Loma Roomassa

Kuten aiemmin kirjoitinkin, Italian lomamatkaamme kuului myös Rooma, jonne palasimme Firenzestä. Nyt tulee paljon kuvia, mutta ainakin itse rakastan niitä, joten keep going!Olimme molemmat käyneet Roomassa aiemminkin, mutta siitä on niin kauan, että ainakaan minulla ei ollut oikein selkeää kuvaa koko kaupungista. Oli siis korkea aika tehdä parempaa tuttavuutta tähän ikuiseen kaupunkiin. 

Espanjalaiset portaat eivät nyt periaatteessa ole niin ihmeelliset, mutta niiden sijainti keskellä kaupunkia ja kätevä kohtaamispaikka varmasti on syy maineeseen. Ja ehkä myös Loma Roomassa -elokuva on auttanut asiaa. Ja mikäs tuossa oli istuessa jäätelöä syöden ja kaupungin vilinää katsoen.


Roomassa historia on kyllä vaikuttavasti läsnä katukuvassa. Kiehtovaa, miten liikenneympyrässäkin voi olla jokin ikivanhan muurinpala. Ja miten paljon tarinoita noilla säilyneillä kivillä olisikaan kerrottavana.

Rooman kadut ja talot kyllä hurmasivat!

Fontana di Trevi piti käydä taas kurkkaamassa, vaikka se taisi olla ainoa asia, jonka muistin edelliseltä matkalta.


Pantheon on tosiaan peräisin noin vuodelta 120!

Vittorio Emanuele II:n muistomerkki hallitsee Rooman siluetttia.
Kävimme myös Capitoliumin alueella.
Tällä kertaa Colosseum tuli nähtyä iltavalaistuksessa.

Hotelli valikoitu ehkä hieman ydinkeskustaa sivummasta, mutta kivenheiton päässä rautatieasemasta. - paluuta Firenzestä/menoa kentälle silmälläpitäen. Ja oli tuo keskustakin ihan kävelymatkan päässä. Hotel Londra & Cargill ei tuottanut pettymystä, sinne oli ihanaa palata lepäämään pitkän päivän jälkeen.
Kuva
Mahtavan leveä sänky kutsui kyllä illalla.
Seuraava päivä valkeni taas aurinkoisena ja kauniit kadut odottivat taas tallustajia. Sain palautetta toiselta puoliskolta, että hänellä meneekin kesä parannellessa jalkoihin tulleita rakkoja ja ruhjeita kävelystä... Mutta hei, se kuuluu kaupunkiloma-elämykseen ;)

Rooman sillat
Pelkästään j
o siltojen patsaat ovat upeita.

Kaupunki oli täynnä ihania pikkukatuja. Tosin pitää sanoa, että välillä sai tehdä oikeasti töitä, että pysyi kartalla. Kadut kaartuvat ja risteilevät välillä niin villisti, että tuli muutaman kerran kierreltyä mitä ihmeellisempiä reittejä. Sanotaan, että kaikki tiet vievät Roomaan - muokkasimme tätä 'kaikki tiet vievät Via del Corsolle', kun tuntui, että se tuli aina eteen vaikka koitti lähteä siitä kohti jokea...

Roomassakin sai jatkaa ihanasta ruoasta ja edullisista viinilasillista nauttimisesta. Mietin vain, kuinka edullista syöminen on sitten Italian pienemmissä kaupungeista, kun Rooma nyt saattaa olla maan kalliimpia sellaisia, ja silti oli edullista sielläkin.
Hotellin lähellä oli paikallisten suosimia pieniä trattorioita.
Vai eikö tällaiset terassit suorastaan kutsu istahtamaan?
Ja se kahvi. Tupla Cappuccino - 2,5 euroa.
Emme nykyään jaksa etsiä ruokapaikkoja juurikaan etukäteen, kun tarjonta on niin valtava. Niinpä luotamme yleensä vaistoon & fiilikseen ja sillä on löytynyt aina mahtavia paikkoja. Nytkin ihastuimme sattumalta löytyneeseen Obikà Mozzarella Bariin - joka ei ketjuna tosin ole kaikista autenttisin, mutta juuri sopiva lomalounaspaikka.

