Hanoi

Alkuun kiitos vielä edelliseen postaukseen tulleista ihanista kommenteista :) Ihan hyvä välillä raottaa hieman pintaa syvemmältä. Nyt kuitenkin taas tavallisempiin aiheisiin. Tai no, ehkä tuohonkin aiheeseen liittyen. Elämyksiä ja uuden näkemistä. Nimittäin vuorossa Hanoi-osuus lomasta. Lensimme siis Shanghaista Hanoihin ihmettelemään tuota kaupunkia ja maata. Käytimme muuten Vietnam Airlinesia, joka oli erittäin mukava kokemus. Hyvät paikat edestä onnistuivat vielä lähtöselvityksestä ja lyhelläkin lennolla tarjottiin lämmin ateria ja kaikki virvokkeet. Sanoisin, että parempi palvelu kuin Finnairilla. Vietnam Airlines saa myös ensimmäisten joukossa uudet A350-koneet.
Olimme Hanoissa vain pidennetyn viikonlopun ja siitäkin yhden yön Halong Baylla, joka oli oikeastaan tämän piipahduksen päätarkoitus. Jaan sen ihan omaan postaukseensa. Tervetuloa vähän eksoottisempaan Hanoihin.

Aloitimme kaupunkiin tutustumisen kevyesti Hoan Kiem 'miekkajärven' ympäristöön tutustuen. Järvessä kai oikeasti asuu jättikilpikonna, jota paikalliset kunnioittavat. Kilpikonnalla ja tuolla taikamiekalla on oma roolinsa paikallisessa mytologiassa. Keskellä järveä on temppelin lisäksi 'kilpikonnatorni'.

Punainen silta on hyvin tuttu Hanoi-kuvista. Se vie Ngoc Son -temppelille, joka sijaitsee omalla saarellaan.

Ngoc Son -temppelin pihalla

Temppelissä on balsamoituna edellinen jättikilpikonna, josta mainitsinkin.

Hoan Kiem -järveä kiertää mukava (ja tuolla harvinainen) kävelykatu.

Järven puisto on siis oikein mukava paikka hengähtää hektisessä kaupungissa.


Sitten vähän katukuvaa ja Hanoin katujen tunnelmaa, muista varoa skoottereita!

Jalankulkijoille ei kaupungissa pahemmin ole jätetty tilaa.

Kaupat ja ruokapaikat näyttävät aikalailla tältä.

Siinä on piuhoja kerrakseen.

Katukeittiöt ovat elämyksiä, vietnamilainen ruokahan on tosi hyvää. Se on suhteellisen kevyttä ja raikasta, kaikessa käytetään paljon paljon tuoreita yrttejä.

Voi ne kiskot sijoittua näinkin.

Tuttuja naapureita.

Löytyy Hanoista toki vastakohtiakin, tässä taas toinen ääripää.

Kävimme Ho Chi Minh -mouseleimilla. Tuo sattui olemaan vierailumme ajan suljettu, joten emme päässeet käymään sisällä tuolla.

Vietnam on edelleen kommunistinen maa, mikä näkyikin katukuvassa.

Puutarha ja alue oli luonnollisesti sotilaallisen tarkasti hoidettu.

Hanoin oopperatalo.

Paikallinen ravintola/kahvila.

Lisää vastakohtia.

Aika vietnamilainen näky.


Kaupungista löytyi ihme kyllä myös luksustavaratalo... Ja oli tuolla muun muassa Pradan ja Valentinon omat liikkeet. Melko hiljaista kyllä.

