Patatas Bravas rasvasormille

(pikkuseikkoja)

Jätetään salaattidieetit näin uuden vuoden alussa lujaluonteisemmille.

Sen sijaan, kun kaipaan suhteellisen helposti ja nopeasti jotain hyvää ja täyttävää, teen näitä. Seuraksi voi koota muita tapaksia, mutta mainiosti nämä toimivat yksinäänkin.

Patatas bravasit voisi paloitella myös kuutioiksi, kaataa kastikkeen suoraan päälle ja syödä siistimmin haarukalla, mutta sormiruoan ystävänä päädyin viipaleisiin, joita voi kätevästi itse dipata. 

Patatas bravas

  • Perunoita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Paprikajauhetta
  • Oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1–2 tl majoneesia

Perunat: Pese ja paloittele. Sekoita mukaan suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja oliiviöljyä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes perunat ovat sisältä pehmeitä.

Dippi: Hienonna valkosipuli ja kuullota kattilassa öljytilkan kanssa. Lisää tomaattimurska ja keitä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää majoneesia varovasti vähän kerrallaan ja maistele, ettet laita sitä liikaa. Sekoita tasaiseksi. 

Share

Kommentit

Kimmo
Ruokasuositus

Oikea asenne elämään. Sitä vain ihmettelen, miten majoneesia muka voi lisätä liikaa?

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

Hehee, makukysymys tosiaan! =)

Kommentoi