Paikan erikoisuus on erilaiset mozzarellat, niinpä minunkin oli pakko testata savustettua versiota. Nami!
Paikan pizza oli myös yksi parhaista, mitä olen syönyt.

Kaunis ilma täytti terassin, mutta kyllä sisätilatkin näyttivät kutsuvilta. 
Ja toki välillä piti istahtaa lasilliselle roséta tai viiniä. 
Huomaa hyvin mieluisa näkymä taustalla - toisen puoliskon lisäksi :)
Tässä muutama näkymä paikoista, joissa istuimme iltaa. Toinen aivan ihana sisäpiha ja ravintola-alue löytyi aivan Piazza Navonan tuntumasta.
Upean talon ja parvekkeen lisäksi hauska Gucci Fiat.

Sitten vähän shoppailutarjonnasta. Merkkiliikkeet ovat sijoittuneet hieman sikin sokin keskustan alueen pikkukaduille, joten siinä on hauskaa puuhaa bongailla niitä. Pääosa merkkiliikkeistä löytyy Via del Condotilta ja sen poikkikaduilta.
Löysimme myös sattumalta hyvä liikeen, Genten, jolla on omat myymälät sekä naisille että miehille ja sieltä löytyy mm. Lanvinia, Givenchyä ja Balenciagaa.

Mitään shoppailutaivaita Rooma ja Firenze eivät kyllä ole. Onhan niissä toki liikkeitä, mutta ne ovat aika pieniä. Olin laittanut toivoa vähän myös molempien kaupunkien La Rinascentelle, mutta turhaan. Joensuun Sokoksellakin on enemmän valikoimaa ja olen saanut sieltä paremmat shoppailukicksit.

Myöskään Italia ei ollut aloittanut alennusmyyntejään vielä kesäkuun lopulla, kun Lontoossa ne alkoivat ja ennen juhannusta. Eli jos haluat ostostaivaaseen, niin Lontoon tarjonta ja sen alet ovat melkein ainoa oikea paikka olla.

Muutama pikkujuttu kuitenkin löytyi tuolta ja niistä lisää viikolla.Innostuin Fendi Palazzon näkemisestä ehkä enemmän kuin Fontana di Trevin :)

Myös Guccin ensimmäisessä liikkeessä käyminen aiheutti nostalgiaa. Ei ihme, että amerikkalainen jet set on päätynyt o
stamaan loafereita tästä aikoinaan vieraillessaan vieressä olevilla Espanjalaisilla portailla.

Guccin ensimmäinen liike.
Harvoin sitä ottaa asukuvaa näissä maisemissa, joten...  
Paita ja housut/Zara, laukku ja aurinkolasit/Bottega Veneta, loaferit/Gucci,
tuoksu/Voyage d'Hermès

Vyö/Prada, rannekoru/Fendi, kello/Burberry
 Seuraavaksi aika monta kuvaa Vatikaanista, mutta hei, sehän onkin ihan oma valtionsa.
Pietarinkirkko

Kävimme Vatikaanissa itseasiassa kahtena päivänä, koska menimme sinne ensin keskiviikkona. No, siellä sattui olemaan viisituhatta muutakin, kun Paavi esiintyy tuolla joka keskiviikko. Joten Pietarinkirkon sisällä käynti sai jäädä siltä päivältä väliin. Mutta oli hauskaa nähdä tuo ihmismassa ja tietenkin myös Paavi. Hän liikkui autollaan ihmismassan seassa (ilman luodinkestävää koppia) ja tervehti ihmisiä. Ilmassa oli kieltämättä vähän panem et circenses -tunnelmaa.


Bongaa Paavi. Hän meni parhaimmillaan parin metrin päästä meistä.

Tulimme siis suosiolla seuraavana päivänä uudestaan katsomaan Pietarinkirkkoa, joka maailman suurimpana kirkkona oli kyllä pakko nähdä.

