Soman sushiburritosta riittää kaverillekin

Pikkuseikkoja

Huutava nälkä ja tahtoisit silti syödä jotain terveellistä, nopeasti? Suuntaa Fredan uuteen Soma-pikaruokapaikkaan, joka löytyy suoraan Andante-kahvilaa vastapäätä.

Soman sushiburritot ovat merilevällä päällystettyjä riisirullia, joiden sisään tungetaan niin paljon täytteitä kuin vain pystyy. Reilu puoli kiloa painava, valmiiksi puolitettu mötikkä riittää helposti kahdellekin. Rullat on myös pakattu käteviin take away -pahvipakkauksiin.

Tarjolla on mm. kananpoikaa chipotlemajoneesilla, soijamarinoitua tofua, jättiravun pyrstöjä ja pintapaahdettua lohta, jotka rullataan kokoon yhdessä muiden täytteiden ja soosien kanssa. Kaikki sushiburritot ovat gluteenittomia ja maidottomia. Ruokajuomaksi saa raikkaita teejuomia hanasta tai Bionade-limuja. 

Soma on söpö adjektiivi, mutta ravintolan nimi tulee alkujaan San Franciscon SoMa-alueesta. Siellä toiminut sushiburritoravintola inspiroi suomalaisen Soman perustajia, ja nämä poimivat ja jalostivat idean Suomeen. San Franciscossa asunut ystäväni muisti kyseisen paikallisen Sushirrito-ravintolan, johon oli aina lounasaikaan pitkät jonot.

Suomen ensimmäinen sushiburritoravintola ei ole sen huonompi: vielä kuukauden kuluttua avajaisista jonoa riittää lauantai-iltapäivänä ulos kadulle asti.

Ravintola Soma, Fredrikinkatu 27

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.