Ladataan...

"Elämässä on yksi tärkeä hetki,

se on tämä hetki.

Elämässä on yksi tärkeä tehtävä,

se on se, mitä juuri nyt teet.

Elämässä on yksi tärkeä ihminen,

hän on ihminen, jonka kanssa juuri nyt olet."

Leo Tolstoi

Nyt on aika alkaa harjoitella rauhoittumista ja pysähtymistä. Sain valmentajaltani ohjeeksi etsiä päivästä yksi hetki, jolloin on aikaa rentoutua. Olen käynyt pari vuotta sitten mindfullness-koulutuksessa työni puolesta ja aion nyt käyttää niitä oppeja hyväkseni. Lisäksi youtubesta löytyy pari hyvää harjoitusta. (mindfullness nimellä)

Mindfullness tarkoittaa tiivistettynä pysähtymistä, tähän hetkeen keskittymistä ja sitä, että pystyy hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin on eli harjoittelee parempaa "itsemyötätuntoa". Se miten puhut itsellesi voi joskus olla aika rankkaa tekstiä, jos sen kirjoittaisi paperille ja lukisi jälkeen päin. Omassa mielessä tulee usein sätittyä itseään huonosta itsekurista tai laiskuudesta, mutta nyt on tarkoitus harjoitella sitä, että ajattelee itsestään kauniisti ja antaa itselleen hetkeksi pienen tauon kaikesta suorittamisesta. Ethän puhu ystävällesikään rumasti, joten miksi puhuisit elämäsi tärkeimälle ihmiselle eli itsellesi?

Hetkeen keskittyminen on minulle vaikeaa. En osaa tehdä asioita ajattelematta muuta samalla. Ihanne olisi se, että esimerkiksi astioita tiskatessa osaisi pysähtyä tunnustelemaan, miltä vesi tuntuu? Miltä tiskiaine tuoksuu? Kuuluuko ääniä? Miltä ryppyiset sormet tuntuvat? Mindfullness-harjoituksia on eri pituisia ja niiden aikana ollaan makuullaan mukavassa paikassa ja tietoisesti ohjataan ajatukset jokaiseen ruumiinosaan aina varpaanpäistä päälakeen asti. Jos oma ajatus lähtee harhailemaan väärään suuntaan, se kuuluu tiedostaa ja vähitellen päästää siitä irti ja antaa sen niin sanotusti lipua hiljalleen pois.

Mindfullnessista voi olla paljon apua arjessa. Se on oiva keino stressinhallintaan, itsetuntemukseen ja oman jaksamisen tueksi. Pieni hiljainen "meditaatiohetki" tuo yllättävän paljon lisää energiaa päivään. Olen pienestä asti pitänyt aina liikuntatunneilla/ ryhmäliikunnassa niistä hetkistä kun opettajan/ohjaajan avustuksella rentoutetaan eri ruumiinosia, joten näiden youtubesta löytyvien harjoitteiden kanssa on kivaa rauhoittua.. Kunhan siihen vain löytyisi aina se pieni hetki aikaa.

Rentouttavaa keskiviikkoa!

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Auringonpaiste. Sitä arvostaa aivan valtavasti kun meneillään on vuoden pimein aika. Aurinko on se juttu, joka vetää minua lenkkipolulle kuin magneetti ja parasta se on syksyisenä viileänä aamuna.

Blogi. Terapeuttista ja kivaa puuhaa, josta jää mukavia muistoja. Pingviini ullakolla on tuntunut eniten omalta, vaikka olenkin kokeillut erilaisia blogien nimiä useasti. Nimi tuli mieleeni aivan yllättäen ja on mielestäni uteliaalle ja leikkisälle kirjoittajalle juuri sopiva.

Celuid. Oli muuten nimimerkkini IRC-galleriassa. Yhdistelin nimen muropaketeista. Teiniaikoina muistan kuinka kutsuimme toisiamme vain irc-nimillä. Voi nolo!

D-vitamiini. Olen ryhdistäytynyt vitamiinien tankkauksessa tämän elämäntapamuutoksen opettelun myötä. Olen huomannut, että jaksan arjessa paremmin enkä enää kaadu nuutuneena sohvalle jokaisen työpäivän jälkeen.

