Ladataan...
Pilvi Daily

Viimeistä viedään täällä talolla, eilen päivä meni siivotessa ja pakatessa ja keskiviikkona on sitten muuttopäivä. Tänään paistaa taas ihanasti aurinko ja viimeviikkoiset sateet on jo unohdettu. Jännä astua taas uudenlaiseen arkeen. 

Viimeaikoina olen ollut aika kiireinen, työrintamalla näyttää ihan hyvältä ja ensi viikolla pitäisi vahvistua tarkemmin tulevat kuviot. Lisäksi olen vielä nykyisessäkin paikassani kolmisen viikkoa ennen Cairnsin matkaa. Sielläkin on luultavasti aika kiireistä kun saan tehtäväksi useampia syksyn aikana tarvittavia markkinointimateriaaleja. Sain myös kuulla iloisia uutisia, äitini on tulossa tänne kaverinsa kanssa marraskuussa lomalle. Olen jo vähän yrittänyt miettiä meille tekemistä ja alan katsoa heille myös majoitusvaihtoehtoja. Itse en ole vielä käynyt Hunter Valleyn viiniretkillä ja sinne haluaisin heidät ainakin viedä. Blue Mountains on myös toinen ehdoton retkikohde ja sitten tietysti kaikki Sydneyn rannat, keskusta ja ehkä jokin lähialueen kenguru/koalapuisto.

Follow my blog with Bloglovin

Ladataan...
Pilvi Daily

Australian seikkailuni alkoi itseasiassa jo tämän vuoden tammikuussa, kun olin täällä lomalla kaksi viikkoa. Silloin kävin Melbournessa ja Perthissä. Lennot olivat tappavan tylsiä ja pitkiä ja väilaskut olivat Pekingissä ja Shanghaissa, joissa piti jonotella pitkään erilaisissa turvatarkastuksissa. Kun vihdoin pääsin yli 30 tunnin lentomatkan jälkeen perille, löysin tieni lentokenttäbussin ja taksin avulla Melbournen Chapel Streetille, josta olin varannut hostellihuoneen. Muistan vieläkin, miten sekava olo oli ensimmäisenä päivänä aikaeron ja väsymyksen takia. Mukavasti loma lähti kuitenkin käyntiin ja tutustuminen Melbourneen sai alkaa. Muutamaan päivään mahtui St Kildan rannat, kavereiden tapaamisia, päivä Aussie Openissa, kaupungilla kiertelyä ja   hyvää ruokaa. Pidin Melbournesta ja kaikista Chapel Streetin pikkukaupoista ja raakaruoka-luomu-terveys-ravintoloista ja -kahviloista. St Kildas ei mielestäni ollut mitenkään kovin ihmeellinen paikka, enemmänkin sellainen cityranta näihin Sydneyn beacheihin verrattuna. Nuo kuuluisat uimakopit piti tietenkin käydä kuvaamassa ja ne olivatkin kauniita kirkkaassa auringonpaisteessa. Kulttuurin kannalta Melbourne vaikutti hyvin kiinnostavalta mestalta ja menisin sinne kyllä mielelläni uudelleenkin. Tammikuun kuumuudessa Melbournessa oli kyllä melko tukalaa ja olikin kiva päästä tekemään retkiä Great Ocean Roadille ja Grampions National Parkiin. Niistä lisää tuonnempana, tässä vielä lisää Melbournen kuva-antia!

 

 

Ladataan...
Pilvi Daily

Tältä näyttää kun vedenkestävän kameran linssillä on pisaroita. Ja pisaroitahan oli vähän enemmänkin kun saatiin tämä kuningasidea lähteä melomaan merelle kaatosateessa. Koska Byron Bayssä näkyi erilaisia mereneläviä paljonkin, ajattelimme että ehkäpä näin Noosassakin. Mutta kaatosateella näköjään myös delfiinit olivat jossain pitämässä sadetta, sillä emme nähneet yhtään mitään tai ketään, vaan vellovaa harmaata vesimassaa. Melominen on muuten kovassa aallokossa aika rankkaa puuhaa. Tuli mieleen ihan nuoruusajat, kun siskoni kanssa meloimme Lauttasaaren aallokoissa laulaen ja veneliikennettä uhaten.

