Perjantaicocktail: punaista rapujuhliin

(pikkuseikkoja)

Olen hurahtanut helppoon marjacocktailiin, jonka voi tehdä esim. karhunvatukoista, mansikoista tai vadelmista. Drinkki osoittautui sopivan yllättävän hyvin myös mökillä pidettyihin syksyisiin rapukekkereihin.

Ravunpunainen alkucocktail syntyy kesän viimeisistä tuoreista kotimaisista vadelmista. Sokerisiirappia keittäessä ja sitruunamehua puristaessa kannattaa huomioida, että tätä drinkkiä saatetaan pyytää nopeasti lisää - varaa siis riittävä määrä aineksia!

Vadelma-basilikacocktail (1 annos)

n. 6 isoa vadelmaa
n. 5 basilikan lehteä
2 cl sitruunamehua (yhdestä sitruunasta tulee n. 0,5 dl mehua)
2 cl sokerisiirappia (Simple Syrup, ohje esim. täällä)
4 cl giniä

Murskaa vadelmat ja basilikan lehdet shakerin pohjalle. Lisää sitruunamehu, sokerisiirappi ja gini. Sheikkaa hetki, lisää muutama jääkuutio ja sheikkaa vielä hetki. Kaada pieneen cocktail- tai samppanjalasiin. Koristele vadelmalla ja basilikan lehdellä.

 

Share

Kommentoi