Manhattan

Tässä viimein toinen kuvapläjäys New Yorkin matkasta - nyt keskikaupungilta siltä alueelta, joka on itselle se Manhattan.

Pilvenpiirtäjä häkellyttävät aina vain

The Plaza

Rakastan aurinkovalon peilautumista pilvenpiirtäjien seiniin.

Bryant Park ja Public Library

Kirjaston edustalla on hauska istahtaa juomaan kahvit tai syömään lounassalaatti.

Vaihdoimme suunnitellusti hotellia kesken viikon, jotta saisi taas hieman uutta näkökulmaa ja vaihtelua. Tribeca Grandin jälkeen toinen hotelli oli Library Hotel, joka on rankattu ihan kärkeen muun muassa Tripadvisorin listaukissa, eikä suotta. Hotelli sijaitsee mainiolla paikalla Madison aveunuen ja 41-kadun kulmassa.

Huoneet oli nimetty kirjastoluokkien mukaan ja niistä löytyi runsaasti aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Meillä teema oli management. Huone oli kompakti, mutta viimeisen päälle laitettu ja kodikas. Rakastuin etenkin kylpyhuoneeseen, josta oli ikkuna kadulle. Miten mahtavaa oli pestä aamulla hampaita ja katsoa Madison Avenue vilinää ja uuteen päivään heräilevää kaupunkia.

Hotellissa käytössämme oli myös lounge, josta sai aina kahvia ja virvokkeita ja aamiaisen lisäksi siellä oli tarjolla myös iltapäivisin pientä suolaista, juustoja, viiniä ja proseccoa. Tuolla oli mukavaa käydä virkistäytymässä ennen illalliselle menoa.

Loungen ikkunoista näki hienosti Madisonille.


Eikä siinä vielä kaikki plussat. Ylhäältä löytyi myös kattoterassi, joka oli myös paikallisten suosiossa.

Tuonne oli kiva mennä illalla juomaan drinkit ja fiilistelmään Manhattanin hämärtyvää iltaa.

Vaikka olemme käyneet aiemmin Top of the Rockissa, teki sinne silti mieli uudestaan. Se on muuten paljon kivempi kuin Empire State Building.
Pari poseerausta kivassa maisemassa.

Asiate oli mainio lounaspaikka, jonka löysin sattumoisin. Se löytyy siis Mandarin Orientalin 35:nestä kerroksesta, josta avautuu samalla mahtavat maisemat Centeral Parkiin. Lounaan saa melkein samalla hinnalla kuin pelkät liput Top of the Rockiin...


Alkuun erinomaista lohta

Ja pääruoaksi mureaa pihvi. Tuolla tietenkin pelasi myös palvelu. Ajattelimmekin, että pihvissä kesti hetki - pääkokki oli kuulemma 'ylipaistanut' ensimmäiset ja toi korvaukseksi väliin henkilökohtaisesti ekstra-annoksen. 


Jäimme vielä sulattelemaan tuhtia lounasta drinkeille Lobby Bariin, jonka maisemissa ei myöskään ollut valittamista.

Columbus Cirle ja Central Park aukesivat suoraan edessä.

Mandarin Orientalin Lobby 

Tuosta oli näppärä lähteä kävelylle Central Parkiin.

Vaikka luonto ei ollut vielä herännyt kevääseen, nauttivat ihmiset silti aurinkoisesta päivästä jo puistossa.

Madison avenue ja sen poikkikadut ovat ihania paikkoja kävellä.

Miesten oma Hermès'n myymälä löytyy originaalia vastapäätä ja jouduin hieman pahaan tilanteeseen, kun tuolla miesten puolella hyllyssä nökötti HAC 40... Olihan tuota harvinaisuutta kiva päästä kokeilemaan, mutta onneksi se oli ruskea, mikä ei ehkä ole oma värini.

Barneys, Barneys ja jotenkin rakastan myös Crate and Barrelin tunnelmaa - siellä on aika pakko käydä!

Kävimme viimein myös elokuvissa Manhattanilla, mikä on aiemmin jäänyt tekemättä. Paikallisessa Maximissa, The Paris Theatressa meni uutuutena Helen Mirrenin tähdittämä Woman in Gold. Se olikin mainio elokuva ja tuossa teatterissa oli kivaa tunnelmaa.

Yksi päivä menimme lounaalle hyväksi havaittuun Obikaan ja samassa tilassa sattui olemaan juuri sinfoniaorkesterin esitys - ei valittamista.

Kiitos Manhattan, taas kerran! I Heart NY.

Kommentit

LadyBlue (Ei varmistettu) https://ladyblueisinthehouse.blogspot.com/?m=1

Voi huokaus! Pääsipä ihanasti tunnelmaan, ikävä tuli vaikkei NY edes ole ihan kärkipäässä suosikkikaupunkieni listalla. Mutta ei se huono ole! Ja kivoja matkamuistoja tulee mieleen.

Mikko – Private Blend

No hyvä, kyllä New York on aika uniikki ja kiva. 

Irma K (Ei varmistettu) http://luppoajantyyli.com

Kuvista näkee hyvin miten vanhat rakennukset ovat jäänneet uudempien pilvenpiirtajien 'puristukseen'. Vaikka Manhattamin katuverkosto on aika selkeä, niin korkeat rakennukset välillä sekoittavat pään ja tieto ilmansuunnasta katoaa. Kuitenkin hyvä matkakohde, jossa tekeminen ja kokeminen ei lopu.

Mikko – Private Blend

Joo - hauskaa, kun lasisten jättien välissä on vanhoja taloja. Manhattan on kyllä pääosin ihanan selkeä. Ja kuten sanoit, tekemistä riittää. Miten noin pienelle alueelle onkin keskittynyt niin paljon.

 

kaitsu (Ei varmistettu)

Käsittämättömän komeita kuvia!

Mikko – Private Blend

Kiitos :) Ainakin niitä on runsaasti ;)

Johanna Koo (Ei varmistettu) http://ekojohanna.blogspot.com

Oh wow! Void noise rakennuksia <3 Aivan upeita kuvia! Hiukan eri mittasuhteissa nuo talot :D

Mikko – Private Blend

Kuvasaaliissa oli kyllä kahlattavaa, ja vieläkin jäi vähän liikaa.. Mutta ihania näkymiä kyllä! Joo, varsinkin kun noita pilvenpiirtäjiä on niin tiuhaan. 

mt (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta ja matkakuumetta nostattavasta postauksesta sekä kaikenkaikkiaan hienosta blogista :) Proosallinen kysymys: oliko The Library -hotellin aamiainen ookoo, tai hyvä?
Terveisin nimim. The Librarian

Mikko – Private Blend

Kiitos kivasta kommentista :) Mahtavaa jos postauksista on iloa! :) Se oli ok, ei mikään muhkea brunssi, mutta tuolla tarjoilulla sai hyvin päivän käyntiin. Oikein kiva hotelli kyllä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.