Mökkitunnelmia ja muutama helmi resepti

(pikkuseikkoja)

Kukkia juhannusjuhliin

Mansikkaa ja basilikaa

BBQ-kastike burgereille

4 rkl ketsuppia
4 rkl ananasmehua
3,5 rkl fariinisokeria
1 rkl tomaattipyreetä
2,5 tl Chipotle Tabasco -maustekastiketta

Sekoita ainekset kattilassa ja keitä hetki kokoon. Jäähdytä lopuksi.

(Resepti: Sara La Fountain)

Suomi-henkeä

Pinkkejä kuplia

Salaattilautasen raikas ja mausteinen nuudelisalaatti

1 purjo
1 keltainen paprika
2 porkkanaa
1 pkt sokeriherneitä
cashewpähkinöitä
300 g maustamattomia kanasuikaleita
(suolaa, pippuria)
n. 4 kerää litteitä (tagliatelle-tyylisiä) riisinuudeleita

Kastike:
4 rkl soijakastiketta
4 rkl limemehua
1 tl seesamiöljyä
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl seesaminsiemeniä

Päälle:
tuoretta korianteria tai minttua

Valmista ensimmäiseksi kastike: sekoita kaikki ainekset kupissa ja pistä syrjään maustumaan. Leikkaa purjo, paprika ja porkkanat pieniksi ohuiksi tikuiksi (julienne-tyyliin). Keitä sokeriherneet kypsiksi. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla ilman rasvaa hetki niin, että ne ruskistuvat hiukan. Paista kana (mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla). Keitä nuudelit ja huuhtele kylmällä vedellä, etteivät ne kypsy liikaa. Sekoita nuudelit, kana, pähkinät ja kasvikset kevyesti. Kaada kastike salaatin sekaan. Lisää päälle hienonnettu korianteri tai minttu.

Hetki järvellä

Mansikkasalaatti

n. 1 litra mansikoita
1 prk mangoa tai muutama kiivi tai tuoretta ananasta
mintunlehtiä
(tomusokeria)
1 limen tai puolikkaan sitruunan mehu
Vanilja- tai suklaa(kaura)jäätelöä (Oatly)

Paloittele mansikat ja hedelmät. Sekoita halutessasi mukaan vähän tomusokeria. Sekoita joukkoon limen tai sitruunan mehu. Anna maustua puolisen tuntia viileässä. Tarjoa (kaura)jäätelön kanssa.

Share

Kommentoi