Viikonlopun kokkailut – inspiraationa Välimeri ja Lähi-itä

(pikkuseikkoja)

Viikonloppuna kävi illallisvieraita. Menu oli rento ja runsas, sellaista välimerellistä Lähi-itää.

Kurkku-tomaattisalaatti: Kurkkua, tomaattia, sipuli, sitruunanmehua, oliiviöljyä. Paloittele kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi sekä silppua sipuli. Sekoita joukkoon sitruunamehusta ja öliiviöljystä tehty kastike.

Kanaa pinaatilla: Kanasuikaleita, pari valkosipulin kynttä, oliiviöljyä, aurinkokuivattuja tomaatteja, suolaa, tuoreita pinaatinlehtiä. Hienonna ja kuullota valkosipuli, lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit suikaleina. Kypsennä hetki, ja pistä seos syrjään. Kypsennä kana samalla pannulla. Lisää sitten valkosipulitomaattiseos takaisin pannulle lämpenemään. Lisää vähän suolaa ja lopuksi pinaatinlehdet silputtuina. Kypsennä vielä hetki.  

Perunalohkot: Perunoita, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta. Paloittele perunat, mausta ja pistä uuniin 200 asteeseen reiluksi puoliksi tunniksi.

Tomaattidippi: 2 valkosipulin kynttä, oliiviöljyä, purkki tomaattimurskaa, suolaa, mustapippuria, 1-2 tl majoneesiä. Hienonna ja kuullota valkosipuli, lisää tomaattimurska. Keitä hetki, mausta ja sekoita lopuksi joukkoon pieni määrä majoneesia.

 

Share

Kommentoi