Artekin uusi koti

Yksi Suomen kansallisaarteista, Artek on avannut ovet uuteen kotiin Keskuskadulle Alvar Aallon suunnittelemaan Rautataloon. Muutto Espan liiketilasta otettiin muistaakseni raskaasti, mutta sanoisin kyllä, että tämä uusi paikka on kyllä paljon parempi ja vilkkaampi kuin tuo Espan varjoinen puoli. Ihan varmasti japanilaiset turistit löytävät uuteenkin liikkeeseen. Kaksikerroksinen tila kutsuu tutustumaan, ja eilen liike olikin tupaten täynnä uteliaita. Taisi päivässä tulla sama kävijämäärä kuin aiemmin viikossa?

Artekin uusi komea lippulaivamyymälä sijaitsee Keskuskadulla.


Avajaisten kunniaksi päivä oli täynnä ohjelmaa ja työpajoja. Uudesta myymälästä halutaan näyttämö, jossa järjestetään säännöllisesti tapahtumia, näyttelyitä ja keskusteluja. Kuulostaa hyvältä! Tuossa onkin mainio paikka elvyttää kaupunkikulttuuria.

Ja ai, Aesopin tuotteita löytyi vaikka kuinka!

Alakerrasta löytyy ihanan paljon kaikkea pientä sisustus- ja lahjaesinettä. Ja hienot hyllyt!

Vitran Dianapuiston myymälä on muuttanut myös saman katon alle.

Rautatalon yksityiskohtia

Yläkerrasta löytyy enemmän huonekaluja

Muista myös 2nd Cycle -valikoima

Klassikoita & unelmia

Yläkerrasta löytyy myös uusi Kirjakioski, joka kutsuu viipymään.


Kannattaa käydä tuolla tutustumassa, tuonne menee kyllä mielellään vain fiilistelemään. Hieno liike ja hyvä tunnelma!

Kommentit

Ew (Ei varmistettu)

Lempparini, Diamond -tuoli päässyt myös kuvaan. =) Olen käynyt sen monesti koeistumassa, nimenomaan Artekin Espan tiloissa. Jonain päivänä on toivottavasti varaa hankkiakin sellaiset, tahtoo kaksi. =)

Mikko – Private Blend

Se on hieno! Juuri tuollaisia haaveita pitää olla. Ja uudessa tilassa se näyttää taas entistä hienommalta :)

Jilli/Big Mama's Home (Ei varmistettu) http://bigmamashome.blogspot.fi

Mulla on ollut vuosi kausia hyvin, hyvin syvä vihasuhde kaikkiin Artekin tuotteisiin. Minulla meni pitkään hankkiutua eroon eräistä Alvar Aallon tuoleista, jotka olivat ajautuneet aikanaan meille, enkä ole katunut hetkeäkään. Siinä vaiheessa sanoin ettei meille tulee enää ikinä kotiin mitään Artekia. Kappas vain, yllätin itseni loppuviikolla, miettimästä miten eräs pöytä ja tuolit sopisivat tulevaisuudessa siihen mahdolliseen lastenhuoneesee....
Ikinä ei pidä sanoa ei ikinä.

Mutta en minä vieläkään Artekia rakasta.

Mikko – Private Blend

Onneksi valikoimasta löytyy monipuolisesti muutakin. Minullekaan ei istuisi Aallon huonekalut kotiin, mutta ovathan ne klassikoita ja hyviä sijoituksia. Jos joskus kyllästyy, niin ne saa aina eteenpäin ja vielä rahaakin niistä. Mutta ei tosiaan kannata koskaan sanoa ei :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.