Huomaa edellisen päivän tapahtumasta tuolimeri.
Tässä hieman kuvia sisältä kirkosta. Kyllähän nuo mittasuhteet ja rakennustaide pistävät hiljaiseksi. 
Korkeimmillaan kirkon katto nousee 136 metriin ja kirkko on pituudeltaan 186 metrinen.
Upea katto.

Mikä työ ja taidonnäyte kaikissa tolppien patsaissakin on ollut.


Berninin suunnittelema pronssinen alttari.
Michelangelon suunnittelema kupoli.
Tästä kulmasta Paavi katsoo Pietarinaukiota.
Rooma yllätti sillä, että se on kuitenkin aika kompakti kaupunki. Tai vaikka se on toki valtava kokonaisuus, sijoittuu tärkeimmät nähtävyydet aika tiiviille alueelle. Me esimerkiksi ehdimme hyvin kiertämään ensimmäisenä iltapäivänä kaikki tärkeimmä
t nähtävyydet. 
Niinpä toisena päivänä saikin jo vähän miettiä, mitä sitten tekisi. Uusi paikka, jonka vielä keksimme, oli Villa Boghesen puisto ja Villa Médicin -huvilan alue. Koska askelia oli tullut otettua jo aika paljon, ei kävely valtavalla puistoalueella enää houkutellut. Niinpä vuokrasimme pienen kärryn, jolla sai polkea puistossa. Tai minä poljin ja toinen puolisko katsoi - sain sillä suostuteltua hänet kipuamaan tuonne puistoalueelle.

Tässä todiste, minä ratissa. I've never thought I'd see the day, again. Eikä kukaan edes loukkaantunut, vaikka tuo vempele ottikin omavaltaisia spurtteja varsinkin käännöksissä. 
Huomaa laukut kyydissä :)
Tuolta alueelta oli muuten myös mahtavat näkymät Rooman yli.


Rooma säkenöi ilta-auringossa.
Oli tosiaan korkea aika kokea Rooma uudestaan ja se oli oikein hauska kaupunki, kannattaa ehdottomasti yhdistää siihen matka myös pariksi päiväksi johonkin lähikaupunkiin. Esimerkiksi Napoli & Capri -retki voisi olla aika jees seuraavalla kerralla. Sitä odotellessa!

Kommentit

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Rooma on kyllä kaunis kaupunki!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Jännää ja mielenkiintoista, miten joku tietty kaupunki saa paikan sydämessä. Itselläni sellaisia ovat ainakin New York, Etelä-Ranska ja Capri. Ja niihin voi palata aina vain uudestaan eikä kyllästy. Samoin, tuolla historia on kyllä todella läsnä!

Sara S. (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/16741516084251602707

Wow aivan mahtavia kuvia !!! Postauksen viimeiset kuvat joissa Rooma näkyy puistosta katsottuna ovat mielestäni kaikkein kauneimmat. Omasta matkasta Roomaan tai Italiaan ylipäätänsä on kyllä ihan liian kauan.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Olemme jumiutuneet Lontooseen ja Pariisiin, mutta oli kyllä aika nähdä pitkästä aikaa Italiaa. Pitää ehdottomasti mennä pian uudestaan! No älä muuta sano, siinä kiteytyy kaikki :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Ihanaa aamua ja lomaa siellä Roomassa! Ja kiitos tuosta outlet-vinkistä, pitää ehdottomasti käydä siellä ensi kerralla!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kuulostaa tutulta ja ihan kuin olisin kuullut samanlaiset sanat vierestä kyydissä :) Onneksi siinä oli se käsijarru niihin käännöksiin...
Mä vähän harjoittelin sitä meidän road trippiä varten. Voitaisiinkohan me mennä tuollaisella kärryllä? Niitä oli myös neljälle, ja paikka laukuillekin ;) Jos mä poljen Tampereelle, niin oletko ratissa paluumatkan?
Kiva, jos tämä pläjäys ei uuvuttanut liikaa :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Aah, no sitten saat aivan erilailla nautittua tuosta! Alkoi kyllä tekemään mieli opiskella italiaa! Hmm. harrastus ja vastapainoa syksylle? Milanoon pitäisi kyllä myös mennä, olemme olleet siellä vain elokuun lopulla, joka on varmasti huonoin ajankohta mennä sinne. Pitää antaa sille uusi mahdollisuus.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Niin se kai on :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

