Movember, miesten terveydeksi!

 

Kuu vaihtui marraskuuksi viikonvaihteessa salakavalasti. Juttelimme kavereiden kanssa brunssilla Movemberistä ja heitin vitsillä, että hei ehkä minun pitäisi osallistua mukaan. Niinpä kotiin päästyä tartuin höylään ja heitin hyvästit sängelle. Tervetuloa Movember ja viikset!

Nyt se lähtee.

Ja tällaiset kasvot löytyivät sängen alta. En edes itse muistanut, miltä näytän ilman sitä. Tämä siis lähtötilanne Movemberiin.

Helpotus oli, että iho sängen alla on kunnossa. Olen kuitenkin pitänyt sänkeä jo melkein puolivuotta, joten you never know...

Movember on siis tempaus, jossa miehet kasvattavat viikset marraskuuksi ja ilmaisevat täten olevansa mukana tässä hyväntekeväisyysprojektissa. Viikset herättävät varmasti keskustelua ja näin puhetta miesten terveydestä. Osallistuja voi myös perustaa oman keräyksen yksin tai tiimin voimin.

Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja keskustelua miesten terveydestä ja etenkin eturauhas- ja kivessyövästä, jotka ovat valitettavasti yleisimpiä syöpiä meillä miehillä. Näin koitetaan jakaa enemmän tietoa riskeistä ja kannustaa miehiä hoitamaan aktiivisemmin omaa terveyttään ja olemaan valveutuneempia. Movemberin sivuilta löytyy selkeästi koottuna tietoa mm. ennaltaehkäisystä – kannattaa käydä lukaisemassa!

Koko kampanjan tavoitteena on kerätä varoja tutkimustyöhön ja myös tukea niitä miehiä, jotka ovat sairastuneet – auttamalla tarvittavan hoidon saamisessa. Unohtamatta henkisen hyvinvoinnin tukemista.

Nyt alkoi siis minun viiksien kasvatus. Perustin lisäksi oman Mo Space -sivun, jonne lisään  tietoja kuukauden mittaan. Sieltä voi myös seurata keräämäni potin summaa & sijoitusta. Vähän kilpailuhenkeä kehiin! Tuolle sivustolleni alle voi tosiaan käydä myös lahjoittamassa summan, joka menee suoraan kampanjalle. Mukana voi olla muutamallakin eurolla.
Nyt haastankin sinut osallistumaan mukaani joko jakamalla tietoa tai lahjoittamalla kanssani kampanja-sivulleni. Tein itsekin pohjalahjoituksen, johon on helppo jatkaa päälle.
Ja jos sinulla on blogi, niin haastan sinut linkkaamaan tämän postauksen tai suoraan Mo Space -sivuni postauksessa. Toki muutkin saavat mielellään jakaa ja vinkata tästä.

Ja muista, että jokaisen Mo Bron takana on huikea Mo Sista!

 Kuva/fi.movember.com-kampanjasivu

PS. Sairastumisriskiä voi pienentää mm. paremmilla verenpaine-, verensokeri- ja kolesteroliarvoilla. Lisähaasteena itselleni aloitan karkittoman marraskuun. Viiksien ali ei siis mene tänä aikana lainkaan karkkeja. Tämä on varmaankin se haastavampi juttu.. Olen nimittäin niin perso makealle. Ja jos sorrun, niin maksan 5 euroa lisää kampanjaan, joka kerta.

Kommentit

Tomi (Ei varmistettu)

Mikko hyvä, älä höylää partaterällä vastakarvaan! Vaan ylhäältä alas.

Mikko – Private Blend

No joo, kyllähän tuo rasittaa ihoa enemmän, mutta halusin ajaa kunnolla koko sängen pois. Harvoin sitä kuitenkaan höylää käyttää.
Vaikka tosiaan tuosta parturoinnistakin saisi oman taiteenlajin.
Noh, ehkä noita viiksiä voi vähän trimmailla ja pitää kokonaisuuden siistinä :)

Rva R. - Mama in Progress (Ei varmistettu) http://mamainprogess.blogspot.fi/

Tärkeää asiaa tuodaan hauskalla tavalla esille:)

Meidän perhettä syöpä on koskettanut lapsen kautta, toiseksi vanhimmaisemme sairastui leukemiaan ollessaan 7kk iässä. Suomessa vuosittain 0-2 vauvaa sairastuu vastaavaan tautiin, kävipä meillä peikkomainen tuuri...Nyt lapsi on kunnossa, se on tärkeintä!

