mutta nämä tosiaankin ovat vain makuasioita - ja pääasia, että jäätelö maistuu. :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Jees, makuja on toki monia - niin kuin jäätelöissä =) Ja ne jäätelöt, ah!

jatuva

Moi! Comic sansiin ja suunniteluun liittyvät kommenttisi pistivät miettimään. Kirjoitin oman poastauksen liittyen tähän sun kirjoitukseen, käy (ja käykää muutkin) tsekkaamassa, olisi kiva kuulla keskustelua aiheeseen liittyen! http://www.lily.fi/blogit/hashtag-abuser/comic-sansia-ja-ilmaisia-hommia -j :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiitti vinkistä! Kävin lukemassa ja kommentoimassakin =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.