Fifty Shades of Grey -elokuva

Yksi alkuvuoden odotetuimmista elokuvista tulee ensi-iltaan ystävänpäiväviikonloppuna, ainakin lippujen ennakkomyynti kielii odotusta. Eilen järjestettiin ennakkonäytös, joten pääsin katsomaan kohuttua elokuvaan jo.

En ole valitettavasti lukenut kirjasarjaa, joten tämä meni kohdaltani vähän väärinpäin. Kirja olisi syytä lukea ennen leffaversiota. Noita lukeneille mielikuva on varmasti, vahva, joten elokuvalla on haaste vastata noihin odotuksiin. Kirjaa lukiessa oma mielikuvitus antaa ehkä toimivamman lisän kuin valmiiksi tarjoiltu vaihtoehto. Elokuva on kuitenkin tyylikkäästi toteutettu, en ole ihan varma vastaavatko näyttelijät täysin Herra Greyn tai Anastasian hahmoja.
Ja mitä tulee koko ideaan... Joo ymmärrän kutkutuksen, mutta jo elokuvan puolessavälissä tuo asetelma ja pakkomielle alkoi minusta kääntymään enemmänkin itseään vastaan ja minun alkoi käydä sääliksi molempia hahmoja. Ilmiö on osa tätä aikaa, joten onhan tuo pätkä mielenkiintoista nähdä, mutta ei ihan uponnut minuun. Viihdettä datenight-iltaan tai viinilasillisten jälkeen ystävän kanssa.

Loubotinin Cris Case clutch sopi hyvin illan teemaan.

Katso traileri tästä.

Elokuvan soundtrackillä on mukana myös Beyoncén uusi versio Crazy In Love -kappaleesta.

PS. Ehdit vielä osallistua Balmuir-arvontaan.

Kommentit

Veera | Stockholm by me (Ei varmistettu) http://ellit.fi/muoti-ja-kauneus/stockholm-by-me/

Mielenkiintoista. Mä en myöskään ole lukenut kirjoja, ehkä pitäisi - tai edes käydä katsomassa leffa. Toisaalta en tiedä oikein haluanko kuitenkaan, varsinkaan kun luin tämän arvostelun http://www.marieclaire.com/culture/news/a13308/fifty-shades-of-grey-movi...

Mikko – Private Blend

No joo, aika osuva tuo arvio. :) Mutta jos on aikaa, niin katso - tästä ainakin puhutaan. Oscar-ehdokkuuksia ei taida tulla... ;)

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://www.masutoaitemu.wordpress.com

Mä luin silkasta uteliaisuudesta ekan osan, ja totesin tekstin olevan niin onnetonta huttua, ettei maksa vaivaa lukea kahta muuta. :-) Jotenkin tuntuu, että leffana voisi jopa toimia paremmin visuaalisena taidemuotona.

Mikko – Private Blend

Niin no tuo visuaalisuus olikin leffan parasta antia. Oikein kiva asunto, skyline-näkymät helikopterista jne. hyvin isuva Dolce & Gabbanan nahkatakki...

...S... (Ei varmistettu)

Minäkään en ole lukenut, eikö enää kiinnosta. Mies luki ekan osan, mutta siihen jäi. Katsoin trailerin joskus vko sitten ja luulen että katson leffan korkeintaan kotisohvalta sitten joskus. Jotenkin se vähän etoo ja ymmärrän kyös tuon säälipuolen, mistä mainitsit...

Mikko – Private Blend

Ajattelin, että kirjoissa olisi ollut edes jotain vetoa... No joo, kyllähän tämän voi pitää katselulistalla, jos on aikaa. En kyllä ehkä mene katsomaan niitä seuraavia osia...

Sanph
Sanph

Kävin katsomassa lauantaina tän ja ei kyllä iskenyt. Odotukset oli matalalla jo valmiiksi, mutta taisi mennä vielä niidenkin ali. Luin kirjat noin vuosi sitten. Ei nekään mullistaneet maailmaani, mutta pidin kirjoista silti huomattavasti enemmän kuin leffasta. Ehkä minua eniten häiritsi elokuvassa niin pieleen mennyt roolivalinta Christianiksi ja outo ajankäyttö. Alkuleffassa käytiin hyvin kirjan mukaisesti tapahtumia, mutta sitten alettiin kiirehtiä. Ensimmäisen tunnin aikana käytiin ehkä 1/5 kirjasta ja toisen tunnin aikana tungettiin loput 4/5 kirjasta. No mutta tulipahan katsottua. On sitä kauheampaakin skeidaa tullut katsottua :)

Mikko – Private Blend

Samat fiilikset ja ajattelinkin, että kirja vie varmasti voiton. Ja minua häiritsi myös tuo roolivalinta, ei oikein sykähdyttänyt :) Olen kuullut myös samaa, että kirjaan verrattuna elokuvassa on tosiaan jaksotettu tapahtumia vähän hassusti. Mutta joo, tulipa nähtyä. Sen sijaan Kaiken teoria oli oikein loistava elokuva!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.