Kapkaupunki

Vielä hetkeksi takaisin lomatunnelmiin – ainakin pääsin niihin taas heti, kun kävin näitä viimeisiä kuvia läpi! Tässä Kapkaupungin shoppailuvinkkejä ja enemmän kuvia keskustasta sekä yksi parhaista ravintoloista, missä olen ikinä ollut.

Löysin vielä hauskoja fiiliskuvia menomatkalta. Voi tuota tunnelmaa ja odotusta, mikä näitä räpsiessä oli!

Siellä se näkyy, Afrikka

Aapokin selvisi hyvin pitkästä lennosta. Vaihdoimme Lontoossa konetta, josta oli noin 11,5 tunnin lento perille. Ei nyt niin paha kuin voisi luulla.

Tässä tunnelmia Kapkaupungin keskustasta

The Old Biscuit Mill -alueelta löytyi hurmaavat markkinat

Sisäpihalla ihmiset nauttivat rennosta menosta sekä ruokamarkkinoiden herkuista

Tuolta löytyi myös paljon paikallisia tuotteita

Research Unit -merkin laukkuja

Ruokamarkkinoilta sai tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja kukkia

Perältä sijaitsi myös iso halli täynnä ruokakojuja, joista sai ostettua eri herkkuja, joita saattoi jäädä syömään pitkien pöytien ääreen.

Woodheads-liikkeestä löytyi erilaisia kenkiä ja laukkuja

Sekä loputon määrä taljoja ja nahkaa – liha on hyvin voimakkaassa asemassa ravintona, joten se selittää ehkä runsasta tarjontaa myös erilaisissa nahkatuotteissa...

Kävimme myös District Six -museossa

Kun valkoinen valloittaja pääsi irti alueella 70-luvulla (!), siirrettiin yli 60 000 alkuperäisasukasta väkisin pois keskusta-alueen kodeistaan, jotka revittiin alas. Museo muistuttaa tästä ihmisen älynväläyksestä...

Vanhoihin korttelikarttoihin on voinut kirjoittaa, missä oma suku on aikoinaan asunut...

Ja elänyt sitä ihan tavallista arkea...

Oi voi ihmistä...

Tuolloin eteläafrikkalaiset siirrettiin asumaan kaupunkien reunoille townshippeihin, joissa valitettavan moni paikallinen asuu edelleenkin... Isoimmissa Kapkaupungin hökkelikylissä saattaa asua yli 300 000 ihmistä, Johannesburgissa yli miljoona. Tästä todellisuudesta olisi syytä saada enemmänkin materiaalia tänne blogiin... Ja nämä olosuhteet ovat varmasti vielä 'kauniit' verrattuna muualle Afrikkaan. Noh, tämä ei ole oikea paikka aloittaa keskustelua niistä kaikista epäkohdista, joita tuolta saati kehitysmaista löytyy. Tai olosuhteista joissa yli 1,5 miljardia ihmistä elää (ja tuolloin ollaan vasta nipin napin köyhyysrajan yläpuolella), kun me 'seisomme heidän päällään'. Ei pidä ottaa mitään itsestäänselvänä tai unohtaa todellisuutta kuplamme ulkopuolella.

Lentokentän vieressä sijaitsee muun muassa Guguletu ja Nyanga nimiset townshipit

Se keskusta-alue nykyään...

Puhuttelevan museovierailun jälkeen oli aika hengähtää, joten menimme syömään etiopialaiseen ravintolaan

Jaettavan annoksen lisukkeet kipattiin jättiletulle, jonka avulla sitten syötiin herkkuja käsin.

Sharing is caring

Kävimme myös torilla, jossa myydään paikallisia tuotteita ja käsitöitä. Muista tinkiä, se kuuluu asiaan.

Koruja, kulhoja, puueläimiä ja naamioita

Sam, South African Market myy taas modernia afrikkalaista designia

Vaatteita sekä laukkuja

Asusteita

Sekä sisustusjuttuja

Merchants on Long on myös hauska designkauppa, jonka valikoimista löytyy muun muassa laukkuja.

Victoria & Alfred Waterfront -ostoskeskuksesta löytyy kaikkea ja vähän enemmän

Huomaa, Tiger of Sweden...

Kauppakeskus oli aika täynnä eurooppalaisia liikkeitä sekä brändejä ja löytyi sieltä jotain muutakin tuttua.

Suuntasimme yksi ilta The Roundhouse -ravintolaan, jota ystävä suositteli, eikä suotta!