Eläimet. Olen pienestä pitäen rakastanut eläimiä. Ystäväni kanssa lapsena yritettiin herättää kaikki auton alle jääneetkin pikkueläimet henkiin pelkän rakkauden voimalla.

Far Cry. Kyllä. Aion nyt paljastaa että olen sellainen tyyppi, joka tykkää varsinkin syksyn pimetessä pelailla yhdessä miehensä kanssa. Nykyään pelit ovat aivan kuin elokuvia, kunhan niiden juoni on kirjoitettu hyvin. Far Cry-sarja sekä GTA ovat olleet suosikkejani ja se on meille yhteistä hauskaa tekemistä.

Game of thrones. Koukuttava tv-sarja, joka loppuu aina liian nopeasti, kaudet ovat liian lyhyitä ja yleisestikkin saa koko ajan olla pieni pelko perseessä, että kuka kuolee seuraavaksi.

Häät. Asia, josta olen tällä hetkellä eniten innoissani. Syksy 2018, tule pian! :)

Innostuminen. Olen kova innostumaan asioista. Kun saan päähäni jonkin edes vähänkin toteuttamiskelpoisen idean, en pysty pidättelemään itseäni. Ärsyttävintä se on silloin kun saan Ikeassa "ahaa"-elämyksen ja alan hiki päässä suunnitella uutta sisustusta keskellä käytävää.

Joulu. Hassua, että juhla, jota vietetään joka ikinen vuosi ja suurinpiirtein samalla kaavalla, alkaa näin marraskuussa tuntua aina kutkuttavan jännittävältä. Tänä jouluna aion tuoda kotiin valtavan kauniin kuusen omasta metsästä sekä ostaa pieneen nisse-kokoelmaan uuden jäsenen. Joulu on minulle tärkein juhla vuodessa.

Kotikolo. Maailman paras paikka. Siihen panostan todella paljon ja haluan, että siellä on aina turvallista, lämmintä, kodikasta ja hyvä olla. Nykyinen kotimme on pieni ja ihana ja toivon, että tulevaisuuden kotimme omakotitalossa on vielä ihanampi. Uusi koti, missä oikein olet?

Lumisade. Hiljalleen leijailevat lumihiutaleet ja maata peittävät kinokset tekevät maailmasta hetkeksi hiljaisen. Oma mielikin rauhoittuu ja ensilumi saa odottamaan tulevaa joulua.

Metsä. Pakopaikka kaikelta. Kiireeltä, stressiltä, suurilta odotuksilta ja riidoilta. Metsässä on aikaa pysähtyä ja olla hetki vain itsensä kanssa. Parasta tekemistä metsässä on sienien etsiminen. Metsän tuoksu on vastustamaton.

Nauru. Satun asumaan miehen kanssa, jolla on aivan valtavan hyvä huumorintaju ja nauran hänen jutuilleen päivittäin. Nauraminen tuntuu hyvältä.

Onnellisuus. Tärkeintä elämässä. Haluan olla onnellinen pienistä asioista joka päivä. Muistaa, että loppujen lopuksi kaikki ovat täällä vain hetken.

Parisuhde. Koko arjen pyörityksen kantava voima. Olen niitä ajattelijoita, jotka laittavat parisuhteen kaiken edelle, sillä mielestäni ei voi olla onnellista perhettä, ilman onnellista parisuhdetta. Parisuhteen hoitamiselle olisi hyvä olla aikaa vähintään yksi tai kaksi päivää kuukaudessa.

Quotes. Suosikki mietelauseeni on Albus Dumbledoren lausuma: "Happines can be found even in the darkest of times if one only remembers to turn on the light."

Rentoutuminen. Sain ravintoneuvojaltani käskyn, että minun pitäisi nyt tosissaan harjoitella rentoutumaan enemmän ja ottaa jokaisesta päivästä pieni hetki itselle. Parhaita keinoja ovat: äänikirjat, hieronta, päiväunet, metsäretket, sauna ja kirjojen lukeminen.

Sulo-kissa. Oma kissani, joka asustelee nyt onnellisena maaseudulla vanhempieni luona. Sulo oli ensimmäinen kissani kun muutin pois kotoa ja aina iltaisin se nukkui kainalossani ja kulki perässä ja jutteli. Se on myös maailman mainioin kissa, koska se piti valjaissa ulkoilusta ja vastaantulevista koirista kovasti. Nyt kun se on saanut kulkea jo muutaman vuoden vapaana maalla en raaski enää ottaa sitä kerrostaloon asumaan.

