Kesäilta ystävien kanssa

Ladataan...

Kutsuimme eilen ystäviä kylään – tarkoitus oli suunnitella samalla yhteistä matkaa talvelle. Tein pientä naposteltavaa, joten sekoitin vesimelonia, fetaa ja minttua salaatiksi. Minun teki mieli myös humusta, joten hankin sitä patongin kanssa lisukkeeksi.

Raikas ja kiva salaatti kesään.

Valkosipuli- ja oliivihumus, nam.

Toinen puolisko leipoi amerikkalaisen juustokakun töihin, koska siirtyy syksyllä erikoistumaan ja joutuu näin hyvästelemään edellisen paikan loman alkaessa. Teimme samalla toisen kakun, jota olikin nyt hyvä tarjota. Täydellinen resepti löytyi täältä. Tässä se vielä tähänkin. Mukaan lisäsimme vielä vadelmia tuomaan vähän raikkautta ja tärkeintä on antaa kakun tekeytyä kylmässä ainakin pari päivää – yleensä se viimeinen pala on vasta paras.

Amerikkalainen juustokakku, 15 palaa

Pohja:

200 g Digestive-keksejä 100 g sulatettua voita

Täyte:

400 g Philadelphia-tuorejuustoa 150 g crème fraîchea 1 1/3 dl sokeria 4 kananmunaa 2 tl vanilja-aromia 2 tl sitruunamehua

1. Murenna keksit. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuruseos voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 senttiä) pohjalle. Nosta vuoka kylmään odottamaan. 2. Sekoita tuorejuusto, crème frâiche, sokeri, vanilja-aromi ja sitruunamehu kulhossa. Riko munat yksitellen täytteeseen. Sekoita vatkai-mella tasaiseksi. 3. Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 4. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku kylmään, ja anna sen jähmettyä 4–6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kriittiset vaiheet: - Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. - Painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle, jotta kypsä kakku pysyy leikatessa kasassa. - Nosta täytteen raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön. Niiden tulee olla samanlämpöisiä, jotta täyte ei juoksetu. - Jos leivot kakun ohjeessa mainittua pienempään vuokaan, se tarvitsee pidemmän paistoajan. Jos teet kakun suurempaan vuokaan, paistoaika lyhenee. Kakku on kypsä, kun se hytisee kevyesti vuokaa heiluttaessa, mutta ei aaltoile. - Jos kakun pinta tummuu uunissa liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Ruskistunut juustotäyte maistuu karvaalta. - Kakun pinta laskee uunista ottamisen jälkeen reilusti, mutta se on silti kypsä. Anna kakun hyytyä rauhassa viileässä useita tunteja.

Kesäistä viikonloppua!

Share

Kommentit

Sanna - Mama in Progress (Ei varmistettu) http://sannamamainprogress.blogspot.fi/

Ihana juustokakkuohje, pitää kokeilla jossain hyvässä saumassa!

Vesimeloni-fetasalaattia tein ihan vasta myös, nakkasin lisäksi punasipulia ja vähän chiliä, oikein oli maukasta:) Hyvä ruoka voi olla todella simppeliä!

Saija (Ei varmistettu) http://tasapainoatavoitellen.blogspot.fi

Kunnon juustokakku on vain niin hyvää. Se parin päivän odottaminen tuntuu vain niin pitkältä ajalta :). Me suunnitellaan NY matkaa ja sitten pitää kyllä maistella juustokakkua ihan paukan päällä.

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon vinkistä, pitää testata tuotakin reseptiä - nam!

Saltsu (Ei varmistettu)

Juustokakut on ihania. Maukkain tähän mennessä on Rillan blogista löytämäni ohje, kannattaa testata joskus:

http://rillankoti.indiedays.com/2013/09/04/mustikka-valkosuklaajuustokakku/

Mikko – Private Blend

Helppoa ja tosiaankin kesäistä, ainakin tuo salaatti. Juustokakkua nyt voi syödä milloin vain :)

Cara (Ei varmistettu) http://www.seathatsparkles.com/

Oi nam mitkä tarjottavat! Ihanan kesäiset vielä. :)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

öö, kutsuitte ystäviä kylään, missä oli minun kutsu ?

Juustokakku on ihanaa, erityisesti tämä versio. Löysin aikoinaan oman ohjeeni Frendit - keittikirjasta ja sitä on meillä tehty useaan otteeseen.

Mikko – Private Blend

:) Tuli aika ex tempore - seuraavalla kerralla sitten.
No varmasti tuosta opuksesta löytyy kunnon jenkkiresepti!

Mikko – Private Blend

Se on, ja tuo odotus on kyllä piinaavaa :) Sieltä saa kyllä hyviä! Cheesecake Factory pitäisi testata.

Kommentoi

Ladataan...