Karibian risteily

Karibian risteilyn koosteena vielä esittely itse risteilyaluksesta. Saarien kokemukset löytyvätkin omista postauksista: Barbados, St. Lucia, Antigua, St. Maarten & St. Barths sekä St. Thomas.
Koko risteilykokonaisuus oli kyllä aivan mahtava, suosittelen lämpimästi kaikille. En ole risteilyihminen, enkä jaksaisi olla pelkästään laivassa viikkoa - onneksi joka päivä edessä oli uusi saari ja itse laivassa ehti käytännössä vain nukkumaan. Koko paketin hinta vastasi viikon hotelliöitä New Yorkissa, ja tuohon kuului siis majoitus, 'viidet lentoliput' ja kaikki ruoat. Laivassa sai syötyä tukevan aamiaisen ennen saaripäivää ja kun tuli takaisin, oli välipalaa aina tarjolla ja neljän ruokalajin illallinen saatavilla heti kun maistui. 

Olimme ensin viikon New Yorkissa, josta lensimme sitten Puerto Ricoon viikon risteilylle. Vastaavia lähtee toki myös Miamista ja Mexicosta, mutta San Juanista lähteneen risteilyn reitti oli meille mieleisin. Esimerkiksi Miamista lähtevät pysähtyivät vain kolmella saarella, joka tuntui vähän niukalta. Toisaalta kahden viikon risteily kuulosti taas liian pitkältä.

Valitsimme Celebrity Cruises -varustamon, joka on profiloitunut 'aikuisemmaksi' verrattuna Royal Caribbean palvelee taas varmasti paremmin lapsiperheitä. Laivamme oli Celebrity Summit, joka ei tosin ollut ihan niitä isoimpia aluksia. 

New Yorkista lensi reilussa kolmessa tunnissa Puerto Ricoon, kätevää.

Saavuimme Puerto Ricoon aamupäivällä, kun risteily lähti klo 20 illalla. Olisi voinut ehkä viettää muutaman päivän tuollakin ja muutenkin olisi ehkä ihan hyvä saapua satamakaupunkiin vaikka edellisenä päivänä.... Kaikki meni siis kyllä oikein sujuvasti ja nappiin, mutta ei olisi kiva jäädä laivasta heti ensimmäisessä satamassa.

San Juanin rantaa

Tässä lainattu kuva hytistä, kun en näköjään ollut ottanut yhtään yleiskuvaa itse...

Otimme Aqua Class -hytin, jossa oli mukavasti tilaa ja oma parveke. Palvelu ja ravintolat olivat myös ihan omaa luokkaa tässä tasossa.

Welcome on board!


AquaClass-hytit sijaitsivat tuolla ylimpänä - oli mukavaa, että yläpuolella ei ollut enää parvekkeita ja tuossa osuudessa oli muutenkin hieman vähemmän hyttejä ja hyvin rauhallista. Kannattaa myös huomioida, että uima-allasalue ja ravintolat saattavat varjostaa tuon edellisen kerroksen parvekkeita.

Pääsimme asettumaan hyvin iltapäivän aikana ennen kuin sitten lähdimme illalla.

Ensimmäisen päivän oli meripäivä. Tuo olikin oikein hyvä aloitus, koska silloin ehti hyvin tutustumaan laivan eri ravintoloihin & palveluihin ja vähän rentoutumaankin parvekkeella ja aurinkokannella.

Tässä muutama kuva laivan oleskelutiloista ja sisustuksesta.

Laivan kaupoissa oli lähinnä koruja, kelloja ja elektroniikka.

Kirjaston vieressä oli iLounge, jossa riitti läppäreitä, mutta satelliitin kautta tuleva nettiyhteys oli aika hinnakas, joten sitä ei ihan huvikseen käytetty.

Keulasta löytyi spa-osaston lisäksi myös iso kuntosali, en käynyt.

Hytteihin jaettiin joka ilta seuraavan päivän ohjelma, johon oli koottu kaikki info ja aktiviteetit, joita laivalla järjestettiin.

Tässä hieman kuvia sun deckiltä.

Mikäs tuolla oli ollessa, välillä auringossa ja välillä varjossa.

