Ladataan...

 

Moikka taas!

Hääkuukausi starttaa huomenna ja jännittää jo ihan sairaasti. Nyt on hoidettu niin paljon konkreettisia asioita häihin liittyen, että ne ovat mielessä joka päivä. Samalla kutkuttava tunne mahanpohjassa kasvaa kasvamistaan. Ajattelin raapustaa tänne muutaman rivin juhlapaikan kukista, joita ollaan suunniteltu toisen kaason kanssa nyt pari viikkoa. Kukat tilataan tutun kautta ja taiteillaan kasaan girlpoweria hyödyntäen samalla, kun häitä edeltävänä perjantaina koristellaan muu juhlapaikka. Olen jo henkisesti valmistautunut viettämään koko päivän Hintsan vintillä!

Pöytiin laitetaan isot vihreät köynnökset, joista löytyy mm. eucalyptusta, ruscusta ja morsiusharsoa. Meille tulee PALJON kynttilöitä, joten halusimme, että köynnökset ovat yksinkertaisia. Olen muutenkin enemmän minimalismia/ yksinkertaisuutta rakastava persoona. Köynnökset rakennetaan juhlapaikalla suoraa pöytiin. Vihreät laitetaan erillisiin niihin tarkoitettuihin kukkasieniin, jotta ne saavat vettä koko viikonlopun ajan. Lattialle sekä buffettiin tulee isompia asetelmia, joissa on myös teemaväreihin sopivia kukkia, mutta niiden kanssa en ole päässyt vielä puusta pitkälle. Lattialla oleviin asetelmiin haluan mukaan rehellistä maksaruohoa, koska se on mielestäni kaunis. Meillä on myös kynttilälyhtyjä ympäri juhlapaikkaa ja niiden kanssa ei onneksi tarvitse olla kovin runsaita kukka-asetelmia.

Hintsan vintti on korkea juhlatila, joka mahdollistaa koristelun myös kattopalkeista. Ajatuksena on laittaa murattia ja morsiusharsoa yms roikkumaan pieniin koreihin katosta roikkuvien lautojen päälle. Tällöin vehreys koristaisi juhlatilaa myös ylhäältä päin. Kattoon tulee myös iki-ihania hehkulamppuja, joita meiltä löytyy terassiltakin. Tätä koritelua on vähän vaikea selittää, mutta tarkoitus on vielä häiden jälkeen kirjoitella tänne kaikista ihanista hääjutuista ja fiilistellä ihania kuvia.

On pakko myöntää, että juuri näiden kukkien tilaamisen ja suunnittelun kanssa olen ollut kaikkein epävarmin, sillä itse pitäisi osata aika pitkälle hahmotella ne ilman floristin apua. On tosi vaikea miettiä, miltä valmis tuotos näyttäisi pöydässä, koska ideoita on sitten senkin edestä. Tilasin muutaman puntin kukkia kotiin, jotta pystyin vähän suunnittelemaan köynnöksiä ja hahmottaisin paremmin tarvittavat määrät. Omasta mielestäni olivat aika ihania. <3

-Annika

 

Ladataan...

Ladataan...

Heipparallaa!

Ensi viikolla alkaa taas oikeat työt koulussa ja se tarkoittaa tietyllä tapaa itselleni kesän loppumista tai ainakin sitä, että se vetelee jo viimeisiään. Ollaan jo tämä viikko valmisteltu työjuttuja, jotta uusien ekaluokkalaisen koulun alku sujuisi mahdollisimman helposti. Ehdin lisäksi pitää tällä viikolla pari arkivapaata ja hoitaa hääjuttuja. Helteet saisivat syksystä huolimatta vielä jatkua hetkisen. Ehkä minulla on niin kiire sen syksyn alkamisen kanssa, koska en malttaisi odottaa meidän häitä. Olen kerännyt meidän kesästä kuvia tänne blogiin ja osa niistä on vilahtanut täällä jo aikaisemmissa postauksissa. Kun katselin ja valitsin näitä kuvia minut valtasi onnellisuus, sillä meidän kesä on ollut mieletön. On uitu, otettu kaikki irti auringosta, reissattu, nähty kavereita, vietetty polttareita, sisustettu, rentouduttu, nautittu kodin ensimmäisestä kesästä ja valmisteltu tulevia häitä. Tässä teille sen enempiä höpisemättä:

 

Ladataan...

Ladataan...

Heipsan!

Koska eilen oli itselleni tavallaan niinkuin lauantai, niin päätettiin sen vuoksi kokkailla tortilloja. Arkivapaat on ihan kivoja ja silloin pystyy ottamaan sitä kuuluisaa omaa aikaa itselleen. Viikonlopuissa on kyllä oma taikansa, joten ihan hyvä, että normaali arki alkaa taas keskiviikkona. 

