Oodi marjoille ja luovalle sekasorrolle

Pilvi Daily

Kesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka on kyllä tämä jokavuotinen klassikko, eli marenki-marjakakku! Pavlovalle kaikki kunnia, se vie kyllä voiton tästäkin, mutta jos haluat nopeasti väsätä kasaan jotakin kesäistä, on tässä potentiaalia. Kaunein ei tekeleeni ehkä ollut, sen voin myöntää. Olen monessa asiassa vähän suurpiirteinen, eikä minusta olisi varmaankaan pyörittelemään marsipaanilevyistä eläintarhoja kakkujen koristeiksi, mutta tämmöisen luovan sekasorron onnistun juuri ja juuri lätkäisemään kasaan. 

Tässä myös suurpiirteiset ainekset, koska neiti kodinhengetär ei muista nyt ihan tarkkoja lukumääriä:

2 pkt valmiita marenkikakkupohjia. Yhteensä 4 pientä levyä.

1 prk kuohukermaa

1 prk maitorahkaa

vaniljasokeria kermavaahtoon

Marianne--murskaa koristeeksi ja kermavaahtoa piristämään

puoli litraa kirsikoita

puoli litraa mansikoita

Valkoiset aineet sekoitetaan (älä nyt hyvä mies sekoita sitä marenkilevyä tehosekoittimessa muiden aineiden kanssa).

Kovat valkoiset aineet eli marenkilevyt pinotaan ja väliin laitetaan pehmeitä valkoisia aineita ja mansikkaviipaleita.

Päälle taas lisää kuorrutetta, ja marjoja heitellään boheemin epätasaisesti kakun päälle sinne sun tänne. 

Lopuksi vähän Marianne-murskaa päälle ja pöytään. Syökää heti.

Toivottavasti tajusit pinoamisvaiheessa, että alusta, jolle pinoat on sitten se lopullinen alusta? Koska tätä ei parane liikutella muuten kuin ehkä lattialle karvaisten kaverien riemuksi. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.