Kulttuurimatka Lontooseen

 

Yhteistyössä Momondon kanssa. Postasinkin aiemmin tulevasta Lontoon matkasta. Sain joulukuun alussa Momondolta nimittäin hauskan jouluhaasteen. He toivoivat, että lähtisin aistimaan jonkin Euroopan kaupungin joulutunnelmia. Valitettavasti aikatauluni ennen joulua oli niin tiukka, että en päässyt matkaan aiemmin. Milano, Berliini/Dresden, Pariisi, Nizza, Budapest, Wien, Praha... Kyllähän inspiroivia paikkoja olisi löytynyt!

Kannattaa muuten katsoa samasta haasteesta kopin ottaneiden Avec Sofién Pariisin ja Tickle Your Fantacy Kööpenhaminan joulutunnelmia.

Päädyin siis yhdistämään jo aiemmin varatun Lontoon matkan tähän haasteeseen. Tarkoituksena on pitää silmällä etenkin Lontoon joulutunnelmaa sekä kulttuuritarjontaa.
Toki matka tarkoittaa myös kaupungin tunnelmasta nauttimista ja mahtavan aletarjonnan hyödyntämistä. Harrods, Harvey Nichols, Selfridges, Liberty ja kaikki pikkuliikkeet ovat nimittäin yhtä aletykitystä.

Lontoossa on tullut käytyä niin monta kertaa, että perusnähtävyydet on jo käyty. Olisi kuitenkin hyvä yhdistää matkaan ehkä jotakin uuttakin. Koitinkin katsoa museoita ja kulttuurimenoja vähän uusin silmin. Aiemmat vinkit ja tunnelmat Lontoon matkoistani löytyy täältä.

British Museum, National Gallery, ja Tower of London on jo nähty, mutta Tate Modernissa voisi käydä nyt. Myös Natural History Musemissa tai Madame Tussauds ovat klassisia kohteita, joissa ei itse ole tullut vielä käytyä.

Taiteeseen, muotiin ja designiin erikoistunut Victoria & Albert Museumissa on usein hyviä näyttelyitä ja nytkin siellä on menossa kiinalaisia maalauksia, helmiä tai Lontoon 80-luvun muotia esittelevät näyttelyt. Myös Somerset Housessa näyttää olevan Isabella Blown legendaarista vaatekokoelmaa esittelevä Fashion Galore! -näyttely. Sinne ehdottomasti!

Lontoossa on myös vielä onneksi täysi jouluhulina päällä. Hyde Parkissa näyttää olevan Winter Wonderland, josta löytyy joulumarkkinat, jättimäinen luistelurata, jääveistoksia ja sirkus. Parasta on myös jäädä istumaan kivoihin ravintoloihin, kahviloihin ja ihastella kaupungin tunnelmaa ja jouluvaloja & -ikkunoita.

Teatteri ja musikaalitarjonta on tietenkin parhaimmillaan Lontoossa. Esityksessä siellä olisi esimerkiksi Les Misérables, Mamma Mia!, Billy Elliot, legendaarinen The Bodygard. Nyt tuolla ei ole valitettavasti mitään jättikonserttia, sellainenkin olisi elämys kokea vähän isomalla stadionilla.
Kävimme myös joskus Pariisissa oopperassa, joka oli kyllä elämys – kokea esitys noissa historiallisissa puitteissa. Tätä voisi myös harkita. Miten hienoa olisi nähdä vaikka jouluun sopien Pähkinänsärkijä tuolla!

Vinkkejä Lontooseen on koottu hyvin tänne ja Momondo on myös tehnyt applikaation, jonka aion ladata mukaan matkaan. Siitä on helppo tarkistaa liikkeellä ollessa viimeisimmät vinkit.

Jos lomapäiviä löytyy niin kannattaa muuten katsoa edullisia äkkilähtöjä ja hotelleja täältä.

Ja hei kaikki hyvät menovinkit otetaan kiitollisena vastaan! Oletko käynyt musikaalissa tai teatterissa tuolla? Tai puuttuuko listalta jokin mielenkiintoinen museo?

Tunnelmia matkasta päivittyy nopeimmin blogin Facebook- ja Instagram-sivuille #jouluhaaste ja #momondo hashtagien alle.

Kuva/TheCambos.com

Share

Kommentit

Mikko – Private Blend

Kuulostaa hyvältä – kivaa ohjelmaa! Ihanaa matkaa :)

Iida (Ei varmistettu) http://atc24h.blogspot.com

Kuulostaa hyvältä! Itse en ole Lontoossa vielä ollut, mutta haluaisin ehdottomasti käydä siellä joskus.