Märkäpuvussa ei ahkeran melomisen takia ehtinyt liikaa palella. Palatessamme kanootti meni vielä ympäri isoissa ranta-aalloissa. Tässä vähän voittajatunnelmia retken jälkeen, ihmiset ja kajakki pääsivät kuin pääsivätkin ehjinä perille.

Ajankohtaisemmista asioista puheenollen, tänään teen pienen retken  Sydneyn Ikeaan. Muutaman tarpeellisen ostoksen lisäksi siellä voisi ihmetellä ruotsalaista ruokakauppaa ja hankkia ainakin näkkileipää kotiin. Ruotsalainen näkkileipä on maailman parasta. Varsinkin se tummapaahtoinen, jota myydään isoissa pyöreissä paketeissa. Lisäksi kaipaan Ruotsista Präst-juustoa ja Bregott-voita ja silliä. Ja näin elokuussa ruotsalaisia rapujuhlia! 

Ladataan...
Pilvi Daily

Kissanpäivät, eli aikani kissavahtina alkavat olla kohta ohi. Viisi viikkoa vierähti nopeasti ja 2.9 perhe palaa häämatkaltaan Itävallasta ja muutan taas. Löysin väliaikaisen asunnon itselleni Coogeelta kolmeksi viikoksi ennen kuin lähden Cairnsiin. Tämä taloelämä on kyllä ollut aikamoista, mukavaa kun on ollut kunnon keittiö, grilli, telkkari, piha ja kaikki mukavuudet muutenkin. Kissatkin ovat kivoja kavereita, tässä Spectre, joka on kaksikosta pitkäkarvaisempi. Epäilen vähän, että tämä yksilö syö toisenkin kissan ruoat, sen verran hän on pyöristynyt näiden viikkojen aikana. 

Matkablogeista on usein kiva lukea myös ruoasta. Nämä kuvat nyt ovat todella heikkoja, ravintolassa taisi olla pimeää tai sumuista tai sitten kuvaajalla oli liian kova nälkä ja hän vaan hutaisi menemään jonkinlaisen otoksen. Näin ainakin minulle käy aina ja ruokalajien kuvaaminen on muutenkin vähän noloa, siitä kärsii sitten tämä bloginpaha. Tälläisen aterian söin viime viikolla Maroubra Bay Hotellissa. Kun englantilaismies tilasi ruoat, oli lisukkeena tietysti ranskalaisia ja tuo calamari-annos oli olevinaan jonkinlainen appetizer... Joo varmasti hänelle, kun hän iltapuhteeksi otti ja juoksi 30 kilometriä ja itse tutustuin Netflixin ihmeelliseen maailmaan. Onneksi en elä päivittäin tälläisellä ruokavaliolla, vaan aamu alkaa useimmiten ihan rehellisellä kaurapuurolla. Laitoin päälle vadelmia ja mangoa. Toinen suursuosikkini täällä on ollut kokonaiset pakastekirsikat, jotka maistuvat aivan tuoreilta kirsikoilta. Sellaisia ei mielestäni saa Suomesta ja ne ovat olleet mieluisa tuttavuus Woolworthsin pakastealtaista. Muutenkin täältä saa aikalailla samanlaista ruokaa kuin Suomestakin ja valinnanvaraa esimerkiksi luomutuotteissa, hedelmissä ja vihanneksissa on paljon. Kotimaisuus on täällä hyvin tärkeää ja tuotteet on ylipäätään laadukkaita. Myös erilaisia aasialaiskauppoja löytyy paljon. 

Kahvia juodaan myös paljon. Olen tottunut Ruotsissa siihen että kahviloita on joka nurkassa ja täälläkin arvostetaan hyvää kahvia valtavasti. Kupillinen flat whitea tai long blackia maksaa yleensä siinä 3-4 dollaria ja erikoiskahvit vielä vähän enemmän. Tilaan itse kahvin usein soija- tai mantelimaidolla, josta verotetaan 50 senttiä extraa. Halpaa kahvinjuonti ei täällä siis ole, mutta se on taatusti kahviloissa hyvää. 

