NYT ÄRSYTTÄÄ

Polka dots

 

1. Ensin katosi Fazerin keksisuklaa, nyt Café Picnicin uuniperunoista kylmäsavulohimahdollisuus. Mikä tällä universumilla on herkkujani vastaan? Poistamalla kylmäsavulohen Café Picnic tuli myös tuhonneeksi minulle hyvin rakkaan perinteen: Aina oikein surkean päivän päätteeksi olen ostanut uuden dekkaripokkarin ja kadonnut yhden (KYLMÄSAVULOHITÄYTTEISEN) uuniperuna-aterian ajaksi lähimpään picniciin. Ja ei, lämminsavulohi ei ole yhtään sama asia. 

2. Ne Foodoran kaduilla jaettavat alennuskoodit. Ne, joista ehtii innostua (koska kahdeksan euron alennus jo oikeuttaa tilaamaan safkat. Sehän on oikeastaan säästöä), valita ruuat ja sitten huomata, että se koodi on vain uusille asiakkaille. Sitten ottaa ihan sairaasti päähän ja on nälkä, koska olen just niin pikkumainen, että tällaisen pettymyksen jälkeen jätän tilauksen kokonaan tekemättä. 

3. Pääsykokeiden poistiputus. Ei olisi aikanaan oikiksen ovet avautuneet ylioppilastodistuksella. Sen sijaan sisäänpääsy lohkesi omalla motivaatiolla, priorisoinnilla ja ahkeruudella. Niillä samoilla voimavaroilla tuli pungerrettua myös yliopistosta ulos. Tietenkin sen ahkeroinnin olisi voinut aloittaa aiemmin ja panostaa ylioppilastodistukseen, mutta ihanko oikeasti 15-18- vuotiaana tehtyjen päätösten tulisi sanella loppuelämä? Suoraan sanottuna aika hanurista, että tulevaisuudessa entinen seiskan oppilas ei ehkä voikaan todeta, että "kyllähän mä voin tehdä mitä tahansa" ja myös tehdä niin. Sen sijaan se ylioppilastodistus sanelee siitä eteenpäin mihin sä olet "riittävän hyvä". Tiputetaan mieluummin ylioppilaskokeet (lukiotodistus kertoo muutenkin enemmän) ja säilytetään pääsykokeet. Lukiolaisten liittokin voisi muistaa edustavansa kaikkia lukiolaisia, ei vain niitä kympin oppilaita. 

4. Kengättömyys. En muista milloin viimeksi minulla olisi ollut näin onnettoman vähän käyttökenkiä. Tilannetta tosin saattaisi parantaa, jos roudaisin korkolaputettavaksi sen noin puoli tusinaa kenkiä, joiden suutarille viemistä olen suunnitellut jo vuosia hetken.

5. Sellainen yleinen tietämättömyys. Ensi sunnuntaina olen 33-vuotias ja ei kyllä nyt hajuakaan, että mihin suuntaan tässä pitäisi lähteä. Nämä kolmekymppisyyden alkuvuodet ovat siitä ihania, että vielä ehtii ja voi vaikka mitä, mutta eivät ne ihan yhtä sallivan aikatauluttomia ole kuin kaksikymppiset, jolloin pystyi olemaan ihan tuhannen ulalla aivan kaikesta ja ihan oikeasti ei ollut kiire tehdä yhtään mitään päätöksiä. (Tosin eihän sitä silloin tajunnut vaan olin jatkuvasti ihan hajalla ja kierroksilla, että pitäisi olla jo tehnyt vaik mitä).

  

 

 

Kommentit

Hurmioitunut (Ei varmistettu) https://hurmioitunut.blogspot.fi/

Olen täydellisen samaa mieltä kanssasi ja huolestunut siitä, että pääsykokeiden merkitys poistuu. Täällä toinen seiskan oppilas, jonka tie kohti omaa unelmaa vähän venähti enkä todellakaan olisi pelkällä ylppäritodistuksella päässyt eteenpäin. Lukion päättötodistus kertoi omasta osaamisestani enemmän. Kirjoitukset menivät melkoisesti penkin alle. Joten annetaan arvoa omalle (myöhäisellekin) innostukselle, inspiraatiolle ja unelmien tavoittelulle!

