Perjantaicocktail: Ginger Whiskey Sour ja Drank-drinkkivihkonen

(pikkuseikkoja)

Nyt on herkkua!

Selailin Kirsikka Simbergin, Taika Manilan ja Tuukka Koiviston söpöin piirroksin ja kauniin valokuvin kuvitettua Drank-drinkkivihkosta, johon on koottu yksinkertaisia ja kekseliäitä juomaideoita. Mukana on muun muassa kuohuviinidrinkkejä, olutcocktaileja, alkoholittomia sekoituksia, kahvijuomia ja nykypäivään freesattuja simaohjeita.

Ensimmäisenä innostuin kokeilemaan inkiväärillä maustettua whiskey souria. Inkiväärisiirappi on valmisteltava etukäteen, mutta se on kaiken vaivan arvoista. Tuloksena on veden kielelle tuova, kirpeän makea ja viskin ansiosta silti ryhdikäs cocktail. Ohessa ohje hieman tiivistettynä ja siirappiannos puolitettuna (siirappia tulee tässä noin 1,2 dl).

Inkiväärisiirappi

0,5 dl vettä
1 dl sokeria
2 rkl raastettua inkivääriä

Mittaa vesi kattilaan, kiehauta ja sekoita joukkoon sokeri ja inkivääri. Anna hautua noin puoli tuntia. Jäähdytä ja siivilöi siirappi. Valmista siirappia voi säilyttää jääkaapissa.

Inkivääri-viskisour

Jääkuutioita
4 cl inkiväärisiirappia
4 cl viskiä (käytin Nikka Whiskey From The Barrelia)
4 cl itse puristettua sitruunamehua

Laita lasiin jääpaloja. Mittaa päälle juoma-ainekset. Sekoita.

 

 

Share

Kommentoi