Ruokaa, taidetta ja keittiömestareita Mäntässä – voita lahjakortti

Pikkuseikkoja

Pekka Terävän käsialaa Food Campin koekeittiössä Helsingin Helenankadulla

Ruokaa ja kulttuuria – onko parempaa yhdistelmää? Food Camp Finlandin Riikka Kannas sekä Olo- ja Emo-ravintoloista tunnettu keittiömestari Pekka Terävä tietävät, ettei ole. Jos tähän vielä yhdistää luonnonläheisen kesä-Suomen, lähtökohdat ovat jo aika hyvät.

Pikkuinen Mänttä kolmen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä on kuuluisa kuvataideviikoistaan ja viime vuonna avatusta Gösta-museostaan. (Lue vuoden takaisesta Mänttä-kesäretkestäni täältä.) Uudessa museossa toimii Terävän laadukas ravintola, jonka yhteydessä järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa kansainvälinen Food & Art -tapahtuma. Se saa ensi elokuussa jatkoa. Tämän vuoden teemana ovat naiset, joten paikalle on kutsuttu huipputason naiskeittiömestareita ympäri maailmaa. 

Food & Art -tapahtumaan kuuluu museopihalle pystytettävä, kolmen ruokalajin lounasta tarjoileva ulkoravintola, jonka ruoista vastaavat Suomen kokkimaajoukkue ja Pekka Terävä. Muuta ohjelmaa ovat demokeittiö, jossa voi seurata huippukokkeja "in action"; etukäteen varattavat illalliset museoravintolassa; ruoka, juoma ja taideaiheiset keskustelutilaisuudet sekä kotimaisia tuotteita myyvä ruoka- ja käsityöläistori. 

Taidenautintoja saa luonnollisesti viereisistä Gösta- ja Gustaf-museoista sekä samaan aikaan käynnissä olevilta Mäntän kuvataideviikoilta (14.6.– 31.8.), joiden pääohjelma sijoittuu entiseen teollisuusrakennukseen Pekiloon (Tehtaankatu 21).

Kiinnostaako kesäretki ruoan ja taiteen äärelle Mänttään? Hihkaise jotain kivaa kommenttikenttään 15.6.2015 mennessä, ja ennen kaikkea, jätä sähköpostiosoitteesi, niin olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa kolmen ruokalajin lounaan kahdelle (arvo yht. 58 €) Food & Art -ulkoravintolassa 28.–30.8.2015!

Olen voittajaan yhteydessä sähköpostitse.

[5.6.2015: Lounaskeittiön aukiolotieto korjattu: keittiö on avoinna yleisöpäivinä eli 28.–30.8., ei siis 27.–30.8., sillä 27.8. on ammattilaispäivä.]

Kommentit

Kesätyttö (Ei varmistettu)

Aivan huippuhyvä arvonta, kyllä kelpaisi ja maistuisi tänne!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hyvä hyvä, arpaonnea!

Kirjatoukka (Ei varmistettu)

Voi kyllä! Kävimme Mäntässä viime kesänä, mutta liian tiukalla aikataululla. Oi jos pääsisi uudestaan, ja mehän kaiken kukkuraksi rrrakastamme hyvin syömistä. Siis ihan mahtava potentiaalinen voittajakaksikko täten ilmoittautuu! T. Kirjatoukka & Herra Kamera

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Hehee, loistavaa! :)

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Tästä voisikin repäistä syyn käydä kesäretkellä Mäntässä, mies käy siellä töissä :D

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Kiva! Laitathan vielä sähköpostiosoitteesi tänne tai lähetät sen mulle sähköpostilla (oma sähköpostiosoitteeni näkyy sivun oikean laidan esittelyssä), niin olet mukana arvonnassa :)

Nekkutyttoe (Ei varmistettu)

Tuossa sähköpostiosoite-kohdassa lukee, että blogin ylläpitäjä näkee annetun sähköpostiosoitteen... :) riikka.katariina [at] outlook.com

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oh, loistavaa! Kiitos vinkistä, en ollut tajunnut, että ylläpitopuolellahan nuo näkyy. Aina oppii uutta! :D

Kulttuuritantta (Ei varmistettu)

Voi, olen noin kakskyt vuotta ollut aina menossa Mänttään - jokohan tänä kesänä?!

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Ehkä tänä kesänä sit ;)

emsems (Ei varmistettu)

Voih mikään ei voi mennä pieleen jos yhdistää ruuan ja taiteen! : )

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

No just niin! :)

Ma-Tu (Ei varmistettu)

Mikä hieno arvonta! Mäntän kuvataideviikoille pitää ehdottomasti muistaa suunnata tänä kesänä. Tykkäsin kovasti viimevuotisesta postauksestasi; mielellään lukisin taidejuttuja enemmänkin, meinaa välillä mennä kiinnostavat näyttelyt ohi.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Jee! Joo, pitäisi muistaa/ehtiä laittaa enemmänkin taidenäyttelyvinkkejä tänne! Lupaan ja tahdon yrittää!

Marja-Liisa (Ei varmistettu)

Onpa upea arvonta, mieluusti mukana

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Mukana olet :)

Kimmo
Ruokasuositus

No juuh! Mikä ettei.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Ainahan se hyvä ruoka kiinnostaa :)

Lisbe (Ei varmistettu)

Juuri olen tässä miettinyt jotain viehättävää paikkakuntaa kotimaassa, jonne suunnata minilomalle joku kiva kesäinen viikonloppu. Naantalit, Fiskarsit ynnä muut ovat olleet mielessä, mutta Mänttä voisikin olla aika kova! Ruoan ja kulttuurin ystävänä kuulostaa oikein toimivalta, tämä Mäntän setti.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, ainakin viime kesäisestä kokemuksesta voin sanoa, että Mänttä oli oikein kiva retkikohde! Jos jää yöks, niin kantsii kuitenkin varautua, että illalla siellä on aika hiljaista. :)

Titta K (Ei varmistettu) Http://kotivuori.blogspot.fi

Tässä arvonnassa voittaminen olisi aivan loistojuttu! Ensi viikonloppunahan on Mänttän kuvataideviikkojen avajaiset (huom.kaikki Mänttä-fanit kirjoittaa genetiivin kahdella t:llä ;)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Niinpä, nythän ne tosiaan aukeaa! Hehe, toi Mäntän taivutus on ollu mulle jotenkin tosi vaikee juttu eli hyvä tietää, että jos menee väärin, niin voikin vain selittää olevansa Mänttä-fani. :D

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Arvonnan voitti Marja-Liisa! Onnea ja hauskaa reissua Mänttään!

Saat henkilökohtaisen yhteydenoton pian.

Alisa W
Suusta suuhun

Jos joku jäi lippuja vaille, on täällä jaossa lisää: http://www.lily.fi/blogit/suusta-suuhun/food-art-lounaslippujen-arvonta :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.