Saranda
Tyhjä ajatus

Täällä kolmas pääsykoejupakasta ärsyyntynyt! Ärsyyntyisin myös hemmetisti kylmäsavulohen tarjonnan puutteesta - silloin kun söin vielä kalaa, söin sitä Picnicissä viikottain. :D Se oli niiiin hyvää!

Vierailija (Ei varmistettu)

Pääsykokeiden poistiputtaminen voi olla ihan hyväkin juttu, koska nykyään "statusaloille" kuten kauppikseen, oikikseen ja valtsikkaan pääsee kaiken maailman vähä-älyisiä teinikanoja, jotka ovat vain hyviä lukemaan ja opettelemaan ulkoa asioita. Yleensäkin yhteiskunta suosii liikaa naisille tyypillistä ulkoa opettelua. Naiset on ihan kyvyttömiä asioissa, joissa tarvitaan oikeaa luovuutta ja älykkyyttä ja taitoa.

Nainennannainen (Ei varmistettu)

Että mitähän vittua?

dotsdotsjonna
Polka dots

Mulla alkaa huumori loppua :D

dotsdotsjonna
Polka dots

En kommenttisi perusteella ymmärtänyt (ehkä koska olen nainen), miten lukion painottaminen auttaisi mainitsemassasi "ongelmassa" (teinikanat vievät kaikki statusopiskelijapaikat), sillä eikä myös lukiossa pärjää juuri tuolla mainitsemallasi "ulkoaoppimistaktiikalla"? Pääsykokeissa käsiteltävä asia taas on usein hakijalle uusi tai edellyttää aiheen aiempaa ymmärtämistä ja osaamista, joten harvemmin ihan pelkkä ulkoaoppiminen ilman asian ymmärtämistä johtaa vielä opiskelupaikkaan. 

Haluaisin pahoitella, että maailmankatsomuksesi vuoksi joudut elämään maailmassa, jossa puolet ihmisistä ovat taidottomia, tyhmiä ja ilman luovia ominaisuuksia. Se lienee kaltaisellesi laatuyksilölle rankkaa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hot tip: ainakin Yliopistonkadun Picnicistä sai viime viikolla kylmäsavulohta täytteeksi, vaikka sitä ei olekaan virallisessa listassa. Kantsii ainakin kysyä!

dotsdotsjonna
Polka dots

Siis mitä! Just siellä infottiin ettei kylmäsavulohta enää saa!

Ape/Anna (Ei varmistettu)

Moi, oon lukenut sun blogia vuosia. Olen itse parikymppinen nyt, olen tietynlaista yhteyttä kanssasi, vaikka enhän minä sinua oikeasti tunne. Rakastan myös kirjoja (Sinä päivänä on ihana, muistanko oikein, että pidät siitä?) ja kirjoittamista ja Veronica Maggiota ja lista vaan jatkuu. Pidän myös kovin kirjoituksistasi, ne piristävät päiviä ihanasti.

Mietin, voisitko antaa minulle jotain kirjavinkkejä? Luin Tua Harvon kirjan, josta mainitsit joskus täällä, ja mielestäni se oli ihan hyvä. Elämäntilanteeni on tällä hetkellä sellainen, että tuntuu että on vaikea keskittyä mihinkään -paitsi ehkä jos on joku oikein hyvä kirja. Olen ehkä muutenkin vähän hukassa ja ahdistunut, vaikka toivoisin voivani nauttia vapaudestani.
Toivotan sinulle kaikkea hyvää, ja vielä kerran mielestäni on ihanaa että kirjotat tätä blogia! Voisin kommentoida useamminkin :D

dotsdotsjonna
Polka dots

Hei, kiitos ihanasta kommentista! Kirjavinkkipostaus on kovasti työn alla! :)

Hattaraa (Ei varmistettu)

Olen seurannut blogiasi vuosia (ehkä 7?) ja se on ollut aina yksi lemppareistani. Joskin tyyli ja tahti on muuttunut kovin tänä vuonna ymmärrettävistä syistä. Toivoisin silti kovasti, että blogillasi on vielä tulevaisuus :)

dotsdotsjonna
Polka dots

Kiitos kivasta kommentista ja seitsemän vuotta! Vau! :) Blogilla on kyllä tulevaisuus. En tätä osaa tai haluaa lopettaa. Enemmän tässä täytyy yrittää keksiä mistä löytää energiaa myös blogiin , koska kun sitä sitten toisinaan löytyy, antaa uusi postaus minulle aivan järjettömästi iloa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.