Perjantaicocktail: Appelsiinia ja viskiä Shanghai Cowboyn tyyliin

Pikkuseikkoja

- - - - - Sorry, muokkasin tekstin avainsanoja ja juttu pomppasi uudeksi vaikka se on syksyltä 2014 - - - - -

Pyysin taannoisissa Shanghai Cowboyn avajaisissa cocktailmestarilta jotain kivaa viskicocktailia. Tykkäsin, joten kirjasin ainekset muistiin ja tein drinkin kotona uudelleen. Älyttömän hyvää! Appelsiini ja inkivääri tekevät tästä myös loistavan flunssajuoman kylmään syksyyn.

Appelsiini-viskicocktail (2 annosta)

Pala tuoretta inkivääriä
​4 cl viskiä
​4 cl Cointreau'tä
5 cl appelsiinimehua (n. 0,5 appelsiinista)
4 cl sitruunamehua (0,5-1 sitruunasta)
4 cl sokerisiirappia
Jääkuutioita
Appelsiinin kuorta

Purista appelsiinista ja sitruunasta mehut. Kuori ja viipaloi inkivääri, pistä viipaleet shakerin pohjalle ja kaada päälle viski. Murskaa inkivääriä ja kaada päälle loputkin ainekset. Sheikkaa, lisää joukkoon 4-6 jääkuutiota ja sheikkaa vielä hetki. Kaada juoma laakeisiin laseihin tai jääkuutioilla täytettyihin grogilaseihin. Höylää siivu appelsiinin kuorta, purista sitä lasin yllä, jotta "eteeriset höyryt vapautuvat" ja kierrä kuori lopuksi koristeeksi drinkkiin tai lasin reunalle.

 

 

Share

Kommentit

Rantavahti (Ei varmistettu) http://www.whiskyrant.com/

Kiitos hyvästä drinkkivinkistä, enpä ole aikaisemmin tällaiseen törmännyt mutta nyt on pakko testata! Kuulostaa ja näyttää sen verran herkulliselta. Kuvista päätellen olet päässyt testaamaan myös eri laseista. Kumpi drinkkilaseista toimi parhaiten?

Voisiko esim. isommat viskilasit, kuten tulppaaninmuotoinen tumbler toimia drinkin tarjoilussa:
http://www.whiskyrant.com/viskilasit/

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kommenttisi on näköjänä jäänyt huomaamatta, sori :(

Jos juoman saa mukavan kylmäksi shakerissa, niin sen voi juoda laakeasta lasista, mutta toisaalta isommassa jäillä täytetyssä lasissa se säilyy pidempää kylmänä, ehkä mielipidekysymys?

Tulppaaninmuotoisia en olekaan kokeillut - olen jotenkin ajatellut, että niissä viski juodaan vain raakana :)

Kommentoi