Syntisen överi kesäkurpitsa-suklaakakku

(pikkuseikkoja)

Ihastuin kesällä Portlandin ihaniin kahviloihin, joissa tarjottiin järjettömiä herkkupläjäyksiä myös erikoisruokavalioiden kanssa painiskeleville. Näistä paikoista ja Oreo/Domino-kekseistä inspiroituneena suunnittelin paria eri reseptiä yhdistelemällä överimakean täytekakun, jossa ei ole lainkaan maitotuotteita.

Porkkanakakun tyyliin toteutetussa reseptissä porkkanan tilalla on kesäkurpitsaa ja kanelin sijasta maku tulee kaakaosta. Täyte ja kuorrute ovat samat kuin klassisessa porkkanaleivoksessa. Tuloksena on sellaista syntiä, että saat takuuvarmasti huonon omantunnon ja silti hymyilet suklaamurut suupielissä.

Kesäkurpitsa-suklaatäytekakku tuorejuustotäytteellä

16-20 hengelle (irtokakkuvuoan halkaisija 23 cm)

Pohja (maidoton)

6 dl vehnäjauhoja
4 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
5 dl  kesäkurpitsaa raasteena (1 iso kesäkurpitsa)
2 dl kookos-, rypsi- tai oliiviöljyä
2 kananmunaa

Täyte ja kuorrutus (vegaani)

450 g soijatuorejuustoa (Tofutti-soijalevite, 1 prk 225 g, saa ainakin Ekolosta)
200 g margariinia tai vastaavaa maidotonta levitettä
6 dl tomusokeria

Koristeeksi

Tummaa minttusuklaata raastettuna
Hasselpähkinärouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pese ja raasta kesäkurpitsa. Sekoita kuivat aineet, kesäkurpitsa, öljy ja kananmunat keskenään tasaiseksi massaksi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku 175 asteessa noin tunti.

Anna tuorejuuston ja margariinin pehmetä, ja sekoita ne tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Irrota irtopohjavuoan reunat kokonaan jäähtyneen kakun ympäriltä. Leikkaa kakku varovasti kolmeksi kerrokseksi. Levitä neljäsosa tuorejuustoseoksesta ensimmäisen kakkukerroksen päälle. Asettele päälle toinen kakkukerros, ja levitä senkin päälle saman verran täytettä. Asettele ylin kakkukerros päälle kanneksi. Käytä loput täytteestä kakun reunojen ja kannen päällystämiseen. Koristele kakku hasselpähkinärouheella tai suklaahippusilla tai molemmilla.

Anna kakun pehmentyä jääkaapissa yön yli. Mässäile.

 

Share

Kommentit

Jaana K

Mieletön!

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

Kiitos :)

Helimarjaana (Ei varmistettu) http://paperikaramelli.blogspot.fi

Nam, näyttää tosi herkulliselta! :)

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

Se oli!

Tätä kautta löysinkin vihdoin sun blogiin, se on tosi söpö ja työt niin huolella tehtyjä =)

Kommentoi