Pieni lammasseikkailu

Pikkuseikkoja

Kesä otti hiukan takapakkia, kun raskaat sadepilvet synkistävät (Sideways-)viikonloppua. Nyt tarvitaan sinistä taivasta, häikäisevää aurinkoa ja vihreää nurmea.

On aika ottaa esiin lammaskuvat.

Pääsin tutustumaan lammasfarmiin työpaikan tiimipäivänä. Yhdellä kollegallani viestintätiimissämme on oma lammastila! Määkijöitä oli noin 1 300 ja me näimme niistä muutaman, loput olivat levittäytyneet pitkin tiluksia nauttimaan kesäpäivästä.

Ohjelmaan kuului yksityisnäytös lammaskoiran työstä. Paimenkoirat ovat varsinaisia ammattilaisia ja ne kasvatetaan tottelemaan käskyjä englanniksi. Pillin ja peruskomentojen, kuten "walk" tai "time", avulla omistaja ohjeistaa koiraa keräämään lampaat yhteen ja ohjaamaan laumaa haluttuun suuntaan.

Landevierailun huippu oli silti (tietenkin) hassut pienet karitsat, jotka jäivät suloisesti määkimään peräämme, kun lähdimme.

* * * * *

Loppuun lammasaiheinen kirjasuositus: Haruki Murakamin absurdissa romaanissa Suuri lammasseikkailu (1982, suomennettu 1993) etsitään erikoista lammasta.

Kommentit

Nietosvaaran lammastila (Ei varmistettu)

Hei. Kiitos käynnistä lammastilallamme. On aina mukava esitellä eläimiä ja tiloja niistä kiinnostuneille. Pikku karitsat ovat kasvaneet kovasti ja kohta ne vieroteaan maidosta. Heinää ne jo syövätkin innolla. Uteliaina pikku riiviöinä ovat fasaanitarha-työmaallani tutkimassa kaikkia työkaluja ja pyörimässä jaloissa. Samaan aikaan niin ärsyttäviä ja niin ihania.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oi noita riiviöitä :)

Lammastilavierailu oli hieno kokemus, kiitos vielä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.