Aivan täydellinen paikka! Ehkä yksi parhaista ravintoloista, jossa olen koskaan ollut. Ruoka oli mielettömän hyvää ja laittettu upeasti esille. Täällä totesin myös ensimmäisen kerran, että viinillä voi olla merkitystä ruoka-annoksen kokonaisuuteen ja viimeistelyyn. Täällä sekin seikka oli nimittäin viety aivan uudelle tasolle. Ja mikä palvelu – se toimi kellontarkasti. Ei riittänyt, että tuoli tultiin siirtämään, kun nousi käymään vessassa, vaan sinne ohjattiin melkein kädestä ja jos joku kävi tupakalla (hyi), tultiin savuke sytyttämään terassille.

Muutama makupala seitsemän ruokalajin menusta

WAU, mikä elämys ja paikka!

Hehkutinkin aiemmin, että jo itsessään talo teki loman

Aamiaisella oli ihana nauttia läheisestä hedelmätarhasta haettuja hedelmiä ja mehuja

Lukea kirjaa tai lehtiä

Olla uima-altaalla

Nauttia ehkä lasi valkoviiniä tai Amarulaa, 'parempaa kuin Baileys'. Huomaa myös vieressä paikallinen herkku, kuivattu liha.

Tai grillata ja nauttia lämpimästä illasta terassilla

Saisiko olla strutsimakkaraa?

Reissu meni aika moneen postaukseen, mutta kokemuksia ja jaettavaa on vain niin paljon! Vielä tulossa sokerina pohjalla, safari.

Kommentit

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Ja safarin jälkeen tulee vielä ostokset...

Ihania kuvia !

Oscari (Ei varmistettu)

Miko hyvä, ovat kuvasi jälleen hienoja, värikylläisiä ja hyvin laukaistuja. Joko tahallisesti tai tahattomasti muistit vuosi sitten kuollutta Nelson Mandelaakin. Kiitos sinulla, tosin melko vähäisestä, Etelä-Afrikan toisenkin todellisuuden pikaisesta muistamisesta. Juuri Mandela teki valtavan työn tasa-arvoisemman ja paremman kotimaansa puolesta. Jonka hienoja piirteitä hyvin kuvaat.

Mikko – Private Blend

On kyllä melkein yhtä palkitsevaa ja ihanaa suunnitella aina näitä matkoja! Nyt sitten toteuttamaan vain! Street View on kyllä kätevä tuohon – ja saatan välillä käväistä lempipaikassa vaikka kesken työpäivän ;)

Ei tullut onneksi vaaratilanteita. Ja Kapkaupungissa ei voi oikein edes liikkua kuin autolla välimatkojenkin vuoksi. Ystävämme ovat asuneet siellä vuoden, eivätkä ole kohdanneet mitään tuollaista (koputus puuhun), vaikka ovatkin liikkuneet ja käyneet vähän arveluttavammissakin paikoissa.
Saa toki olla tarkkana ja varovainen, mutta minusta tuntuu, että paikalliset ovat vähän turhankin neuroottisia ja oppineet tuohon. Siellä kyllä vähän tarttuu tuo pelko.
Moni ei esim. halunnut mennä keskustan yhdelle kadulla edes päivällä, jossa kävimme yksi ilta drinksuilla... Ja se oli ihan ok silloinkin. Vähän toki kuumotti asua omakotitalossa, kun tuolla saattaa olla kotiryöstöjä, mutta ehkä riippuu alueesta.
Luulen, että Johannesburg on pahempi.

Mikko – Private Blend

Jee, kommentti! Joku jaksoi selata tänne asti :)
No onhan siellä pari tuliaisvinkkiä, mutta ostolakko pitää.

Mikko – Private Blend

Kiitos, välillä ne eivät ole olleet...
Ja paremman maailman.
Kyllähän Mandela pitää liittää aina mukaan, kun puhutaan Etelä-Afrikasta. Ja seuraavalla kerralla on pakko syventyä aiheeseen ja paikkoihin tuon osalta paremmin.

Tilli (Ei varmistettu)

Oi mitä kuvia. Minullakin on jo monta vuotta ollut haaveissa matkustaa Kapkaupunkiin. Olen suunnitellutkin jo matkaa, tutustunut nähtävyyksiin, lähialueisiin ja harrastusmahdollisuuksiin netissä. Google Street View on muuten tosi hyvä sohvamatkaajan inspiraationlähde! Mutta mutta.. joka paikassa varotellaan Kapkaupungin vaarallisuudesta. Kokiko teidän seurue uhkaavia tilanteita ja oliko liikkuminen turvallista? Onko varoittelu liioittelua? Järkihän kannattaa pitää matkassa vaikka matkustaisi missä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.