:) Kiva, jos tykkäsit! Kuulostaa ihanalta, syksy olisi varmasti myös kiva aika olla tuolla! Käy ihmeessä Firenzessä, suosittelen!

Mussu (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00785157968200742374

Mä luulen ettei me päästäis tolla häkkyrällä Järvenpäätä kauemmaksi, joten lähdetään mielummin sillä meidän kärryllä. Ja onneks noita pyöriä ei kaiketi edes ole Suomessa, muutenhan me yllytyshullut saatettaisiin yrittää ;) Mutta jos löydät tuollaisen niin mä lupaan polkea paluumatkan :D!!!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

No joo, minäkin bongasin nuo ihan sattumalta. Onneksi, olisi muuten jäänyt puisto varmaan näkemättä :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

:)

Anonymous (Ei varmistettu)

Ah, kuinka kaipaankaan taas Roomaan. Onhan esimerkiksi Lontoo ja Pariisi aivan mahtavia ison maailman kaupunkeja, mutta Roomassa on silti sitä jotakin. Todella hienoja kuvia olet ottanut ja sitten vielä tuo pizza, viini ja kahvi yhdistettynä Rooman kaupunkiin, niin mitä muuta ihminen tarvitseekaan? :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Roomassa varsinkin oli ihanaa istahtaa välillä tauoille! Nuo nähtävyydet ovat kyllä upeita! Joo, koitin kyllä aina jättää tilaa vastaantulijoiden kohdalla, jos kärry saa jonkun hepulin :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Jotkut paikat ovat vain sellaisia, että joku niissä puhuttelee/koskettaa. Ja Rooma on kyllä vaikuttava!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Rooma on kyllä kiva kaupunki! Noh, en itsekään tykkää, jos on liian kuumaa. Kiva, jos pääsit pienelle matkalle samalla :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Suosittelen :) hyvä jos sait vähän tuntumaa näistä kuvista. Aurinkoista viikkoa!

Tiina Nummenheimo (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/01170259421616367014

Oi, mielettömän hyviä kuvia! Kiva lukea havaintoja kaupungista muotiharrastajan näkökulmasta:)
Kannattaa pistäytyä myös Genten outletissa, joka sijaistee Via Cola di Rienzolla.
Itse taidan painella sinne heti maanantai-aamuna kun pääsen ikuisen kaupungin kamaralle;)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Toivottavasti näistä saa vähän kuvaa kaupungista! Kannattaa ehdottomasti käydä, jos tarjoutuu mahdollisuus!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Niin, se on tosiaan hieman eri asia asua näiden kaupunkien arkea kuin katsella sitä ruusunpunaisten linssien läpi lomamatkalla. Mutta ainakin ne kokemukset, joita ulkomailla asuessa saa, ovat korvaamattomia. Kaikessa on onneksi puolensa :)

Anniina (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/15513755593430322304

Loistavia kuvia olet saanut taas ikuistettua! Tuonne haluaisin niin itsekin päästä.:)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

:) Onnittelut, että jaksoit selata tänne asti! Nähtävää ja kuvattava kyllä riitti!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Hyvä, jos ei ollut liian puuduttava... Ehdottomasti, menkää ihmeessä!

