Perjantaicocktail: Cocktail-kaupunki Pariisi

Pikkuseikkoja

Le Mary Celeste

Terveisiä Pariisista! Palaan muihin huippuihin juttuihin myöhemmin, aivan ensimmäiseksi fiilistelen kuitenkin cocktaileja perjantain kunniaksi.

Viiniä en viikon reissulla lopulta liiemmin siemaillut, kun kerran kaupunki on niin täynnä erinomaisia cocktail-paikkoja. Ohessa listaa, jos suunnittelet suuntaamista huudeille.

(Vinkki: basilikalla maustetut drinkit tuntuvat nyt olevan erityisen suosiossa.)

Le Mary Celeste

Le Mary Celestessä (1 rue Commines) kävimme edelliselläkin reissulla, mutta se osui jälleen sopivasti tiellemme. Newyorkilaishenkinen paikka on viihtyisä ja suurten verhottomien ikkunoiden ansiosta valoisa auringonlaskuun asti. Cocktailit ovat pääjuttu, mutta tarjolla on myös viiniä ja Brooklyn-olutta. Jos kaipaa purtavaa, voi rinnalle tilata pieniä lautasia tai ostereita. Osa asiakkaista tilaa cocktailinsa suoraan kadulle, jos ei mahdu suosittuun baariin sisälle.

Mama Shelter

Experimental Cocktail Club (37 Rue Saint Sauveur) valikoitui tällä kertaa omaksi suosikikseni. Pieni paikka on huomaamaton: ikkunoita peittävät pitkät samettiverhot ja ulkoseinässä on vain pieni messinkilaatta, joka kertoo paikan nimen. Puupintaista vanhanajan tunnelmaa rikkovat modernit muovikattokruunut ja pianon päällä levyjä soittava DJ. Drinkit ovat loistavia, ja paikka on täynnä arki-iltaisinkin. Viikonloppuisin cocktail-klubi on auki neljään asti, ja vieressä samalla kadulla on muitakin mukavan oloisia baareja.

Mama Shelter

Mama Shelteristä (109 rue de Bagnolet) puolestaan löysin reissuni parhaimman cocktailin: karhunvatukkaa ja basilikaa, olin myyty. Cocktaileja voi siemailla ranskalaisen muotoilija Philippe Starckin suunnittelemassa mielikuvituksellisessa ympäristössä. Liitutaulumainen katto, eripariset huonekalut, löhösohvat, puiset pirttipöydät, uimarenkaat, taidekirjat, sarjakuvat... kuulostaa ehkä sekavalta kokonaisuudelta, mutta paikka on todellisuudessa niin hallittu, ettei yksityiskohtiin melkein kiinnitä huomiota, ellei erikseen katsele ympärilleen. Kävimme drinkillä alkuillasta, kahdeksalta paikalle alkaa saapua illallistajia. Ensi kerralla testaamme myös ruokapuolta! Baariravintola on osa hotellia, ja samassa yhteydessä on myös pizzeria.

La Closerie des Lilas

Barbershop (68 avenue de La Republique) on paikallisten nuorten suosima baariravintola, joka tarjoilee perinteistä bistro-ruokaa – ja niiden rinnalla yllättäen myös laadukkaita cocktaileja. Sisustukseen kuuluu nahkasohvia, lankkulattiat ja valokuvataidetta seinillä. Tilaamani Basil Pisco Sour sopi täydellisesti niin aperitiiviksi kuin ruokajuomaksi kala-annokselleni.

Le Coq (12 Rue du Château d'Eau) on rokkihenkinen loungebaari, joka tarjoaa tiukkoja cocktaileja Ramonesin ja Alice Cooperin rytmittäessä iltaa.

La Closerie des Lilas

La Closerie des Lilas (171 Boulevard du Montparnasse) sen sijaan tarjoaa aitoa vanhanajan pariisilaistunnelmaa. Aikoinaan Hemingwayn ja nykyään Paul Austerin suosimassa paikassa voi kultaisista laatoista bongailla tunnettujen kanta-asiakkaiden vakiopaikkoja. Sartren pöytä löytyy heti oven suusta, Hemingwayn paikka taas – yllätys, yllätys – baaritiskiltä.

 

Kommentit

Katy
Yksiössä

Voih, mikään ei herätä matkakuumetta paremmin kuin cocktailbaarit... varmasti ihana reissu!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Olihan se! Tahtoisin jo takaisin... =)

sannaainomaria (Ei varmistettu)

Hieno listaus! Ens kerralla pitää ehtiä kokeilla ainakin jotain noista :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, kannattaa! Erityisesti pitäisit varmasti Experimentalista, Mary Celestestä ja Mama Shelteristä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.