Vielä ehtii Tommi Toija -taidekierrokselle

Pikkuseikkoja

Tommi Toija: Jumalainen näytelmä (2014)

Kuvanveistäjä Tommi Toijan keramiikkaveistoksia voi tällä hetkellä ihastella kolmessa eri paikassa keskustassa. Omatoiminen Toija-taidekävelykierros etenee museosta ostoskeskuksen kautta merenrantaan.

Tommi Toija: Muukalaiset (20112014)

1. Amos Andersonin taidemuseo

Mutatis Mutandis -näyttely on täynnä epämuodostuneita ja synkkiä, silti yhtä aikaa hilpeitä ja hellyttäviä pikku-ukkoja. Heti aulassa punaisen sametin keskellä kohoaa näyttävä suihkulähde, sotatannerta muistuttava Toijan Jumalainen näytelmä. Alasalin Muukalaiset-teoksen keskellä kulkiessa tuntuu kuin astelisi vieraalla planeetalla tai hattivattien keskellä. Keramiikan lisäksi näyttelyssä on esillä sekatekniikkaa paperille. Amoksen näyttely on auki 27.10. asti.

Tommi Toija: Tuulen viemää (2013)

2. Kauppakeskus Forum

Tuulen viemää -teos on tuotu keskelle kaupunkilaisten arkea. Teos sulautuu valkoiseen ostoskeskusmaisemaan niin hyvin, etten sitä ensimmäisellä kerralla ohikulkiessani edes huomannut, vaan menin hiukan myöhemmin sitä vielä erikseen katsomaan. Teos on Forumin 3. kerroksessa Café Picnicin edessä 12.1.2015 asti.

Tommi Toija: Bad Bad Boy (2013)

3. Kauppatori

8,5-metristä Bad Bad Boy'ta on jo vaikeampi olla huomaamatta. Satama-altaaseen virtsaava veistos sijaitsee Katajanokan siltojen kupeessa. Ei ole kerrottu, kuinka kauan teos siinä seisoo, mutta olettaisin, että Amoksen näyttelyn loppuun asti. Tosin Ylen Strada-ohjelma ehti jo ehdottaa patsasta pysyväksi monumentiksi.

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Ajan tuon Kauppatorin patsaan ohi joka päivä ja mietin, että eikö se voisi jäädä siihen - samaan tapaan kuin Brysselin maamerkki Manneken pis. -Laura-

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Joo olis kyl kiva, kaupunkikuva kaipaa kaikkea tällaista piristävää =)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.