Syksyn inspiraation lähteet

Pikkuseikkoja

Keittiössä, kaupungissa -blogin Jaana haastoi minut listaamaan asioita, jotka inspiroivat tänä syksynä. Tässä viisi, jotka juuri nyt tuovat eniten inspistä. Moni niistä inspaa läpi vuoden.

1. Myöhäisillat

Vireystilani on parhaimmillaan iltaisin kello 21–24 aikoihin. Vaikka aamuheräämiset ovat yhtä tuskaa ja olen arkipäivät enemmän tai vähemmän väsynyt, iltaa kohden saan energiapiikin ihan tyhjästä. Yhtäkkiä pääni pulppuaa ideoita ja ajatuksia, eikä kukaan voi tulla minun ja läppärini väliin. Tuleva aamuherätys toki huolettaa, joten blogin kirjoittamista pidemmät projektit saavat yleensä odottaa ja tyydyn tekemään listoja - listoja asioista, joita tahdon tehdä, hankkia tai kirjoittaa; listoja ravintoloista, näyttelyistä ja tapahtumista, joihin tahdon mennä; listoja leffoista ja kirjoista, jotka pitää nähdä ja lukea; suunnittelulistoja tulevista kutsuista ja niin edelleen. Evernote on ystäväni.

2. Kaurapuuro 

Tajusin yhtenä päivänä, että olen nainen, joka valokuvaa säännöllisesti puuroannoksensa. Eli jonkinlainen inspiraationlähde sekin on. Syön puuroa arki-iltaisin, koska aamulla ei ole aikaa keitellä mitään, ja viikonloppuaamuisin, koska illalla tulee kuitenkin mässäiltyä. Puuro tarjoaa loppumattoman määrän lisukesovelluksia: nautin sitä mantelimaidon lisäksi milloin mustikoiden, vadelmien, omenasoseen, puolukkahillon tai gojimarjojen, pähkinöiden ja rusinoiden kanssa. Lisäksi puurossa inspiroi sen hyvää tekevä vaikutus: tällaiselle vatsaongelmaiselle on ihanaa, että on olemassa luottoruoka, josta tulee aina hyvä olo, mikä puolestaan on jo yksinään loistava pohja henkiseen inspiroitumiseen.

3. Iloinen 1920-luku 

Tästä menneestä aikakaudesta on tullut yhteinen tekijä monille asioille, joista pidän: Downton AbbeyFitzgeraldin kirjat, vanhat jazzlevyt, pari vuotta sitten aloittamani charleston-tanssi ja tänä syksynä kokeilemani lindy hop -kurssi. Charlestonin ilosanomaa olen innokkaasti levittänyt muillekin niin lähipiirissä kuin sosiaalisessa mediassa. Kaupat ovat pullistelleet pari vuotta Great Gatsby -henkisiä sulkahiuskoristeita ja -pantoja, mutta miksei missään enää myydä hapsumekkoja? Sen verran olen hyvän päivän harrastelijanakin päässyt esiintymään, että omalle tanssimekolle olisi käyttöä.

4. Viikonloppureissut tuttuihin kaupunkeihin

Viikonloppu Pariisissa piristää tunnelmaa tehokkaasti keskellä syvintä marraskuuta. Samoin kaverireissu Tallinnaan tuo iloa ikuiselta tuntuvaan alkutalveen. Eikä yhtään haittaa, että olen käynyt kummassakin kaupungissa viimeisen vuoden sisään parikin kertaa. Mitä tutummaksi kaupunki käy, sitä viehättävämpiä paikkoja sieltä voi löytää.

5. Lukeminen

Lukeminen rentouttaa, herättää ajatuksia sekä innostaa kirjoittamaan. Tavoitteenani on, että käden ulottuvilla olisi aina hyvä kirja sekä tarpeeksi aikaa lukea sitä. Kiinnostavia kirjoja riittää ympärilläni, enää on siis opeteltava priorisoimaan kalenterimerkintöjä, jotta kirjoille löytyisi aikaa tarpeeksi usein.

Kommentit

Jaana K

Oon ihan samaa mieltä noista viikonloppureissuista – paljon rentouttavampaa mennä lyhyellä lomalla paikkaan, jonka jo tuntee :)

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo, ja perehtyy uusiin paikkoihin sit paremmalla ajalla =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.