Eirene (Ei varmistettu) http://www.procella.org/tea/

Niin ihania kuvia! :) Rooma on ikuinen rakkauteni, se on kaikista vierailemistani paikoista vienyt sydämeni ihan täysin. Suunnitelmat muuttaa sinne vähäksi aikaa ovat toistaiseksi aina kariutuneet työ- tai muihin juttuihin, mutta toivo elää edelleen (vaikka lähipiiri ei ehkä enää usko tämän unelman toteutumiseen)... ;)

Nää sun Italia-postaukset on mahtavia kun niiden välityksellä pääsee itse nojatuolimatkalle, mutta toisaalta ne aiheuttavat ihan järisyttävän matkakuumeen lähteä reissuun itsekin! :D

Mussu (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00785157968200742374

Täällä nauran vedet silmissä totaalisessa hepulissa tota teidän pyöräilyä. Meille kävi ihan samalla lailla, että laite sinkoili ihan miten sattuu ja mua melkein pelotti olla kyydissä. Tuli hauskat muistot mieleen:)
Upeita kuvia ja todella kivasti ja monipuolisesti kirjoitettu matkakertomus.

Anonymous (Ei varmistettu)

Ihana matkakertomus ja kauniita kuvia :) Rooma on suosikkikaupunkini koko maailmassa, ja vaikka New York, Lontoo ja Pariisi ovat toisaalta tarjonnaltaan (niin ruuan, shoppailun kuin kulttuurinkin osalta) monipuolisempia, niin jostain syystä Rooma on vienyt sydämeni ihan täysin <3 Asiaan vaikuttaa varmasti myös se, että olen asunut Italiassa, joten tunnen kielen ja kulttuurin melko hyvin, ja Rooma tuntuu siksikin hyvin kotoisalta.

Mutta shoppailuun Milano on ehdottomasti Italian paras kaupunki!! Ja tyylien bongailuun, aah!

vera

Lady of the Mess (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10063038958242165775

Hienoja kuvia ja kivaa kerrontaa - ja hei, tottakai ne rakot jaloissa kuuluu kaupunkilomiin;)

CurryKaneli (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/12831500786013787093

Kiitos hienoista kuvista ja hyvistä teksteistä. Rooma on todella upea kaupunki. Itse olen käynyt 20 vuotta sitten interraililla päivän verran ja vuosi sitten neljä päivää. Niin paljon nähtävää ja koettavaa. Jalat siellä todellakin joutuu koetuksella, mutta onneksi on ravintoloita, kahviloita ja terasseja joissa voi huilata välillä. Ja se Pietarin kirkko hämmästytti koollaan. Samoin Vatikaanin museo. Ja se Villa Borghesen puisto oli myös upea, niin rauhallinen paikka suurkaupungissa. Itse meinasin jäädä sellaisen kärryyn alle. Ne todellakin liikkuu ihan oman mielensä mukaan näköjään :).

LadyBlue (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/16321694574424345216

Johan oli pläjäys :) Tykkään Roomasta tosi paljon, joten kyllähän näitä kuvia katselee! Gucci Fiatia en olekaan koskaan bongannut!

Maaria (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/15217059408114848171

Oi ihana Rooma! Se on yksi niistä kaupungeista, joka on tehnyt minuun todella suuren vaikutuksen. En oikein osaa selittää sitä sanoin, sen vaan tunsi sydämessä. :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Oih, ihanaa matkaa! Näistä pääset tosiaan tunnelmaan ja onneksi ei ole pitkäaika odottaa!

Niina (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/05080481391065538874

Heh tuo kärryn laukkuteline! :D Mahtavia kuvia, ulipa kuume lähteä Roomaan! :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Joo yllättävän myöhään alkaa nuo alet... Pitäisi ehdottomasti tulla käymään Milanossakin! Ihania paikka kyllä riittää :)

Zandra (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/09185224028686440598

Ah miten ihania kuvia! Omaan Rooman matkaan ei onneksi enää ole kuin 2 viikkoa, näiden kuvien myötä matkakuume nousi taas huimasti! Tuolla Villa Borghesen puistossa olisikin kiva käydä:)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos, ja pahoittelut niiden määrästä. Kuvia oli alunpeperin matkalta varmasti lähemmäs tuhat...
No joo, meilläkin ehti tulla monen monen vuoden tauko Italiasta. Onneksi nyt tuli korjattua tuo!