Koen velvollisuudekseni levittää tietoutta tästä ja muista syövistä parhaani mukaan, pikkublogissani aloittelin jo perjantaina:)

http://mamainprogess.blogspot.fi/2013/11/viiksekasta-marraskuuta.html

Mikko – Private Blend

Huumoria tarvitaan aina, varsinkin jos on miehistä kyse. No voit osallistua muutenkin, katso Mo Sista -vinkit!

Totta, mahtavaa - yksi purkki mitä minulta ei vielä löydy!

Mikko – Private Blend

:) Saa nähdä miten käy. Jo eilen teki mieli karkkia... Jouduin ostamaan kuivattuja luumuja töihin, että saan huijattua itseäni. Sugar addiction? Mitä sitten syön, kun haluan palkita itseäni tai kaipaan lohdutusta tai olen iloinen tai... ;)

Mikko – Private Blend

Kiitos, että jaoit blogin ja tietoa! Voi hurjaa, että olette joutuneet käymään tuollaisen läpi! Onneksi ja toivottavasti kaikki on tosiaan nyt paremmin. Syöpä on valitettavan yleinen juttu ja aivan hirveää, että joku noin pieni & perhe joutuu sen kokemaan. Kaikkea hyvää :)

Rva R. - Mama in Progress (Ei varmistettu) http://mamainprogess.blogspot.fi/

Kiitos<3

Mikko – Private Blend

Totta, että tuo olisi lempeämpää, mutta vastakarvaan saa siistimmän lopputuloksen :)

Ohituskaistalla (Ei varmistettu) http://ohituskaistalla.com/

Tottahan vastakarvaan voi ajaa, mikäli iho kestää - minulla ei. Todelliset taiturit, jotka käyttävät veistä tai safety razoria, ajavat usein ensin myötäkarvaan sitten poikkikarvaan ja viimeiseksi vastakarvaan.

Itsellä ei pokkaa to grow mo... Tuntuisi oudolta luoda ja viestiä tietoinen mielleyhtymä kasvojeni ja kassien välillä. Tästähän tietyllä tavalla on kyse. :)

lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Muistan movemberin viime vuodelta, upeita viiksen alkuja näkyi fb.n sivuilla. Ja satoja peukkuja.

Tärkeistä asioista pitää puhua !

Karkkilakko kuukaudeksi, paha.

Onneksi mun ei tarvi osallistua, tai voin. Lupaan kasvattaa kuukauden ajan viiksiä ? Saako vakavalla asialla laskea leikkiä ?

Odottelen kuvia viiksivahan ostosta.

-H (Ei varmistettu)

Go Mikko :)

Eirene (Ei varmistettu) http://www.procella.org/tea

Hyvä, Mikko! :) Ja apua tuo karkkilakko... Vähentäminen onnistuu minulta, lakkoilu ei lainkaan. ;)

Norppa (Ei varmistettu) http://skiglari-norppa.blogspot.com

Jes, ihan mahtavaa! Meillä oli viime vuoden Movemberissa työkavereiden kanssa joukkue, joka pärjäsikin tosi hienosti. Tänä vuonna meidän kapteeni on tosi busy muiden kiireiden kanssa, joten sitä samaa ei ainakaan tule olemaan, mutta ehkä just blogin kautta voisikin kehitellä jotain. :)

Re:fashion juhlinta (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/11/21/refashion-juhlinta/

[…] Ei mutta kuin pikainen vaatteiden vaihto ja menoksi. Pukukoodi oli onneksi #muschtail, joten kiitos Movemberin, olin jo aika hyvin […]

Lauantain rento asu (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/11/23/lauantain-rento-asu/

[…] Movember loppuu pian, oletko kantanut kortesi kekoon? Tässä Movember-lookia, vielä ehdit lahjoittamaan luomalleni lahjoitustilille! […]

Kiitos Movember (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/12/03/kiitos-movember/

[…] ja Movember meni. Oli ihan hauskaa olla mukana kampanjassa ja sainpa vähän kerättyä pottiakin, kiitos siitä! Nyt ehkä paluu siihen […]

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.