Ja niin, se liikenne. Hyvinhän siihen tottui, mutta aika elävästä oli. Skoottereita viuhuu joka suunnasta jatkuvana massana. Suojateitä ei juurikaan ole tai ainakaan liikennevaloja. Pitää vain mennä. Tasaista ja varmaa tahtia, ei poukkoilla. Kyllä paikalliset väistävät. Tuolla käytetään tööttiä myös tavallaan vilkun sijasta. Eli meteli on myös loputon. Autolla tehtävät ohitukset ovat myös mielenkiintoisia. Kaksikaistaisella tiellä vain pokkana ja usein sitä näki vastaantulevan auton kuljettajan naaman ennen kuin siirryttiin viimein omalle kaistalle :) Kannattaa valita istuinpaikka siis pelkäkänpaikan puolelta, ei kuskin taakse - edes pikkubussissa. Skootterin kyydissään matkaa helposti koko perhe. Paikalliset vaan valitettavasti uskovat, että lapsen pää muotoutuu väärin, jos hän käyttää kypärää... Oli siis valitettavan yleistä nähdä parikin lasta seisomassa saman skootterin selässä ilman sellaista.

Lisää vastakohtia.. Hanoin vierailun yksi hieman toisenlainen elämys oli Sofitel Metropole Legend Hanoi, jossa yövyimme. Sofitel on muutenkin hyvä ketju, mutta tuolla varmasti korostui tämä. Hotellissa kun vielä oli aikamoista siirtomaa-ajan tuntua.

Hotelli on tuttu tästä terassista.

Hotellissa on erikseen alkuperäinen historiallinen ja uudempi ooppera-siipi, tässä edellisen tunnelmaa.

Ovet aukesivat heti, kun vähänkin lähestyi niitä, 'bonjour'. Huomaa henkilökunnan uniformut.

Aamiaisen pystyi nauttimaan kummalla puolella tahansa, tässä ooppera-siiven kattausta.

Aamiaisellakin sai nauttia vietnamilaisista mauista, esimerkiksi pho-keittoa.

Historiallisen siiven aamiaissali.

Hotellin sisäpiha oli myös keidas.

Eikä hotellin tuliaiskaupassakaan ollut vikaa :)

Vietimme tosiaan viikonlopun Halong Bayllä, joten kokeilimme retken molemmin puolin eri huoneita. Tässä kuvia ensimmäisestä.

Lanvinin suihkusaippuat olivat aika kiva yksityiskohta.

Retken jälkeen yövyimme club-tason huoneessa, joka oli kyllä aika mahtava.

Kylpyhuone oli yhdistetty huoneeseen tyylikkäästi.

Täällä oli taas käytössä Hermèsin saippuat, käy.

Ihana amme ja kylpyhuone tosiaan.

Näkymä huoneesta kaupunkiin ja sisäpihalle.

Altaalla oli myös ihanaa viilentyä ja rentoutua, huomaa iPadin ruudusta ilmankosteus.

Club-loungessa tarjottiin aamiainen, iltapäivätee ja cocktail hour.

k

Cocktail hourin alkuun makupaloja hotellin eri ravintoloista ja myös juomalista oli erinomaisen laadukas.

Hotelli näytti upealta iltavalaistuksessa.

Altaalla olikin kiva nauttia pina colada myös illalla.

Kävimmehän me myös kaupungilla syömässä ;) Suosituksia olimme saaneet jo tutulta, joka on asunut Vietnamissa aiemmin parikin vuotta. Esimerkiksi Quan An Ngon on oikein hyvä ketju, jonka lista tarjoilee läpileikkauksen vietnamilaisia makuja.

Thang Long -vesinukketeatteri on puolestaan yksi hyvä menovinkki Hanoissa. Perinteinen ja ainutlaatuinen esitys on kiertänyt maailmaa. Vesinuket esiintyvät orkesterin ja laulajien kertoessa tarinaa. Aika uniikkia.

He ovat nukke-esityksen takana.

Hanoi oli kyllä hienoa nähdä ja kokea. Se sopi myös täydellisesti noiden kahden suurkaupungin (Shanghai ja Hongkong) väliin, vaihtelua. Toki kaupunki oli juuri niin kaoottinen ja kehittyvä, mitä olin ajatellutkin. Ihan hirveästi siellä ei ole nähtävää ja kaupungilla kävely on hieman erilaista kuin monessa muussa kaupungissa. Joten tuollainen pidennetty viikonloppu antoi hieman esimakua, jatkossa voisi kierrellä Vietnamissa enemmän muuallakin ja nähdä mm. kaunista maaseutua, rantoja ja muitakin kaupunkeja.