Aasialaispaikoista puheenollen, söimme ihanan aterian Brisbanessa ollessamme. En tiedä onko tässä kyseessä joku kolmenkympin lähestyessä hiipivä muistihäiriö, mutta ellen kirjoita paikkojen nimiä ylös, niin en niitä takuulla muista. Enkä kyllä ruokalajienkaan. Nimet ylipäätään tuottavat hankaluuksia. Varsinkin omani, jota yksikään elävä sielu ei osaa lausua. Mutta asiaan. Eli Brisbanen aasialaispaikassa tutustuin muun muassa herkullisiin ankanlihalla täytettyihin lettuihin, jotka oli valmistettu lähes läpinäkyvän ohuesta taikinasta. Päällä oli vielä erinomaista luumukastiketta tuomassa suolaiseen ruokaan kivaa makeutta. Lisäksi söimme jonkinlaista wokkia, jossa oli paljon kasviksia ja maapähkinärouhetta ja paljon ihanan tulista chiliä. Lisäksi oli vielä kevätkääryleitä ja mustekalaa. 

Kun tälle ruokalinjalle on lähdetty niin jatketaan. Tässä toinen varsin epäaistikas kuva syömingeistäni. Kyseessä on kuitenkin varsin herkullinen juttu, eli nutellakreppi, jonka nautin Sydney Winter Festival-tapahtumassa. Kreppejä valmisti kojussa aidot ranskalaismiehet ja jälkiruoka oli taivaallinen, joskin varsin raskas. Kyllähän se lämmitti täällä Sydneyn hyytävän kylmässä 17 asteen talvisäässä!

Jos vielä viimeiseksi palattaisiin Fishmarketin tunnelmiin, lupaan että vihoviimeisen kerran. Viimeksi kävin siellä kahden au pair-kaverini kanssa ja ostimme pussillisen katkarapuja, sushia, tuoretta leipää ja pullon viiniä ja söimme nämä ulkona auringossa. 

Yksi todella jännä juttu täällä on muuten BYO-pullot ravintoloissa. BYO on lyhennys sanoista "bring your own", eli suomalaisittain "oma pullo mukaan". Joskus näkee myös lyhennystä BYOB, eli "bring your own bottle". Ravintolat siis useimmiten myyvät kyllä alkoholia, mutta hyvin moneen paikkaan saa tuoda oman pullon viiniä ja vieraita verotetaan vain corkage feellä, eli avausmaksulla. Se pyörii edullisimmissa paikoissa siinä 3-5 dollarin hujakoilla ja ravintolasta saa lasit. Hyvä säästövinkki esimerkiksi reppureissaajille!

Ladataan...
Pilvi Daily

Hello! Mulla oli kavereita kylässä sunnuntaina ja tein grillissä kanavartaita ja lihapullia ja jälkiruoaksi suklaakuorrutettuja mansikoita. Lisäksi oli leipää, juustoja ja salaattia. Oli kiva ilta parvekkeella ja naureskeltiin, että maisemat oli kuin afrikassa kun aurinko laski meidän "afrikkalaispuiden" ylle punaisena ja violettina.

Sunnuntaisin Australiassa juhlitaan mielellään, melkein kaikki synttärit ja grillibileet sijoittuu sunnuntai-iltapäiviin. Iltaa ei silloin yleensä jatketa myöhään vaan kaverit tavataan yleensä jo aikaisin iltapäivällä ja kotiin mennään usein jo alkuillasta, jotta jaksetaan nousta maanantai-aamuisin ylös. Australiassa mennään yleensä aika rennolla meinigillä ja siksi bbq onkin se juttu täällä. Ja mikä ettei, onhan täällä siihen sopiva ilmasto lähes vuoden ympäri. Rannoilla ja puistoissakin on lukemattomia grillipaikkoja, joita saa vapaasti käyttää. Voisin ehkä viettää tulevia synttäreitäni jollain rannalla grillailun merkeissä, silloin pitäisi olla ihan mukavat säätkin täällä. 

Pages