Kyläkauppa

Uutisissa sivuttiin hetki sitten ruoan hintakilpailun yhteydessä kyläkauppoja. Ja aloin muistelemaan lapsuuden kesiä mökillä ja silloin tutuksi tulleita kyläkauppoja. Toki autenttisempiakin kyläkauppakokemuksia varmasti löytyy kuin minun suhteellisen tuoreet muistoni 90-luvulta. En ole sentään hakenut tonkassa maitoa.
Mutta muistan, miten kävelin peltojen keskellä mutkittelevaa hiekkatien piennarta hakemaan karkkia muutamalla markalla kesäpäivinä. Sitten menin ehkä takaisin majaan, mato-ongelle tai lukemaan Salaisuus-kirjoja tai Pikku Vampyyriä. Ja kävi toisella kesäpaikalla kauppa-autokin.
Mutta aika mahtavaa, että on tuollaisia muistoja ja kokemuksia. Eipä taida enää Snapchattiin tallentua ihan tällaiset hetket.

Kuva/korteisenkylat.info

Mutta pääsinpä Google Mapsin avulla 'aikamatkalle' - wau. Tässä se rakennus, jonne kävelin ostamaan karkkia. Muistan vieläkin nuo portaat ja ikkunat. Kauankohan tämäkin kauppa on ollut jo suljettuna?

Tässä maisemaa, jota ihailin kävellessäni noina kesinä.

Kommentit

sonsaa (Ei varmistettu)

Mä kanssa muistan hämärästi kauppa-auton, jonne muutaman kerran kesässä käveltiin mummin kanssa metsän läpi ja sieltä saadun Dumle-tikkarin. Eipä ole sellaisia muistoja enää tämän päivän lapsilla :)

Mikko – Private Blend

Ihan samanlainen muisto, miljöö minullakin mielessä! :) Onnelliset.

tuulituu (Ei varmistettu)

Oi, muistoja heräsi täälläkin postauksestasi! Minun kesäni kuluivat maalla mummolassa, samanlainen pikkukauppa oli silläkin kylällä. Papan kanssa käytiin yhdessä kaupassa, korit oli kummallakin ostoksia varten. Lauantaipussin saattoi saada joskus matkaan... Ja kaikki tunsivat toisensa ja samalla myös meidät lapsenlapset huomioitiin aina. Eipä ole enää sitäkään paikkaa jäljellä.

Mikko – Private Blend

Hauskaa, jos tuli muistot mieleen! :) Joo ja silloin vietettiin kyllä viikkoja mökillä molempien isovanhempien kanssa, kun vanhemmat olivat töissä. Hienoa aikaa!

Titta K. (Ei varmistettu) Http://kotivuori.blogspot.fi

Oi, kyläkauppa ja kauppa-auto (ja kesä). Voi niitä aikoja! Olin 15-kesäisenä isomman kylän K-kaupassa töissä ja jonkin aikaa aputyttönä kauppa-autossa. Yhdellä kylällä kierrellessä kuski sanoi, että seuraavalla pysäkillä on sitten vauhdikas mummo. Sanoi mummon olevan osa katoavaa kansanperinnettä. Oli kauppa-auton kuskin ilme kuvaamisen arvoinen kun tää mummo kiipes autoon ja tokas ekaks minusta "tässähän se, miun vanhimman pojan nuorin tytär" :)

Mikko – Private Blend

Vau, olet päässyt ihan kunnolla kauppa-auton tunnelmaan. Ja mahtava tarina! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana, ihana postaus:)!! Olen käynyt kauppa-autolla, kyläkaupassa, kulkenut pelloilla ja vaikka mitä. Olen maaseudun ja pienien kuntien puolesta/peukkuja/kannatan. Pienet kaupata ovat ihania. Toivottavasti jäljellä olevat pysyisivät. Tiedätkö, tänään viimeksi mietin tätä aihetta, kun kävelin Forumin hulinassa. Yhtenä mimminä siellä pyörin massan joukossa (hain treenivaatteita). Tuli mieleeni, että mitä jos hyppäisin täältä pois. Asuminen ja eläminen olisi ehkä rauhallisempaa ym. Aina välillä voisi käydä isolla kirkolla.

T. Maija

Mikko – Private Blend

:) Niin pitäisi kyllä ehkä tukea niitä markettien sijaan...
Totta, olisihan tuollaisessa kylässä vähän erilainen meno, pieni kaupunkikin muuttaisi tempoa hieman.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.