Ladataan...
(pikkuseikkoja)

Tämän perässä Pariisiin - johan siitä on jo viisi kuukautta, kun viimeksi söin oikeaa Tarte Tatinia. 

Edellisellä kerralla marraskuussa ehdimme näin paljon; tällä kertaa agendalla mm. Laduréen macaronit, drinkit Hemingwayn ja Paul Austerin kantabaarissa, leffailta François Truffautin suosimassa teatterissa, kello viiden tee siirtomaa-aikaisella teehuoneella, puistopiknikiä, taidenäyttelyitä, viinin siemailua hämyisällä jazz-klubilla ja kaikkea muuta mahtavaa, mitä Pariisissa voi ihan tavallisena päivänä tehdä.

Palataan reilun viikon päästä asiaan!

Share
Ladataan...

Ladataan...
(pikkuseikkoja)

Puistotanssit, täydellisen ilmapallon metsästys, vaellukset bileistä toisiin, viime hetken piknik-kokkailut, Kaivari-hengaukset, mahdolliset saunajatkot... kaikki klassikot jäävät nyt ekaa kertaa väliin - me lähdetään Pariisiin!

Vappuaattoiltana nostan mitä todennäköisimmin kuohuvan tai cocktailin jossain Oberkampfin tai Maraisin kulmilla vielä puolihäkeltyneenä myöhäisestä ja erittäin odotetusta talvilomastani.

Pääsin kuitenkin tänään vielä asioiden hoitelujen ja pakkauskiireiden lomassa skoolaamaan pre-vappua nopeasti Krunikassa viiden naisen, kahden miehen ja yhden pikkumiehen kanssa. Stockan Herkusta testaukseen ostamani gluteenittomat ja maidottomat donitsit eivät olleet ollenkaan herkkuja, mutta ei se mitään: seuraavan viikon ajan syön niin paljon Tarte Tatineita kuin vatsa sietää!

Upeaa vappua jokaiselle!

Share
Ladataan...

Ladataan...
(pikkuseikkoja)

Näin Caj Bremerin teoksia edellisen kerran Ateneumin retrospektiivissä neljä vuotta sitten. Nyt valokuvaajan töitä on esillä vanhassa tehdasmiljöössä Sipoossa!

Taidekeskus Gumbostrand Konst & Formin näyttely esittelee eri vuosikymmeniltä yli sata Bremerin valokuvaa. Vanhimmat työt ovat 50- ja 60-luvuilta, uusimmat viime vuodelta. Aiheina ovat meri, luonto ja ihmiset.

Pitkän uran tehnyt taiteilija ei kavahda myöskään sosiaalista mediaa. Näyttelyssä nähdään Bremerin paperille tulostettuja Facebook-kuvia.

Taidekeskuksen näyttelytilojen yhteydessä on pohjoismaalaista designia myyvä kauppa sekä viihtyisä kahvila. Kävimme täällä pääsiäisenä, ja nautimme lounaan aurinkoisella terassilla.

Gumbostrand Konst & Form on noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Julkiset yhteydet vaikuttavat hankalammilta, sillä lähin bussi jää 2,5 kilometrin päähän. 

Bremerin huhtikuussa auennut näyttely on esillä 8.6. asti.

Share
Ladataan...

Ladataan...
(pikkuseikkoja)

Viikonloppuna kävi illallisvieraita. Menu oli rento ja runsas, sellaista välimerellistä Lähi-itää.

Kurkku-tomaattisalaatti: Kurkkua, tomaattia, sipuli, sitruunanmehua, oliiviöljyä. Paloittele kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi sekä silppua sipuli. Sekoita joukkoon sitruunamehusta ja öliiviöljystä tehty kastike.

Kanaa pinaatilla: Kanasuikaleita, pari valkosipulin kynttä, oliiviöljyä, aurinkokuivattuja tomaatteja, suolaa, tuoreita pinaatinlehtiä. Hienonna ja kuullota valkosipuli, lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit suikaleina. Kypsennä hetki, ja pistä seos syrjään. Kypsennä kana samalla pannulla. Lisää sitten valkosipulitomaattiseos takaisin pannulle lämpenemään. Lisää vähän suolaa ja lopuksi pinaatinlehdet silputtuina. Kypsennä vielä hetki.  