Jokaisella keski-iän kynnyksellä kamppailevalla ihmisellä pitäisi olla jo ne omat tortillaperinteet hiottuna valmiiksi. Jos on siis ylipäätään tortillaihminen. Meillä on jo muutaman vuoden ollut tietyt jutut, joita tortilloista pitää löytyä tai muuten niistä puuttuu "se jokin". Joillakin tämä oma rutiini on niin vahva, että sitä ei saa mennä kukaan muuttamaan. Jauheliha ehkä paistetaan tietyllä tavalla tai tortilloista löytyy jokin salainen ainesosa, joka on vain oman perheen tiedossa. Tortillat ovat siis varsinainen taiteenlaji!

Me keskitytään aika paljon kastikkeisiin/ dippeihin. Lisäksi oma ehdoton suosikkini on kana, joka kieritetään crispy chiken-mausteseoksessa ja paistetaan uunissa rapean rapsakaksi. Ohjeet näihin superherkkuihin on vuosien varrella kerätty ympäriinsä ja esimerkiksi juustokastikkeen ohje on jo melkein 10-vuotta vanha ja sitä laitettiin alun perin nachovuokaan. Kanojen mausteesta nappasin vinkin talteen Levillä eräällä laskettelureissulla ja niinpä meille on kerääntynyt aika hyvät ohjeet täydellisten tortillojen kokkailuun. Tortillat ovat omasta mielestäni hyvä lauantai-illan herkku, josta ei tule liian raskas olo. Lättyjen olisi hyvä olla täysjyvää ja suurin osa niistä täytetään kasviksilla. Ja nyt jo monen vuoden kokemuksella, niitä kannattaa syödä vain yksi. Toista ei jaksa. Koskaan.

Laitan tähän alle mitä meidän tortilloissa on ihan kokonaisuudessaan:

Täysjyvä tortillapohjia

Tacomausteseoksella maustettua naudan jauhelihaa

Crispy chiken- maustettuja kanafilesuikaleita

Salaattia, kurkkua ja tomaattia

Turkkilaista jogurttia & Ranch-dippimaustetta

Turkkilaista jogurttia & Sweet chili- dippimaustetta

Ranskankermaa halukkaille

3 juuston ruokakermaa cheddarilla

Tacolastuja (muruina tortillaan ja muuten vaan)

Bon apetit!

 

Ladataan...

Ladataan...

 

Nyt kun ollan reippaasti jo elokuun puolella, niin ajattelin esitellä meidän terassin, joka on muuten ollut kesällä yksi kotimme suosituimmista paikoista. Siellä on syöty lomalla monenmonta aamupalaa, grillailtu kavereiden kanssa, hiippailtu iltaisin kynttilänvalossa ja löhötty varjossa keskipäivän paahteessa. Nyt kun kesä on osoittautunut helteiseksi ja vähäsateiseksi, katettu terassi on oikea pelastus. Sinne paistaa aurinko vasta myöhään illalla juuri ennen kuin se laskee puiden taakse.

Löysimme terassin polyrottinkisen kulmasohvan ja pöydän tori.fi:stä ja niiden kanssa kävi hyvä tuuri, sillä ne olivat lähes käyttämättömät. Halusimme kulmasohvan, jossa olisi niin korkea pöytä, että sitä voi käyttää ruokailemiseen ja muutamalla lisätuolilla, sen ympärille mahtuisi suurempikin ryhmä syömään. Testasimme pari viikkoa sitten, että terassillamme pystyy näiden kalusteiden kanssa ruokailemaan yhteensä 8 aikuista ja 3 lasta huoletta. Otimme tosin pienemmän pöydän ja muutaman lisätuolin käyttöön. Terassi on kuitenkin tästä syystä, tosi kiva, koska se on niin tilava. Nyt kun elokuu alkoi, koristelin meidän terassin kauan himoitsemillani hehkulampuilla, jotka löytyivät Clas ohlsonin alesta. Sain hyvän syyn ostaa niitä pari sarjaa kotiin, koska tarvitsemme niitä häissä aika paljon.

Terassille ovat luonnollisesti löytäneet tiensä  pikkuhiljaa myös pappan tekemät lyhdyt sekä vanhat kurkkupurkit. Lyhtyjä meiltä löytyy valkoisina, mustina (jotka majailevat terassilla) sekä puun värisinä. Isossa mustassa arkussa säilytän puutarhatavaroita sekä ruukkuja ja muuta pientä ulkona tarvittavaa sälää ja ne pysyvät arkussa hyvin katseilta piilossa. Meidän takapiha on aika tuulinen paikka, silloin kun tuulee peltojen yli. Sohvan kulma on suojaisia paikka myös tuulisella säällä. Terassilta on ihana katsoa sieltä avartuvaa maisemaa ja nyt elokuussa viljat huojuvat kauniin keltaisina. Parasta tässä kuussa ovat ehdottomasti pimenevät ja lämpimät illat.

 

Ladataan...

Pages