Mun ihka eka (supermarjaisa) raakakakku!

(pikkuseikkoja)

Yritän, ettei joka postaus menisi ruokahöpinöiksi, mutta tätä pitää hehkuttaa. Tein eilen elämäni ensimmäisen raakakakun, ja se onnistui täydellisesti. Melkein pakahduin ylpeydestä.

Lopputuloksesta osaa erityisesti iloita, kun on ensin koristellut keittiön lattian sitruunoista lentelevillä siemenillä ja kaatanut päälleen desilitran sulaa kookosöljyä.

Kakku syntyi näillä kahdella Syötävän hyvä -blogin ohjeella. Samasta blogista löytyy muitakin mahtavalta kuulostavia reseptejä, joita pitää myöhemmin kokeilla.

Supermarjaisa raakakakku

Pohja
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl manteleita
1,5 dl kuivattuja pehmeitä taateleita
Ripaus sormisuolaa

Täyte
n. 3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
1 dl sulaa kookosöljyä
1 dl hunajaa
3 dl suomalaista pakastemarjasekoitusta (punaherukoita, mustaherukoita, mustikoita ja mansikoita)

Koristeeksi
Pensasmustikoita

Hienonna pohjan ainekset blenderillä. Pähkinöiden ja manteleiden määrää suhteessa taateleihin voi säädellä niin, että "taikina" pysyy kasassa muttei ole liian tahmaista. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle, joka on peitetty leivinpaperilla. Blendaa täytteen kaikki muut ainekset paitsi marjat sileäksi seokseksi. Levitä täytteestä n. 2/3 pohjan päälle. Blendaa marjat lopun täytteen sekaan. Kaada marjaseos vuokaan. Jäähdytä kakkua pakastimessa pari tuntia, irrota vuoan reunat ja tarjoile. Kun kakku on jähmettynyt tarpeeksi, sitä voi säilyttää myös jääkaapissa. Käytin tavallisen kokoista irtopohjavuokaa, mutta pienemmällä vuoalla kakusta saisi korkeamman ja "kakkumaisemman".

Share

Kommentit

Workingonit
McINFJ

Ihanan näkönen! Aion kokeilla tätä reseptiä :)

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

Kannattaa! On hyvää =)

Kommentoi