Perunalohkot: Perunoita, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta. Paloittele perunat, mausta ja pistä uuniin 200 asteeseen reiluksi puoliksi tunniksi.

Tomaattidippi: 2 valkosipulin kynttä, oliiviöljyä, purkki tomaattimurskaa, suolaa, mustapippuria, 1-2 tl majoneesiä. Hienonna ja kuullota valkosipuli, lisää tomaattimurska. Keitä hetki, mausta ja sekoita lopuksi joukkoon pieni määrä majoneesia.

 

Share

Ladataan...
(pikkuseikkoja)

Pukkilansaari, Kyrön tappelus ja ruispellossa kirmailevat viskiyrittäjät

Älkää antako nimen hämätä: Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus on baari, tarkemmin määriteltynä viskibaari. Entisen Books & Antiquesin paikalla (Malminrinne 1) on nyt uusi pop up -baari, joka sekin tarjoaa herkullisia cocktaileja - ruisviskistä. Paikan pohja ja kalustus ovat samoja kuin ennenkin, mutta olemus on uusi: kirjat ja salakapakan hämyisyys ovat vaihtuneet valkoisiin kaakeleihin ja valoon. 

Viskibaaria isännöi viiden suomalaismiehen Kyrö Distillery Company, joka alkoi vastikään valmistaa Isonkyrön vanhassa meijerissä kokonaan rukiista tehtyä viskiä. Tuleva viski (juomaa saa kutsua viskiksi vasta, kun se on kypsynyt kolme vuotta tammitynnyrissä) on nimeltään Juuri, ja sen ympärille Liberty Or Deathin cocktail-taikurit ovat säveltäneet houkuttelevia drinkkejä. Juomalista on muutenkin loistava: samalla, kun tutustuu cocktaileihin, saa monipuolisen katsauksen suomalaisromanttiselta kuulostavaan kuntaan nimeltä Isokyrö.

Paikka aukesi matalalla profiililla jo pääsiäisenä, mutta virallisia avajaisia vietetään tänään. Malttamattomana kävin silti testaamassa antimia jo eilen, ja bongasin perimmäisestä pöydästä heti yhden Kyrö Distillery Companyn perustajista eli Miikan, johon tutustuin vuosia sitten ollessani vaihdossa Pekingissä. Viimeksi kohotinkin Miikan silmien alla todennäköisesti Tsingtaoa, nyt sitten Miikan omaa (tulevaa) viskiä!

Pukkilansaari-drinkkini oli mansikkainen whisky sour (Juuri, tuoreet mansikat, munanvalkuainen, sitruunamehu, sokerisiirappi, bitterit), kirpsakka eikä yhtään liian makea. Seuralaiseni kiitteli vuolaasti valitsemaansa Kyrön tappelusta, jossa maitoisan cocktailin (Juuri, Liquor 43, munanvalkuainen, maito, kardemummabitteri) rinnalla tarjottiin lusikallinen mämmiä. 

Vierailu Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskukseen olisi ollut täydellinen, ellemme olisi kävelleet sieltä coolisti ulos ja kotiin, ja tajunneet sitten jättäneemme juomamme maksamatta! Olen vähitellen toipumassa tästä järkytyksessä, ja tarjoan laskumme kuitanneelle Miikalle juomat seuraavan kerran, kun tavataan.

Share

Ladataan...
(pikkuseikkoja)

Hain liput huomisillan leffaan. Saksalaisen Jan Ole Gersterin Oh Boy on ollut elokuva-arkiston kuukauden elokuva huhtikuussa, ja alkoi olla jo kiire, ettei se menisi sivu suun. Kassalla kehoitettiin nappaamaan mukaan myös kesän ohjelmavihkonen, jonka sisällöstä lipunmyyjä tuntui olevan itsekin ylpeä. Eikä syyttä!

Orionin kesäohjelmistossa on luvassa muun muassa laaja katsaus Jim Jarmuschin, Jane Campionin ja Jean-Luc Godardin tuotantoihin sekä Philip Seymour Hoffman -leffoja. Vähemmästäkin innostuisi! Satakoon koko kesä, minä katson elokuvia!

Share

Pages