Tylypahka. Paikka johon tutustuin ensimmäistä kertaa n. 16 vuotta sitten. Muistan edelleen kuinka uppouduin kirjasarjan ensimmäiseen kirjaan ja lumouduin Harry Potterin maailmasta täysin. Edelleen säännöllisin väliajoin haluan syventyä kirjoihin ja löytää sen maailman uudelleen. Paras kirjasarja maailmassa.

Unelmat. Unelmoin tällä hetkellä omakotitalosta, jossa takkatuli lämmittää talvella ja pyykkejä voi kuivatella kesällä ulkona tuulessa.

Vuodenajat. Tuovat mielestäni sopivasti vaihtelua elämään. Kesän aurinko ja talven lumisade tuntuvat aina hieman paremmalta kun niitä on joutunut odottamaan hetken. Onneksi meillä täällä Suomessa on vaihtuvat vuodenajat ja luonto antaa jokaisena niistä parastaan. Suosikkini on syksy, mutta kesän valoa ja lämpöä alkaa taas odotella vuoden vaihtumisen jälkeen.

Wanhan ajan lakut. Panda natural ja Kouvolan lakritsi. Rakastan niitä.

X. Tämä jää nyt täyttämättä, koska en aio kirjoittaa Xylitol!

Ystävät. Minulla on muutama hyvä ystävä, jotka ovat kultaakin kalliimpia. Näemme nykyään liian harvoin kun ruuhkavuodet ovat vieneet monet mukanaan, mutta silti ystävyys säilyy.

Zzzz.. Nukkuminen on ihanaa. Ollaan onnistuttu hankkimaan ehkä valtakunnan pehmein  sänky ja joka ilta ihmetellään sitä, miten hyvä meidän sänky on. En ole koskaan elämässäni kärsinyt unettomuudesta vaan nukahtaminen on minulle tosi helppoa.

Åbo. Kotikaupunki. Tiedän lopulta palaavani maaseudun rauhaan, mutta Turussa asumisessa on paljon kivoja puolia. Olenkin kirjoittanut tänne jo aikaisemmin Turun parhaista puolista.

Äiti. Hän on se, jonka mielipide ja neuvot merkitsevät minulle kaikkein eniten. Vieläkin soitan hänelle usein vain kuullakseni mielipiteen erilaisiin päätöksiä vaativiin asioihin. Olemme myös melko usein sarvet vastakkain erityisesti kasvatukseen liittyvissä asioissa.

Överit. Erityisesti ruuan ja herkkujen suhteen pitää kokeilla ainakin kerran kuussa.

Share
Ladataan...

Ladataan...

Heippa! Päätin just että tämä marraskuu tulee olemaan kiva kuukausi. Yleensä se on se vuoden ankein ja kurjin. Omalla asenteella saa kuitenkin paljon aikaan ja aion nauttia tästä pimeästä, kylmästä, sohjoisesta vuodenajasta kuin se olisi parasta mitä tiedän. Katsotaan kantaako tämä ajatus niiden ankeimpienkin päivien yli. Miten aion tehdä marraskuusta sitten niin mukavan?

Tällä viikolla aloitin muokkaamaan ruokavaliotani ja elämätapojani hieman parempaan suuntaan. Ensi kertaa mukana on myös ammattilainen neuvomassa, mitä tulisi tehdä. Aineenvaihdunta on toiminut vaihtelevasti kilpirauhasen vuoksi jo puolitoista vuotta ja nyt vihdoinkin päätin ottaa ravintoneuvojan apuun, josko asiat lähtisivät rullaamaan paremmin. Valmennus kestää puoli vuotta ja olen siitä melko innoissani. Uskon siis, että se saa vauhtia myös marraskuuhun. Lenkkeilyt ja jumpat ovat pysyneet rutiininomaisesti osana viikko-ohjelmaa ja hyvillä ulkoiluvarusteilla lenkkeily on kivaa myös kylmällä ilmalla.