Aurinkotuoleja oli joka puolella, joten myös rauhallisempia paikkoja kuin keskialtaan luota löytyi helposti.

Iltaisin oli hauska mennä istumaan kansibaariin juomaan kahvia tai Pina Coladan ja katsoa, kun laiva lähti satamasta.

Tai auringonlaskua

Laivan teatterissa oli joka ilta jokin esitys.

Oli myös kiva vaihtaa illalliselle aina vähän siistimmät vaatteet. Kahtena ilta oli myös formal night, joten puvuntakki ja kravatti on hyvä ottaa mukaan. Kyllähän smokkejakin näkyi... Paita ja vyö/Alexander McQueen, housut/Turo Tailor Red Label, tuoksu/Viktor & Rolf Spicebomb

Huone siistittiin kaksi kertaa päivässä, joten sinne oli aina ihana tulla pitkän päivän jälkeen.

AquaClassiin ja sviitteihin kuului molempiin omat erilliset ravintolat, joissa saattoi syödä rauhassa aamiaisen ja illallisen. Meillä oli Blu-ravintola, joka tuli hyvin tutuksi viikon aikana. Oli myös ihan hauskaa tutustua muihin matkustajiin illallisen jutustelun lomassa. Amerikkalaisia löytyi toki eri osavaltioista, mutta myös saksalaisia oli yllättävän paljon.
Kaikkiin hyttiluokkiin kuului myös illallisravintola, jonne voi mennä syömään illallismenun. Nämä kuuluivat siis risteilyn hintaan.

Aamiaisen sai tilattua listalta.

Jopa myslisekoituksen tekeminen, tai valitseminen, oli toteutettu täällä hieman erilailla... 

Neljän ruokalajin illallisen sai myös aina valita päivittäin vaihtuneesta menusta.


Listalta löytyi...

Carpaccio, lohitartar... 

Erinomaisia pihvejä

Tonnikalaa, hummeria, lohta, doradoa...

'Pieni' yön yli haudutettu lampaanpotka.

Laivalta löytyi siis toki myös eri ravintoloiden ja illallispaikkojen lisäksi buffetpuoli, jossa oli tarjolla ruokaa 18 tuntia päivässä. Aamiainen, myöhäinen aamiainen, lounas, välipala, illallinen... Laivalla ei siis päässyt tulemaan nälkä. Buffetista sai aina myös mehuja ja kahvia - limut, juoma ja viinipaketit piti ostaa sitten erikseen.

Paistia, kanaa, kalkkunaa - saatoit myös itse valita mieleisesi raa'an pihvin eri marinadilla ja se paistettiin sinulle sitten haluamallasi kypsyydellä.

Salaatteja ja kevyempiä ruokia löytyi myös.

Tai sushia.

Välillä, kun teki mieli illalla vielä jotain suolaista saattoi hakea pizzapalan tai hampurilaisen altaalle, jos maistui.

Eikä ilman makeaa tai jälkiruokaa tarvinnut myöskään olla.

Aamiaisen tai illallisen pystyi myös tilaamaan huoneeseen, jos halusi vain lepäillä hytissä.

Illallisasukuvaa, paita/Balenciaga, vyö/YSL, housut ja kengät/Zara, laukku/Lanvin, tuoksu/Voyage d'Hermès

 

Risteily oli kyllä mahtava kokemus. En ole niin rantalomien ystävä, joten tässä laivalla olo vastasi rantalomaa ja päivät sai nauttia kaupunkiloman parhaista puolista. Risteilyllä näki myös tosi paljon ja nyt on ainakin mielikuva monesta Karibian saaresta ja tietää, mihin mennä vaikka pidemmäksi aikaa. Vastaavien risteilyiden kautta voisi myös tutustua Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Välimeren kaupunkeihin...

Ja saa laittaa kysymyksiä risteilyyn liittyen!

Kommentit

Mrs. J (Ei varmistettu)

Olipa ihana palata kuviesi kautta Summitille. Me vietimme laivalla ikimuistoisen häämatkan myöskin eteläisellä Karibialla ja siitä lähtien mieli halajaa takaisin. Aloinkin tässä miettiä, että jospa ensi vuonna sitä pääsisi taas risteilemään?

