Dior and I

Kävimme eilen katsomassa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien ohjelmistoon kuuluneen Dior and I -dokumentin. Se esittelee muotitalon pääsuunnittelijana aloittaneen Raf Simonsin ensimmäisen haute couture -malliston valmistelun. Pestiin nimittämisen jälkeen Simonsilla oli kahdeksan viikkoa aikaa valmistella odotettu ensimmäinen couture-mallisto ikinä. Aika hurja tilanne. Dokumentin jälkeen ohjaaja Frédéric Tcheng oli paikalla kertomassa tarkemmin projektista ja vastaamassa yleisön kysymyksiin. Mahtavaa! Hän on ollut ohjaamassa aiemmin muun muassa Valentino: The Last Emperor ja Diana Vreeland: The Eye Has to Travel. Wau! Molemmat muuten hyviä dokumenttivinkkejä myös. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Twd6bkCz8F0[/embed] Postailin aikoinaan tuosta näytöksestä, mutta dokumentin myötä tuo aukesi tietenkin aivan eri tavalla. Oli mielenkiintoista, miten Simons tutki Diorin arkistoja ja päivitti Monsieur Diorin malleja nykyaikaan. Parasta antia näissä dokumentissa on päästä tutustumaan ateljeeseen ja talon todelliseen rikkauteen, artesaaneihin: kaavamestareihin, ompelijoihin ja tekijöihin. Muun muassa Chanel-dokumentti on tämän takia yksi suosikeistani. Dokumentista näki hyvin myös näytöksen kulisseihin. Näytöstilan seinät oli vuorattu kokonaan tuoreilla kukilla, ei yhtään vaatimattomampaa sitten.

Näytöskuvat/Style.com

Näiden kuvien myötä mahtavaa viikonloppua! Pitää ehkä käydä hakemassa kukkia kotiin...

Kommentit

Lucky Traveller Merja (Ei varmistettu) http://www.luckytraveller.blogspot.com

Näyttää mielenkiintoiselta tuokin dokkari. Se Chanel-dokkari on kyllä oma suosikkini. Upeat asut ja Lagerfeld on niin mainio tapaus ja vaikutti aika huumorintajuiseltakin. Ompelimon työ edistymistä oli ihan jännä seurata, kun deadline lähestyi.

Mikko – Private Blend

Suosittelen! Itkin itsekin melkein lopussa, kun Raf oli niin huojentunut ponnistelusta. Chanel dokumentti on kyllä mahtava, vaikka Lagerfeld on toisaalta välillä aika rasittava...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.