Tv-sarjoja on taas enemmän kuin ehtisi katsoa. Seurailemme tällä hetkellä Deucea, Walking deadia ja Ozarkia. Saimme juuri eilen päätökseen Stranger things 2:sen ja se oli superhyvä, suosittelen lämpimästi jos tykkää kasarista ja kummallisuuksista. :) Joka ilta teemme mukavan pesän sohvan nurkkaan, kun kaikki pakolliset hommat on hoidettu ja nassutamme porkkanoita vierekkäin. Rakastan kynttilöitä ja valoja ja marraskuu on onneksi niiden kulta-aikaa.

Lähdetään marraskuun loppupuolella keikalle Helsinkiin katsomaan Queenia. R osti minulle liput syntymäpäivälahjaksi ja vihdoinkin pääsen lunastamaan ne. Treffailua siis luvassa. Varmasti kuukauden aikana käydään myös perinteisen kaavan mukaan ainakin leffassa ja ulkona syömässä.

Joulun valmistelu. Kyllähän sen voi aloittaa jo viimeistään kun marraskuun puoliväli on ylitetty? :) On ihana kaivaa koristeita (niitä harvoja jotka olen kelpuuttanut) ja rapistella papereita. Tapana on ollut myös tehdä joulukortit itse, joten sekin on kivaa puuhaa marraskuun pimeydessä.

Eiköhän näillä saada marraskuu kivasti kulumaan ja sitten alkaakin jo ihana joulukuu!

-Annika

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Viime postauksesta onkin jo kulunut tovi. Ollaan päästy jo reippaasti lokakuun paremmalle puolelle ja lähestyvä joulu alkaa koputella hiljaa takaraivossa. Tänä aamuna oli aivan ihana herätä siihen, että maata peitti paksu lumikerros. Tuli heti sellainen olo, että nappasin kengät jalkaan ja lähdin lenkille vielä ennen työvuoroa. Ihmiset kaivoivat autojaan esiin ja taloyhtiöiden pihoilla kävi kova kuhina, kun lunta siirreltiin paikasta toiseen. Lähdin lempipolulleni, jossa on aina hiljaista ja rauhallista. Lumi leijaili hiljalleen ja aamu oli vielä sininen. Lenkin jälkeen oli rentouttavaa syödä puuroa kynttilän valossa. Kyllä, minä sitten rakastan lunta! Siitä tulee niin rauhallinen olo. On siinä tietysti ne varjopuolensa kuten kesärenkailla luistelu ja jäätyneet sormet, mutta silti. Toivottavasti tänä vuonna saataisiin luminen talvi. Jouluunkaan ei ole enää pitkä aika ja sisäinen jouluihmiseni alkaa heräillä pikkuhiljaa horroksestaan. Rakastan sitä joulunajan tunnelmaa, hämäriä iltoja, kynttilän valoa, villasukkia, lämpimiä mehuja ja rauhallista fiilistä, jonka tuo vuoden pimein aika minussa herättää.

Lokakuu on ollut rauhallinen ja kotoiluun keskityvä kuukausi. R:n polvioperaatio pisti arjen hieman uusiksi ja oli pohdittava miten kaikki kauppareissut, harrastuksiin kuskaamiset ynnä muut pakolliset saadaan hoidettua yhden ihmisen voimin. Olen onneksi saanut kuitenkin myös omaa aikaa lenkkeilyyn ja jumppiin osallistumiseen. Lokakuussa on katsottu paljon Netflixiä, syöty herkkuja, suunniteltu häitä, haaveiltu omakotitalosta, tehty hyvää kotiruokaa, käyty synttärijuhlissa, luettu kirjoja, kaivettu nisse-tontut kaapista, laitettu ne sinne vielä takaisin ja pelattu hieman liian tosissaan afrikan tähteä. Töissä on ollut mukavaa ja nautin todella siitä, että ulkoilemme joka päivä pari tuntia. Se on kyllä työssäni suurin etu, että minun ei tarvitse istua koko päivää sisällä toimistossa vaan saan liikkua ja touhuta ja ulkoilla joka päivä. Olen varautunut kylmempiin ilmoihin hankkimalla itselleni kunnollisen parka-mallisen toppatakin, merinovilla-kerraston, villapohjasukkia, vedenpitävät kengät ja lämpimiä neuleita. Ulkoilu on huomattavasti miellyttävämpää kun pysyy lämpimänä ja kuivana. :)

Touhukasta talvista viikonloppua!

Annika

Share
Ladataan...

Pages