Celebrity oli kyllä mainio yhtiö palvelun suhteen, parasta oli, että palvelu oli luontevaa, eikä ainakaan meille tullut siitä kiusaantunut olo.

Me vietimme useamman yön myös San Juanissa ja paikkana se ei ollut mitenkään mieleenpainuva, muuten kuin kalliista hintatasostaan:-).

Mikko – Private Blend

Mahtavaa, pieni maailma :) Ihana kokonaisuus ja olin ainakin tosi tyytyväinen Celebrityyn - palvelu pelasi ja se oli luontevaa, kuten sanoit.
No hyvä kuulla - olisihan sitä voinut mennä vähän kiertelemään Puerto Ricoa, kun siellä päin oli. Mutta tosiaan, onneksi voi aina palata :)

Mia K.
Voi taivas

Upeat kuvat ja maisemat :)

Mikko – Private Blend

Kiva :) Oli kyllä ihana matka ja upeita paikkoja.

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Ihania kuvia !
Oma vinkki seuraavaan matkaan on, ei kannata ala-arvioida omaa ammattiasi. Kun olimme vuonna 2008 risteilyllä, ihan tuore tapaus siis, me saimme paremman hytin vaan kun olin vastannut mitä teen työkseni kysymyksen.
No, pojat olivat viime syksynä ja mun miehenihän leikkii ammatikseen puhelimilla. Sama homma, parempi hytti.
Noi nettiyhteydet olivat silloin 2008 jotain aivan järkyttävää, olisko ollut 20 usd per minuutti tai vst.
Me saimme heti lähtöselvityksessä ravintolan pöydän ja meidän pöydässä kukaan ei ollut kotoisin Amerikasta, sen sijaan 3, eli 1 meidän lisäksi oli suomalainen. Ja näistä muista kukaan ei ollut ikinä edes kuullut maata nimeltä Suomi.
Mutta mehän tietty hoidettiin Suomen pr mahdollisimman parhaalla tavalla ja osattiin jopa ( toivottavasti ) käyttäytyä.
Kun olin kotiäitinä, me kovasti suunniteltiin tälläistä vuoden pituista risteilyä. Siinä olisi saanut laivaruuista täyteen vähäksi aikaa. Ja sen jälkeen paluu arkeen ei olisi taatusti helppo. Mutta mies ei saanut töistä vuorotteluvapaata, joten se jäi nyt tekemättä.

Mikko – Private Blend

Ok, voihan tuota kokeilla joskus. 
No nyt hinnat olivat vähän 'edullisemmat' koko risteilylle wifi taisi olla 300 dollaria ja per päivä 50 dollaria...
Nuo illalliset olivat kyllä ihan hauskoja, kun pääsee tutustumaan muihin matkustajiin.
Hui, vuoden risteily - siinä voisi tosiaan olla sopeutumista takaisin maihin ;)

Hennnna (Ei varmistettu)

Heippa! Sama laiva ja hyttiluokka suunnitelmissa. Osaatko sanoa, millainen kasvisruokatarjonta laivalla mahtoi olla (merenelävät tosin ok)? Paljon näkyy kuvissa lihaisia ruokia, joten mietityttää kuinka tuttu käsite kasvisruoka noilla laivoilla on. Ja koitteko laivan viihdetarjonnan riittävänä? Ilmeisesti Celebrityn viihdetarjonta on pienempi kuin esimerkiksi Royal Caribbeanilla, mutta onko kuitenkin ihan riittävä (aikuiseen makuun)? :) Kiitos jos ehdit vastailemaan!

Mikko – Private Blend

Moi, anteeksi - en päivitä blogia, niin en ollut huomannut kommenttiasi. Jos tiedosta on vielä iloa, niin kyllä varmasti saa otettua huomioon. Aqua Classin illallisella oli aina menu, josta sai valita kyllä myös kasvista. Suosittelen tuota settiä! Celebrity on juuri enemmän aikuisille, Royalilla taas yleensä enemmän ohjelmaa ja puuhaa lapsiperheille. Tuo laiva ei nyt ollu mikään uusin ja valtavin, mutta kävi oikein hyvin ja reitti oli mahtava!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.