Kommentit

annaandandyathome
A&A at HoMe

Taas niin kivoja kuvia, että matkakuume nousee... mulla jäi nyt ikuisesti mieleen ne kiskot kapealla kujalla, pölyhuiskamamma, tauolla oleva ananasmyyjä ja lanvinin sekä hermesin suihkusaippuat... heh :) 

Mikko – Private Blend

Pahoittelut :) Vaikka oli teilläkin juuri aika ikimuistoinen matka. Nuo olivatkin hauskoja ikuistuksia.

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Oli hauska katsella näitä kuvia, itse kävin tuolla 7 vuotta sitten ja aika hämmästelin aika samoja juttuja: skoottereita, jättikilpikonnaa, vesinukketeatteria, vastakohtia ja hyvää ruokaa... näin myös vahatun Ho Chi Minhin. :)

Mikko – Private Blend

Hauskaa, tässä varmasti ne yleisimmät nähtävyydet. Oli kyllä kiva kokea Hanoi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos, että jaksat tehdä näin kattavia matkapostauksia. Näitä lukee mielenkiinnolla ja kuvia on ihana katsella. Kivaa kesänjatkoa, Tiina

Mikko – Private Blend

Kiva kuulla, kiitos :) Vähempikin info, ja lähinnä kuvamäärä, varmaan olisi kevyempi sulatella, mutta kerrankos sitä. Samoin sinne, kiitos! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuka se taas jorisee aivan jonnin joutavaa. Hei kaikki esittelemät maasi on nähty ja koettu vuosia sitten. Piti oikein tsekata, että mistä täällä taas ja minkä "puljun" takana tätä yhtä jorinaa tuotetaan.
Isät ja äidit kuolee, kuka kulloinkin ja milloinkin ja minkä taudin vuoksi. Tää on aivan turhanpäiväinen blogi, joten kiitti jää hyvästi, en koskaan enää palaa tänne.

Mikko – Private Blend

Right. Kivat ja hyvät sinulle. Mielenkiintoista, että käytit kuitenkin energiaa tämän kertomiseen. Aurinkoista kesää :)

sonsaa (Ei varmistettu)

Ihanaa, kiitos näistä kuvista ja huomioista. Vietnamista näkee usein enemmän ihan muita kuvia kuin Hanoista ja olikin ihana päästä perusteellisemmalle kierrokselle sinne. Hulppean oloinen hotellikin ollut teillä - aika kontrasti varmasti tuonne Hanoin kaduille verrattuna! Mä ainakin tykkään matkailujutuista just näin pitkällä kaavalla perusteellisesti esitettynä, eikä vain sellaisena lyhyenä parhaat seitsemän kuvaa kaupungista -tyyppisenä tynkänä. :) Ja Poristakin sait tehtyä hirmupitkän jutun, se vaatii jo taitoa! :D (Okei myönnetään, en koskaan ole käynyt Porissa. Ehkä pitäisi, ensi kesän Jazzeille...?)

Mikko – Private Blend

Hyvä, jos ei tunnu liian raskailta. Minusta on myös kiva, että kaikki info on samassa. Suosittelen käymään Porissa ja Jazzeilla. Vaikka vaikkaan, että viihtyisin pidennetyn viikonlopun varmasti jokaisessa Suomen kaupungissa. Aina löytyy kivoja ruokapaikkoja ja kauniita maisemia.

Lyn (Ei varmistettu)

Nice pictures. It's good to see the pix from my home country. Come to the South and enjoy as well. :D
I didn't know about your blog cause it's in Finnish but my friend showed and explain it to me. She is your follower. :D

Mikko – Private Blend

Thanks for your comment and sorry that the post are only in Finnish...
It would be great to tour more in Vietnam!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.