Kuumailmapallolla Helsingin yllä

Terveisiä Helsingin yltä! Sain kolmekymppislahjaksi toisen puoliskon perheeltä kuumailmapallolennon, jolla en ole siis koskaan ollut. Sitä säästettiin kesään ja tämä viikko vaikutti sopivalta ajankohdalta toteuttaa tuo. Arvoin kahden lennättäjän välillä, mutta päädyin varmaan Aerohot.fi-kuumailmapallolennon. Toinen firma on kuumailmapallot.fi. Saa jakaa omia kokemuksia näistä!
Ilta varattiin etukäteen ja lentopäivänä soitetaan lentäjälle tarkistussoitto, miltä illan sää näyttää. Liian tuulisena, sateisena tai pilvisenä päivän ei lennetä ja ajankohta siirtyy. Olisi tietenkin mahtavaa, että ilta olisi täysin kirkas ja aurinkoinen, mutta piti vain toivoa parasta. 
Myöskään lähtöpaikkaa ei tiedä etukäteen, toivoa voi aina sitä Kaivaria, mutta sitä palvelee vain yksi sopiva tuuli.
Tervetuloa siis kuumailmapalloajelulle, astu mukaan koriin. Ja muista pitää kiinni nousussa ja laskussa.

Kokoontumispaikka on Malmin lentoasemalla yleensä klo 17-19 välillä. Siitä lähdetään sitten yhteiskuljetuksella nousupaikkaan. Meillä se oli onneksi Tapiola. Jos tuulet ovat voimakkaat, voi lähtö olla sisämaasta, Nummelan suunnalta tai jopa Mäntsälästä. 

Alku vaatii toki hieman valmisteluja. Kori kaadetaan ja siihen kiinnitetään pallo, joka levitetään maahan, kaikki pääsevät auttamaan tässä. Ennen lähtöä tarkistetaan vielä lennonjohdolta tilanne ja seurataan vielä tuulia. Tässä voi olla tovi odottelua, että olosuhteet ovat parhaat mahdolliset.

Nyt vasta tajusi ja näki kuinka iso pallo oikeasti on.

Tämän jälkeen pallo ajetaan ensin täyteen kylmää ilmaa ja sitten lämmintä.
Sitten vain kuumaa ilmaa sisään.

Täyttyy, täyttyy.

Lähdimme Kuumailmapallo.fi porukan kanssa samasta paikasta, joten tässä h-hetki ennen nousua. Koriin taitaa muuten mahtua yleisimmin 16 henkilöä.

Humps, taivaalla ollaan. Nousu oli tosi pehmeä ja hauska. Kori on sen verran korkea, että ei edes pelota vaikka korkealla mennään.

Sitten vain nauttimaan pehmeästä ajelusta ja upeista maisemista. Huikkaa, jos bongaat vaikka oman ikkunasi tai kotitalon katon.

Tapiolan aluetta, ja ah meri!

Lentokorkeus on suunnilleen tämä. Aika kiva ja sopiva. Talot ja pihat erottuvat selkeästi ja silti näkee kauas.

Aika hyvin on vielä pääkaupunkiseudulla tilaa rakentaa ;) #kylä

Näkyy se ydinkeskustakin tästä, vaikka vähän sivusta mentiin. Olisi kiva päästä lentämään joskus ihan keskustankin yli.

Espoon päädystä lensimme kohti Munkkiniemeä ja sen yli, käy. Näkökulmaa Leijat Helsingin yllä -hengessä. Ja Munkka on muutenkin tuttu ja kodikas.

Kuumailmapallon korissa oli jotenkin ihan mahtavan rauhallista ja hiljaista. Ei paljoa kuulunut kaupungin äänet sinne, vaikka tuohon aikaan liikennettä ei nyt niin hirveästi olekaan.

Munkkiniemen puistotie

Pikku Huopalahti ja Ruskeasuo

Heh, näissä kahdessa kuvassa näkyy kaksi taloa, jossa asuin joskus. Pikku Huopalahdessa ja Niemenmäessä.


En ole tajunnut, että kivenheiton päässä Mannerheimintiestä on iso Ruskeasuon siirtolapuutarha. 

Pasila

Ja ah, keskusta. Helsinki <3

Linnanmäkikin pääsi kuvaan


Hei itä!

Weekend Festival näkyi ja kuului hyvin lennolle ja aina Viikin pelloille asti. Tämä olikin juuri sopiva etäisyys tuohon tapahtumaan.

Lehmiä keskustan tuntumassa, Viikki.

Auringonlasku ja ilta-aurinko, onko täydellisempää ihailtavaa kuumailmapallosta?

