Hurrrmaava raparperi-marenkipiiras

Pöpelikössä

Maaliskuussa päätin aloittaa pakastimen tyhjennys -talkoot. Tuolloin kirjoittelin, että "olemme aikamoisia oravia - jemmaamme kaikenlaista hyvää, mutta unohdamme käyttää niitä. Sukellus pakastimen syövereihin paljasti, että meillä on roppakaupalla syömätöntä hyvää ruokaa omasta takaa, ja siitä huolimatta viikottain kannamme sapuskaa kaupasta pussitolkulla". Jo olemassa olevien raaka-aineiden käyttö on edennyt hyvää tahtia, ja pakastimen on huvennut puoleen siitä mitä se oli - ellei enemmänkin. Laitan postauksen loppuun vielä parit linkit aiempiin resepteihin, jotka tässä hyväksi havaitsin. :) 

Mutta nyt ensin tämä ihana, ihana raparperi-marenkipiiras. Olin tämän reseptin bongannut jo aiemmin, mutta toteuttamaan en ollut ehtinyt. Eilen kun hiimailin pihamaalla tekemässä keväthommia muistui taas mieleen, että ai hitto sitä pakastinta pitäisi tyhjentää uuden sadon tieltä. Raparperit nimittäin tekevät jo villisti uutta alkua, ja pakastimeen on viime vuotisia jemmautunut vielä kolme pussillista.

Kaivoinpa siis pakastimesta kilon raparperia ja tein piirakan tällä Valion reseptillä.

Parissa kohtaa poikkesin ohjeesta:

- En lähtenyt ostamaan asiakseni ruokokidesokeria, vaan korvasin sokerin tavallisella. Sokeria olisi saanut olla minuun makuuni hieman enemmän, kiisseli jäi melkoisen kirpsakaksi.

- Käytin marenkiin yhden munan enemmän kuin ohjeessa kahdesta syystä: meidän kanojen munat ovat pienempiä kuin "kaupan munat" ja koska rakastan marenkia. Enemmän on enemmän.

- En omista kaasupoltinta, joten tökkäsin lopuksi vielä koko komeuden uuniin, jotta marenki saa väriä (220 astetta, n. 5 min).

Tuollaista ihanaa höttömarenkiunelmaa olen tehnyt aiemminkin omenapiirakan päälle. Viime lokakuussa olimme hukkumassa omppuihin, ja siitä syntyi sitten tällainen mielettömän herkullinen piiras. Tältä erää puolestaan raparperia jäi vielä kaksi pikkunyssäkkää pakkaseen ja mietinkin, että keittäisinkö niistä hilloa. Ainakin Hyvää ruokaa -blogissa oleva ohje ja kuvat herauttivat veden kielelle!

Tässä vielä ne lupaamani aiemmat pakastimen tyhjennysviikkojen reseptit:

Vedetään-hatusta-uunimunakas

Vanilja-punaherukka-vispipuuro

Pinaatti-nokkos-fetapiirakka

 

Share

Kommentit

Lumos
VALOA

Raparperi on kyllä niin nannaa! Söin lapsena yhtenä kesänä niin paljon, että taipeisiin alkoi tulla ihottumaa. Sen kesän raparperi oli pannassa (ja sen johdosta suurin osa Mummin leipomuksista) mutta myöhemmin mitään oireita ei ole ONNEKSI enää tullut. 

pöpelikössä
Pöpelikössä

Itselläkin liittyy yksi raparperimuisto mummolaan. Lapsena sain mummolassa hienoa sokeria pieneen kauniiseen kuppiin ja siinä sain sitten dippailla maasta poimittuja tuoreita raparpereja sellaisenaan. Oi että se oli ihanaa. <3

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Voi apua, ihana linkitys. Kiitos, tulipa hyvä mieli.

Mahtavan näköinen piiras. Makean ja hieman kirpeän yhdistelmä on niiiin hyvää. Tuo linkitetty omenainen versiokin näytti kyllä todella hyvältä.

Ja ihania mummola muistoja :)

pöpelikössä
Pöpelikössä

Hihii, eipä mitään! :) Ja kiva kun tulit kurkkaamaan :)

Kommentoi