Muotoilijaillallinen Fishmarketissa

Postailinkin jo aiemmin Muotoilijaillallisista, johon kiiruhdinkin sitten Pure Waste -näytöksestä perjantaina. Sain ilokseni osallistua yhteen näistä ja tämä järjestettiin vielä Fishmarketissa, joka on ollut jo pitkään listalla. Ja mitä tulee illallisseuraan: tekstiilitaitelija Maija Louekari ja vuoden graafikkonakin palkittu Kasper Strömman, joka tunnetaan myös The Kasper Stromman Design Blog sekä uuden Kasper Diem -blogin kautta. Wau, ei tarvinnut miettiä sekunttiakaan osallistumista!

Tervetuloa siis makumatkalle pinnan alle!

Ravintola sijaitsee Havis Amandaa vastapäätä ja kuten näkyy ravintolasali on viihtyisä.

Ihana ja sydämellinen Maija Louekari ja mahtava Kasper Strömman. Tässä vähän muistutustus heidän töistään.

Etsin aikoinaan kangasta sisustustauluun ja Kaiku-kuosi oli listan top 3:ssa mukana.

Minua harmittaa, että minulla ei ole sateenvarjoa Pisaroi-kuosista, se on niin hieno!

Siirtolapuutarha on tuttu etenkin astiastosta.

Pakko nostaa vielä Karkuteillä-pahvisalkku, ihana! (Kuvat/Finnishdesignshop) Maijan tuotantoa löytyy paremmin täältä. Tässä makupala vuorostaan Kasperin tuotannosta, yllämainitun teräväkynäisen blogituotannon lisäksi. Kuva täältä.

Käykää pöytään! Valmis menu sisälsi hulppeat kuusi ruokalajia herkkuja, josta sai samalla läpileikkauksen Fishmarketin listasta.

Alkuun runsas lautasellinen äyriäisiä, en ole varmaan koskaan syönyt edes noin paljoa niitä yhteensä. Lisänä mainioita kastikkeita täydentämään makuelämystä.

Kalalautanen oli nappi. Huom. sen kanssa tarjotiin olutta. Tarjoiluvinkki.

Kanttarelli-spelttirisotto vei kielen mennessään.

Pääruokana (ähky!) oli ahventa hollandaisekastikeen kera.

Ensimmäisenä (toinen !) jälkiruokana tyrnisorbettia ja – sokeroitua jäkälää. (kolmas !) Kyllä söin sen ja ei en ole maistanut aiemmin, edes tarha-aikoina. Maistui muuten vähän tililtä. Ilta hujahti nopeasti muotoilusta, suomalaisuudesta ja vähän muustakin puhuen. Seurassamme oli muun muassa saksalainen toimittaja Mariana. Löysimme myös ratkaisun erääseen polttavaan aiheeseen, josta Kasper postasikin jo.

Kokonaisuuden viimeisteli suklainen jälkiruoka.

Olipa inspiroiva ja herkullinen illallinen, kiitos vielä mukanaolijoille upeasta illasta!

Kommentit

S (Ei varmistettu)

Nammm, ruoka näyttää todella hyvältä...miksiköhän en jotenkin ikinä muista Fishmarketia, kun mietimme sopivia ravintoloita?

Mikko – Private Blend

Oli kyllä hyvää ja kiva kokemus! Totta Sasson, Olon ja Pure Bistron muistaa tuolta, mutta ei aina tätä. Nyt siis muistiin :)

(Ei varmistettu)

Heh joo, minäkin oikein mietin, että olen nähnyt tuon nimen. Aika usein ihan läheltä kävelen:) Sinulla on ollut todella kiva retki. Oliko menu tuo valmiiksi valittu, eli kaikkia tuotiin pöytään? Vai saiko jotain valita? Olutvalinta on minusta ok. Aina on viinejä. Vai että jäkälääkin oli tarjolla. Kerrottiinko siitä jotain?

T. Maija

Mikko – Private Blend

Oli kyllä mainio kalaretki! :)
Tuo oli valmiiksi koottu kokonaisuus, joten ei tarvinnut kuin nauttia hyvistä valinnoista. Joo, ainakin erilainen – toki viinejäkin oli kyllä.
Se oli käsitelty muun muassa lisäämällä sokeria. En edes tiennyt, että sitä voi käyttää ruoka-aineena!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.