Pitäkää keväänne!

Pöpelikössä

Että riepoo sielua kun instagramissa hierotaan naamaan kuvia leskenlehdistä, sinivuokoista, hämyisistä aamuista kun usva leijailee vielä ruskeilla (mutta lumettomilla!) pihoilla.

Täällä tundralla on vielä täysi talvi. Tai ainakin meidän pihassa on vielä täysi talvi. Tonttia ympäröi pitkät puut, joten keväinen aurinko ei vielä yllä pihamaatamme hellimään. Mieli ja sormenpäät tahtoisivat jo päästä kuopsuttelemaan, hipeltelemään, tekemään kesää. Jalat tahtoisi tallustella tiluksilla (huikeat reilu tuhat neliötä), katsella mitä laittas ja minne. Mut maailma sanoo ei. EI. E-i.

Tunsin jumaliste kateellisen pistoksen jo siitä kun yks tyyppi kertoi putsanneensa pihasta koiranpaskoja tuntitolkulla. Siis koiranpaskoja. No okei, ehkä mä kaihoan enemmänkin sitä haravaa ja kottikärryjä.

Mökillä lensi jo joutsenet kaakattaen, vaikka joki ja järvi ovat pikkusulaplänttejä lukuunottamatta umpijäässä. Mietin miten ne selviää ja pärjää. Pelkään ettei ne pärjää.

Myöhemmin luin uutisen, että muuttolinnut kääntyvät takaisin etelään, koska Suomessa on liian kylmä. Olisipa Lufthansan lentäjä tehnyt saman päätöksen.

Kommentit

Suttastiina

Sama on lumimäärä täälläkin. Ja ikkunalaudoilla, olkkarin pöydillä ja vaatehuoneen ikkunan edessä taas kerran LIIAN AIKAISIN kylvetyt taimet venyttävät varttaan...On auringonkukkaa, päivänsineä, jotain tuntematonta köynnöskukkaa...ainoastaan chilit ja kelloköynnökset kasvavat turhankin maltillisesti.

pöpelikössä
Pöpelikössä

Mulla ei onneks oo kasvamassa yhtään mitään missään KU EN MINÄ OIS MITÄÄN KEVÄTTÄ HALUNNUTKAAN!!

Smy
Cityliikkuja

Meillä näyttää ihan samalta! Ja vannon käsi sydämellä, että MISSÄÄN muualla Jyväskylässä ei ole enää lunta, paitsi meidän pihalla tuon saatana puoli metriä!

pöpelikössä
Pöpelikössä

Nii just, NIIJJUST!! Tää on siis niin tätä!

kirsihannele

No ompahan tuota teidän tontille kertynyt :). Ei meillä ole lunta enää..onneksi.

pöpelikössä
Pöpelikössä

Tsk. Hiljaa siellä.

MiniHeinä

Mulla on kesä kasvamassa ikkunalaudoilla... Ehkä nuo saa heinäkuussa kasvihuoneeseen siirrettyä?? Jos tuo perkeleellinen hanki sulas sitä ennen. Mutta eniten ärsyttää, kun patikkajalkaa vipattaa ja joka paikassa on lunta ja jäätä.... Blääh.

pöpelikössä
Pöpelikössä

No sano! Tosin lumikengillä varmasti vielä pääsis, vaikka eihän se toki sama asia olekkaan. :)

MiniHeinä

Lumikengillä toki pääsisi, mutta sitä sammaleen ja metsän tuoksua ei oo... Eikä kovin moneen paikkaan pääse vielä, miun pokka ei riitä ajaa sivuteillä näin keväällä :/

pöpelikössä
Pöpelikössä

No joo, ihan totta! Meidän mökkitiekin alkaa nyt näyttää siltä, että saattoi tuo tämän viikon mökkireissu olla tältä erää viimeinen ennen kesää. Möhh.

MiniHeinä

Vapautuisi vesistöt, niin pääsisitte kanootilla mökille :D Vaikka taitaa kyllä tiet kuivaa ennemmin kuin kevät tulvat asettua melonnalle suotuisiksi.

HPöllö (Ei varmistettu) http://helvetinpollo.blogspot.fi/

Lämmittääkö yhtään, kun kerron, että meillä on KYLMÄ ja TUULEE niin, että tukka lähtee päästä? Lunta näkee niissä kohdin mihin aurat sitä talvella kasas ja hiihtoladuilla, on niin hyvin tehdyt pohjat, mutta ei se lumettomuus lohduta, kun pitää edelleen kulkea toppatakki päällä ja pipo päässä - tai palella, jos haluat näyttää siltä, että "meilläpä on täällä jo kevät ja aurinko paistaa (ei muuten paista, vaan sataa LUNTA!) ja kohta voi kaivaa sandaalit esiin ja kulkea paljain varpain".

Oikeesti: meillä on kylmä ilman lunta. Siis molempi parempi. Kai. :D :D :D Koeta kestää, kyllä se lumi vielä teiltäkin sulaa, Mä tiedän, että se sulaa kesäkuun alkuun mennessä, koska mä olen kulkenut siellä "teidän nurkilla" useempanakin vuonna siihen aikaan enkä oo nähnyt lunta. Pirun kylmää vettä siellä kyllä on... ;)

pöpelikössä
Pöpelikössä

No no no mut entä jos on lunta JA tuulee nii et lähtee tukka ja järki?

Ei, ei auta nyt mikkään tähän kiukkuun. Ehkä juhannus sitten. :D

HPöllö (Ei varmistettu)

No höh. Mut mä yritin. Sitt en voi ku lähettää myötätuntoa ja halauksia. Ja hei - juhannus on jo kahden kuukauden päästä!

HPöllö (Ei varmistettu) http://helvetinpollo.blogspot.fi/

Mä yritän vielä. Kyllä se kevät tulee ja lumet sulaa - kun kerran presidenttikin niin sanoo:

http://areena.yle.fi/1-3949007

smagardi
astu harhaan

Itsehän laittelin eilen parveketta kevätkuntoon, aurinko paistoi lämpimästi ja fiilistelin ihan täysii tulevia aamuteekupposia partsilla ja mikä kaikkia kasveja sinne vielä raijaisinkaan.

Tänään onkin sitten satanut lunta semmosella tahdilla, että joo.
Yhtään ei korpea, ei yhtään.
Kai se on talvitakki päällä mentävä tonne parvekkeelle istumaan.

pöpelikössä
Pöpelikössä

Saat täyden myötätuntoni!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.