Laskeuduimme siis noin tunnin lentämisen jälkeen Viikin pelloille. Laskeutuminen sujui todella hyvin ja pehmeästi. Mietinkin etukäteen, että mitenköhän tuota hallitaan tai miten 'tähtääminen' menee, että ei mennä nyt ihan kerrostalojen katolle. Noh ammattilainen osaa katsoa tuon.
Helsingin yllä on muuten vähän rajatumpaa lentää näillä, koska Helsinki-Vantaan ilmatila haukkaa aika ison alueen. Samoin merelle ei saa lähteä, ja pitää toivoa, että sinne ei ajaudu. Sieltä saattaa olla vähän haastavaa päästä takaisin mantereelle.

Oli pakko napata kuvakaappauksena Instagramin kuvavirrasta pari kuvaa, jotta tuo oma lento tallentui myös maasta käsin. Siellä mennään, nyt ei näy ihan asua kyllä ;)

Lopussa pääsi vielä hommiin, kun pallo piti tyhjentää, viikata ja saada takaisin säkkiin. Pieni iltajumppa.

Yhdessä se hoitui hetkessä. Kuumailmapallolento on aika kiva vaihtoehto työporukan virkistys/-koulutuspäivään, kun tuossa on vähän tuota yhdessätekemistä ja kuvainnollisesti aika kiva, yhdessä lentoon, taivaalle... Ja siis tietenkin myös lahjaksi.

Iltarusko väritti vielä taivaan ja ilmassa tuoksui heinäpelto, aika täydellistä.

Lopuksi nautittiin vielä pientä iltapalaa, saatiin kaste ja diplomi lennosta. Tosi hyvä ja kiva kokonaisuus. Yhteiskuljetus palaa sitten laskeutumispaikasta, mikä se ikinä onkin, takaisin Malmin lentoasemalle.

Toivottavasti nautit lennosta, minä ainakin. Suurkiitos vielä ihanasta lahjasta ja elämyksestä! Seuraavaksi sitten vaikka Botswanan taivaalle ihailemaan auringon nousua ja laskua safarin yllä?

Kommentit

-AI (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Tahtoo myös! Eikun säästämään.. =D

Mikko – Private Blend

Suosittelen kyllä! Ja eikö tuo ole aina kaikilla listalla?

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi huisia, olet hurja! Aivan mahtava juttu/lahja ja upeita kuvia. Kokonaisuutena siis hyvin hoidettu järjestäjän taholta. Sinulla ei siis ole korkeanpaikankammoa. Itse en voi mennä keittiöjakkaraa korkeammalle... Mutta harmi joo, ettei se asu näkynyt:D

Ystäväni mies sai saman lahjan syntymäpäivälahjaksi. Heillä on mennyt yksi yritys mönkään.

T. Maija

Mikko – Private Blend

Tämä oli kyllä mahtava elämys, suosittelen! Ihanaa katsoa maisemia tuolta - vaikka kyllä se Kaivarin lähtö olisi se paras :) Mutta pitää olla kiitollinen, että päästiin lähtemään ja ilma& reitti olivat noin kivat. Tuolla ei kyllä pelottanut yhtään, enemmän otti vatsanpohjasta vaikka Shanghain hotellin atriumissa. 

sonsaa (Ei varmistettu)

Hui, varmasti mahtava kokemus! Itsellä on haaveena joskus kokea tuo Masai Maran auringonnousua ihaillen, mutta miksei Botswanakin kävisi tai jokin muu savanni ;) Olipa muuten upea tuo iltarusko! Mielettömät värit olet saanut tallennettua kameralle.

Mikko – Private Blend

Oli kyllä! Ja noissa paikoissa olisi huimaa tehdä tällainen lento - listalla on kyllä, ehtii vain :)
Tuo iltarusko oli kyllä upea, harvoin näkee noin voimakkaana.

Kiti

Vau! Näyttää huikealta. Ja pelottavalta. :D Upeat kuvat. :)

Mikko – Private Blend

Hienot näkymät tosiaan, eikä ollut edes pelottavaa - oikein pehmeä lento. Ja kaunis Helsinki!

Mun korkeissa koroissa (Ei varmistettu) http://munkorkeissakoroissa.blogspot.fi/

Kiitos tästä virtuaalilennosta, oli huikeita kuvia! Itse en kammoa korkeita paikkoja, ja aina palloja taivaalla nähdessä tulee mietittyä, että uskaltaisikohan. Jotenkin se avoin tila vähän epäilyttää :D Harmi, ihan ei nähnyt asua, vaikka kuinka yritti katsoa :)

Mikko – Private Blend

Toki :) Ja Pyynikin näkötornista näkee muuten aika saman perspektiivin. Suosittelen kyllä, kori on kuitenkin aika syvä, joten ei sieltä kyllä pääse tippumaan :)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Kyllä on ollut täyden 10 arvoinen lahja. Ystäväni antoi tämän miehelleen huomenpäivälahjaksi. Ensimmäisenä päivänä aviopuolisoina tuli asia ilmi, mies kärsii korkeanpaikan kammosta ja lahjakortti piti antaa eteenpäin.

Mikko – Private Blend

Oikein hyvä lahja ja hyvä idea tuo myös huomispäivänlahjana! Mutta heh, ei ollut sitten tullut aiemmin ilmi :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.