Mikko – Private Blend

Mahtavaa – miksi mennä kaupungille lauantaina, kun voi mennä Lontooseen!
Nuo musikaalit on kyllä tosi ammattimaisesti tehty, joten ei ihmekään!
Hyvää joulua! :)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Hyvä ystäväni asui yli 5 v Lontoossa, siellä tuli rampattua joskus jopa 3krt kuukaudessa. Ekan vuoden ystäväni asui yksin, mies pääsi vasta seuraavana vuotena muuttamaan, tiesin että oli toivottu vieras. Ruislepää vaan laukkuun mukaan.

Me käytiin ko aikana katsomassa lukemattomia musikaaleja. Otettin aina 50 % aleluukusta se mikä vaikutti mukavimmalta. Yhteistä oli niille se, että ne oli kaikki loistavia.

Kävin katsomassa Mamma Mian Suomessa ja lähtökohta on, kun musiikki on loistavaa ja elokuvissa on kaikki mahdollista, on tätä samaa vaikea saada ainakaan paremmaksi näyttämölle. Tietty tosi fanille sekin on must juttu, ruksi seinälle.

Menit mihin musikaaliin tahansa, lopputulos on aina hyvä. Les Miserablesta en ole niin vakuuttunut, mutta itsestä kaikki lähtee.

Maija (Ei varmistettu)

Hyvältä kuulostaa! Tower of London ja Madame Tussauds ovat hyviä kohteita. Kivaa olla näin nojatuolimatkalla, kun meidän kone ei tunnu kaartavan Heathrow:n kentälle lainkaan - autopilotissa varmaan jotain vikaa.

T. Maija

Mikko – Private Blend

Se on kyllä mielenkiintoista nähdä. Kiva, että tuolla menee tuo!
Hyvää joulua Laura :)

Ohituskaistalla (Ei varmistettu) http://ohituskaistalla.com/

Itse menossa katsomaan Lontoon uudenvuoden hulinaa... Jermyn Street, Sawille Row ja Uniqlo on nyt tietty päivänselvät, mutta kulttuurin osalta pohdinnassa on ollut Stand-Up vs. The Book Of Mormon musikaali.

Kelkka kääntynee uudenvuoden esitykseen Piccadilly Circuksen The Comedy Storessa.

Mikko – Private Blend

Kiitos vinkeistä! Täällä on täysi hulina - mahtavaa!

Laura P (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/tyylitietotoimisto

Kerro sitten heti minkälainen Isabella Blow -näyttely oli! Itselläni se on ehdottomalla must see -listalla! Pitää siis ehtiä Lontooseen ennen maaliskuuta, kun näyttely sulkeutuu! Niin ja V&A on tietenkin aina aivan must!!

Mikko – Private Blend

:) No toivottavasti joku pysähdys järjestyy.
Ihanaa ja rauhallista joulua Maija!

Mikko – Private Blend

Suosittelen ehdottomasti, se on niin helppo ja monipuolinen!

Mikko – Private Blend

Hyviä vaihtoehtoja!
Rauhallista joulua ja mahtavaa matkaa!

Hanna (Ei varmistettu)

Lontoon asukkina (nyt Suomessa paljon kaivatulla lomalla) voisin pari vinkkiä iskeä. Musikaalien suhteen Book of Mormon on todella ylistetty, ja suosion takia hinnat ovat nousseet lähes kolminkertaisiksi muihin musikaaleihin verrattuna. Vein vanhempani katsomaan Once, joka oli musikaaliksi todella kotoisa, maanläheinen ja lämminhenkinen. Tunnelma oli kaukana kaupallisesta Broadway-hengestä, ja se puolestaan iski minuun todella lujaa.
Vähän harmittaa missata alehulinat, mutta taidan olla kärkkymässä Selfridgesin nettisivuilla h-hetkillä. Ihanaa reissua teille!

Terveisiä Lontoosta! (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/12/31/terveisia-lontoosta/

[…] Matka oli oikein onnistunut ja neljä päivää reissussa teki hyvää. Kirjoitinkin jo aiemmin vinkeistä ja suunnitelmista. Tässä vielä näin vuodenvaihteen tervehdyksenä Instagramiin ja Facebookiin nousseita kuvia, […]

Lontoon joulutunnelmia (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2014/01/04/lontoon-joulutunnelmia/

[…] Terveisiä tosiaan Lontoosta! Päätimme lähteä sinne välipäivinä perinteisiin joulualeihin. Tuollahan on yhdet parhaista aleista, joissa on tullutkin käytyä sen takia usein. Harrodsilla tietyt vakiomyyjät tunnistavatkin jo ja vaihtavat kuulumisia. Oho. Pääsin yhdistämään jo varattuun matkaan Momondon jouluhaasteen, johon liittyen kokosinkin aiemmin menovinkkejä. […]

Pauska (Ei varmistettu)

Ostin liput Leijonakuninkaaseen ja We will rock you -musikaaliin, reissu on hiihtolomalla. Muita kohteita Ripley's Believe or not, Tower, The British Music Experience, British Museum, Tate Modern ja ehkä Sherlock Holmes. Käyn kattomassa sun vinkit ylläoleessa linkissä, kiitos niistä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.