Betty (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10825971874176177482

Alet eivät ole vielä alkaneet tai itseasiassa joo, sillä La Rinascentestä tuli viime viikolla meiliä, että 6.7. alkaa kesäale. Ainakin Milanosssa. Varmasti myös muuallakin. Täytyy ensi viikolla käydä kurkkaamassa minkälaiset alet ovat kysymyksessä. Pikkuhiljaa alkaa täälläkin alet, kun tosiaan lomakausi on paikallisilla siellä elokuussa...

Hienoja kuvia...Roomakin ja Firenze houkuttaa vaikka niissä on monta kertaa käyty. Firenze on aina kaunis. Ehkäpä syksymmällä... Meillä ongelmana lienee se, että hienoa paikkoja on paljon ja kaikkialle ei ehdi, vaikka haluaisi.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

:) Niin teidänkään matkasta ei ole hirveän kauaa. Rooma oli kyllä upea!

caelia (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/13079804813537120757

Aivan ihana postaus ja mielettömiä kuvia! Kyllä taas matkakuume nousee :)
Minun on tarkoitus suunnata Toscanaan lokakuussa, ja ainakin Firenzeen sieltä yhtenä päivänä. Rooma joutuu vielä odottamaan hetkisen, mutta kyllä sinnekin on päästävä!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

No älä luovu tuosta suunnitelmasta, sitä yleensä saa mitä toivoo ja tavoittelee :)
Aijaa kiitos :) Kiva, jos tunnelma välittyy, mutta pahoittelut matkakuumeen nostattamisesta... :)

lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Rooma ! Rooma ! Rooma ! En ole montaakaan kertaa käynyt Roomassa, mutta ehdottomasti kuuluu lemppareihin. Hyvä ruoka, kauniit maisemat. Huomasin etten ole ollut siellä ikinä kesällä. Yhtenä itsenäisyyspäivänäkin me istuttiin Espanjalaisilla portailla muiden turistien kanssa ja katsottiin kun paikalliset kävelivät edessä. Heille oli liian kylmä istua, meille sopivaa :).

Mä niin tykkään näistä maisemapostauksista, tulee harrastettua samalla pientä nojatuolimatkailua itsekin.

Suvi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/05388898690308110918

Aah ihania kuvia!

R (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/09898964329262020276

Vitsi miten upeita kuvia! Minuun harvoin mikään kaupunki jättää pysyvät jäljet, mutta Euroopassa Tukholman ja Zurichin lisäksi Rooma on sen tehnyt. Olen käynyt kerran ja viettänyt aivan liian vähän aikaa siellä. Parasta oli se pikkukaupungin tuntu suuressa kaupungissa ja juurikin se, että kaikki oli lähellä toisiaan. En ole niinkään mikään historiafriikki, mutta siellä sen historian havinan todella tunsi.

Nonna (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00955527068744036424

Ihania kuvia Roomasta! Sinne olisi ihana kyllä mennä, edellisestä käynnistä on jo aikaa. Villa Borghesen puisto oli ihana keidas, emme vain tajunneet että siellä olisi tuollaisia kulkupelejäkin, vaan kävelimme jalat (sielläkin) rakoille :)

Riina (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/12151834413272213790

Olipa paljon tuttuja paikkoja. :) Kiva matkapostaus, tätä oli mukava lukea ja katsella kauniita kuvia.

Terhi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/18214146631996603861

Mää näin nää ja nyt mä haluun Roomaan.!

Haveaniceday (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/18064695887960071704

Ihanan kuvakollaasin olet tehnyt. Olimme häämatkalla Roomassa 12 v. sitten, olisi kiva mennä uudestaan ja ottaa tytärkin mukaan.

Anonymous (Ei varmistettu)

Asun itse Roomassa ja minulla on vahva viha/rakkaus suhde tahan kaupunkiin. On aina mielenkiintoista lukea miten ihastuneita vierailijat ovat tahan arsyttavaan, kaaottiseen, mutta silti charmikkaaseen kaupunkiin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.