Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä?!

Pääsin töiden puolesta jokin aika sitten erikoiselle illalliselle, jolla esiteltiin, miten gourmet-ruokaa saa valmistettua kahvinkeittimellä. What?! 
Jutun taustalla on savolaiset kaverukset, jotka ovat ideoineet ja toteuttaneet tämän hieman erilaisen kokkailukonseptin. Nyt Moccamaster-mestarit ovat koonneet vinkit ja reseptit keittokirjaan, jossa esitellään, miten valmistaa erilaisia kolmen ruokalajin menuita kahdelle, kahvinkeittimellä.Kuka olisi arvannut, että tällainen monitoimikone löytyy valmiina keittiöstä?
Ajatus kuulostaa kieltämättä aluksi hieman erikoiselta, mutta esittelyn jälkeen voi sanoa sen toimivan. En tosiaan ole ajatellut, että vesipannun kuumassa vedessä voisi kypsyttää sisäfileen tai lohen parissakymmenessä minuutissa ;)
Katso, jos et usko - alla kuvia todisteeksi ja konseptin nettisivuilta löytyy lisää kuulumisia ja videoita. Itse ajattelin kirjaa lahjaideaksi parille hifistelijälle, joilla on jo kaikkea.

Tässä kuvia kokkailuista, ja hyvää oli!
Keittiömestari Aki Hiltunen esitteli kirjaan koottujen reseptien toteutamista käytännössä
Liekitystäkin kokeiltiin, ja se kyllä toimi (ei kotona testattavaksi)

Lopputuloksena sisäfileetä ja porkkanapyreetä
Kampasimpukat paistuivat oikein kauniisti vastuksella
Tekijöillä on toki pilkettä silmäkulmassa
Pannussa kypsyy tasaisesti myös lohi tai ankka
Lohi à la Moccamaster
Kokkailuelämyksen lisäksi myös tila oli minulle uusi tuttavuus. Tilaisuus pidettiin Kokkikoulu Espassa, jossa voi myös järjestää illan kokkailemalla yhdessä paikan kokin kanssa ohjatusti ja nauttia illan päätteeksi yhdessä tehty illallinen. Paikka sijaitsee Kappelia vastapäätä sisäpihalla, josta näkee hienosti ydinkeskustan katot.



Share

Kommentit

Anonymous (Ei varmistettu)

No huh mikä idea, ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen..Mutta osoittaa tiettyä luovuutta;-)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Tommi Prami laittoikin tuosta kommenttia. Ilmeisesti kirjaa varten kokkailut ja kokeilut on tehty tuolla keittimellä, joka esittelyssäkin oli mukana... Ja kuulemma sen on saanut aina putsattua ihan kahvinkeittokuntoon;)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kaikkea sitä pitää kokeilla, saat tästä hyvän jutun kerrottavaksi kekkereillä ;)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hauskaa, että olet kokeillut tuota keittämistä! Mielenkiintoinen ja luova ratkaisu myös tuo vaha - helpottaa varmasti käsittelyä :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Aikamoista kekseliäisyyttä!!!

-H

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Niinpä, miksi ei :) Tuolla taidolla voi brassailla.

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Joo, tuo pitää kyllä nähdä (ja maistaa), jotta sen uskoo ;)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hyvä ostos, olen ollut itse ainakin tyytyväinen!

Tuo keittimellä kokkailun etu on ehkä tuossa tasaisessa lämmössä, hassun hauskassa ideassa ja vieraiden viihdyttämisessä.
Liha kypsyy kyllä hyvin, mutta se kannattaa ilmeisesti laittaa sinne vesikannun puolelle. Levyllä valmistuu pienemmät suupalat, kuten kampasimpukka.

:)

kelly (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00872770373494172430

Herää vain kysymys että kuinka mielissään itse kahvipannu on tästä kaikesta.. Vois kuvitella ettei ehkä oo mitenkään hellävaraista tuollainen :P

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hyvä kuulla testaajien vinkkejä, kiitos! Niin sinne ylös vesisäiliöön ei varmaan kannata laittaa muuta kuin pelkkää vettä... :)
Öljyt ja mausteet osiin, jotka voi pestä (pannu, suodatinpussin teline), vai mitä?

Tommi Prami (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10190265805434297013

Keitin ja sen pannu kestää kyllä (Jos laadukas) kuhan kattoo, että mitä tunkee sinne vesisäiliöön... Testattu on :D

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

No se on totta, että ruoalla ei saa leikkiä. Mutta tuossa kokit tekevät oikeaoppisesti ruokaa, niin homma pysyy kuitenkin tyylikkäänä ja asiallisena ;)
Ja yllätyin, että vesikannussa valmistaessa liha kypsyy nopeasti ja siinä säilyy myös mehukkuus, joka paistaessa helposti kärsii...
;)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Osoittaa ehdottomasti luovuutta ja rohkeutta - pisteet siitä! Ja toki myös hyvän ruoan ja nautiskelun suitsuttamisesta :)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Säkin voit kokeilla, kun ei ole kahvinkeittimelle muuten niin paljon käyttöä :)

Veera / Stockholm by me (Ei varmistettu) http://stockholmbyme.bellablogit.fi/

Mitä ihmettä?! Ha ha, ihan paras :D Kiitos kun jaoit meidän kanssa, M!

Maija (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/01207152074383660093

Hah mikä idea, aivan loistava! :D

Anonymous (Ei varmistettu)

Olen nähnyt jutun tästä eräässä toisessa blogissa ja ensireaktio oli leuan putoaminen noin viisi senttiä, mutta uskottava se on, tämä toimii.

Anonymous (Ei varmistettu)

Pakko myöntää, että mua kyllä vähän öklöttää tämä - ruoalla ei saa leikkiä. ;)))
Tulee jostain syystä vähän mieleen se tv-mainos, jossa mainostettiin jotain pikaputsaria (siivousaine spraypullossa), että sillä tulee niin puhdasta että suoraan pystyi syömään tyyliin tiskipöydältä tms.

Gloria

Hulda (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00903116350137307110

Kjiäh, itte olen vaan keittänyt kahvinkeittimen pannussa nuudeleita ja siis kahvinkeitin soveltuu tosi kivasti myös säärivahan lämmitykseen...pysyy kivasti pehmeänä ja tasaisen lämpöisenä. :P

Hulda (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00903116350137307110

Kyllä vain, kätevästi toimii kaffemasiina säärivahanlämmittimenä kun keittelee pannullisen vettä ja lykkää vahapurkin sinne pannuun lillimään. Termostaatti pitää lämmön tasaisena, eikä vaha kuumene liikaa. Nykyään kyllä käytän hieman eri menetelmiä. :D

Anonymous (Ei varmistettu)

Minä ostin eilen moccamasterin, mutta olen keittänyt sillä vain kahvia. Minulla on kuumia pannoja ja patoja ruoanvalmistamiseen. Kuumeneeko tuo moccamaster muka niinb kuumaksi, että sillä saa hyvin paisteltua esim. pihvejä, ilman että menee vaan kengänpohjaksi liian miedolla lämmöllä.

Ehkä voisin leipoa tuolla masterilla syntymäpäiväkakun tuleviin juhliini.

Kommentoi